Nej det går inte...

Paul fick ett jobberbjudande i veckan som var väldigt frestande. Facebook i Seattle. Jag älskar ju Guelph & vårt lilla liv här, men jäklar vad jag blev sugen på att rycka upp rötterna & dra. Dels för att jag har tillbringat ett par veckor precis utanför Seattle & det är ungefär det finaste stället på jorden. Sen hittade jag dessutom tidernas mest perfekta lilla hus för en helt vettig summa. Hundra år gammalt, öppen spis & massa inbyggda bokhyllor & på en halv acre (över 2000m2). Så mycket plats för höns! Fast allra bäst, det låg 16 minuter bort från där Paul skulle ha jobbat. Med tanke på att hans pendling nu ligger på nästan 2 timmar enkel väg så svindlade det lite att tänka på att ha honom SÅ nära hela dagarna.
 
Som sagt, väldigt frestande, men vi kan bara inte flytta. Så länge Trump är president i USA sätter vi helt enkelt inte foten på den sidan gränsen. Dels för att jag inte vill bo i ett land som leds av en person med så snedvriden människosyn, som bara håller sina egna om ryggen, som spottar på allt & alla & dessutom inte bryr sig ett skit om klimatförändringar. Men sen vågar jag helt enkelt inte packa flyttlasset & satsa på ett land där man inte vet vad som gäller från en dag till en annan... Det känns så himla trist att ens skriva att jag helt enkelt är för rädd för att våga chansa, men så är det. Så vi stannar här, i vår varma, vänliga lilla Kanada-bubbla & håller tummar & tår för att vansinnet på andra sidan gränsen får ett slut förr snarare än senare.  
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Ja, vem vill flytta till Usa nu.. med en galning vid makten.. annars ett. flott erbjudande

Svar: Fantastiskt erbjudande på så många sätt, men i nuläget känns det verkligen inte som ett säkert steg att ta för vår familj. Känns som om vansinnet bara trappas upp dag för dag på andra sidan gränsen & jag vill bara vara så långt ifrån eländet som bara går!
Ida

2017-08-16 @ 11:19:28
Postat av: Anonym

Åh förstår dig verkligen! Men Seattle... usch va svårt! Vi planerar att flytta till USA om 2-3 år och väljer att försöka fokusera på motståndsrörelsen och vilken ögonöppnare detta också blivit för många. OCH hoppet till att han kommer ryka snart!

Svar: Nej jag vet, just att det är Seattle gör det himla svårt att avstå. Han fick ett annat jobberbjudande häromdagen från Bloomberg, men då gällde det SanFran eller New York & då kände jag inte alls på samma sätt. Men Seattle hade varit fantastiskt & pendlingsavståndet är ju rena drömmen med tanke på hur vi har det nu...
Men i nuläget har vi bestämt att vi inte kommer att överväga en flytt innan Trump är ute. Sen passar det oss bättre att vänta ett par år också. Om tre år kan jag nämligen ansöka om citizenship här i Kanada & med tanke på vilken process det var att få min PR-status är jag inte så sugen på att sätta den i jeopardy (måste vara här 2 av varje 5 år för att behålla den).

Sen måste jag bara säga att det är så SJUKT att man tänker i begrepp som "motståndsrörelse" 2017. Det är ju absolut så att det känns som ett VI & ett DOM, men det är både sorgligt & skrämmande att det är där vi befinner oss nu.
Ida

2017-08-16 @ 17:52:27
Postat av: Alexandra

Tycker att de låter som väldigt vettigt tänk! hade känt likadant själv. Även om de är oändligt sorgligt och hemskt att de ska behöva vara så.

Svar: Det är verkligen jättesorgligt. Finns ju så mycket som är fantastiskt med USA, men i nuläget känns det varken som en sund eller säker plats att vara på.
Ida

2017-08-17 @ 19:19:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0