Övervåningen...

Eftersom jag fått mitt kamerakort att sammarbeta, åtminstone delvis, så kan vi äntligen ta en titt på lägenhet nummer två! Dessvärre är vissa av bilderna korrupta, men jag kan i alla fall visa hur det ser ut någorlunda - så vi kör på med en "rum för rum" trots allt. Så, den goda nyheten med den här lägenheten är att den har en hall! Som såg ut så här innan vi började jobba...
Här fick jag spendera en väldig massa tid med att spackla (& sanda) igen en hel massa hål & så bytte vi ut mattan & målade om alla lister. Så här såg det ut åt andra hållet efter att vi rivit ut heltäckningsmattan som täckte trappen:
Ofräscht är liksom bara förnamnet, kolla SMUTSRÄNDERNA på golvet! Fy så äckligt jag tycker att det är med heltäckningsmatta, i princip omöjligt att hålla rent om man inte är städfanatiker (vilket åtminstone jag inte är). Så den åkte rätt snabbt & så la vi in samma matta som i badrummet våningen upp. Har ingen efterbild på hur det såg ut när det var helt färdigt, men här är i alla fall en "in progressbild", komplett med grön markeringstejp!
Älskar looken med sandade steg & vita bakstycken, men insåg att det varken fanns tid eller ork att sanda varje trappsteg så istället målade jag dem grå med en superstark golvfärg. Går man upp för trappen & tittar ner ser det numera ut så här (fast nu med kvartsstav kring kanterna):
Stör ihjäl mig på att min hantverkare inte skar mattan rak, men men... som sagt, nästa gång jag har med en hantverkare att göra kommer jag att vara helt nitiskt på allt som har med att mäta att göra... Nåja, 180 grader åt andra hållet så kommer man rakt in i badrummet som såg ut så här innan:
Billigt, trist badrumsskåp, urful linoleum, trött toalett & grymt malplacerad taklampa... Så jag spraymålade om badrumsskåpet & spegeln i samma färg + bytte ut kranen & dörrknopparna, la in ny matta (som sagt, samma som i hallen) & bytte toaletten till en vattensparande version:
Uppdaterade även lampan, som vi dessutom satte in en glödlampa med tre olika nivåer av ljus i, så slår man på & av den ett par gånger i rask följd kan man gå från ögonvänligt milt morgonsljus till full blast. Me like!
Ja & så byttre vi naturligtvis till duschslang. Kan liksom inte låta folk bo i en lägenhet med ett duschmunstycke som sticker ut rakt från väggen, i min bok är det tortyr:
Sen kan jag tillägga här att jag SÅ ångrade blåfärgen som jag målade om allt i - den blev alldeles för blå i verkligheten jämnfört med hur det såg ut i katalogen... So note to self, måste provmåla i fall att jag är osäker... Nästa gång jag målar om här blir det greige istället. Anyway, från badrummet kommer man ut i en smal korridor som leder till vardagsrummet:
& här kan ni rätt tydligt se ett av de stora problemen med den här lägenheten när vi fick tillgång till den. Det låg olika golv i precis vartenda rum. Räknade till NIO olika golv totalt & det är ju bara helt vansinnigt. Verkligen noll flow! Tack & lov var alla golven rätt slitna så jag fick klartecken på att lägga nya, så sagt & gjort - in med driftwood hickory!
Så skönt att få bort alla röda & gula nyanser! From this...
To this!
Lägenheten har även två sovrum på det här planet, ett litet som... jaaa, mest såg ut som ett hare krishna tempel innan vi tog tag i det?
Alltså det var så orange att alla som klev innanför dörrarna bara "HOLLY SHIT!" & satte händerna för ögonen... Så jag målade om i min favorit "kitten white".
Sämst bildkvalité, sorry, men i alla fall - mycket lugnare intryck! Det här var också det enda rummet som vi behöll orginalgolvet i. Sovrum nummer två är större, men var något helt otroligt ocharmigt till att börja med. 
För det första: världens osexigaste tak (hello tandläkarmottagning!). Två, guuult. Tre, golvet... världens risigaste subfloor som någon bara målat i en hiskelig brunfärg. Läckert... not. Fyra, lampan? Hur random & den är liksom inte ens centrerad! Eftersom jag inte fick OK på att göra om hela taket valde jag istället en budgetversion - tog ner alla takplattor ett par åt gången, spacklade & sandade tills de var släta & sen satte jag tillbaka alltihop & målade det vitt. Inte en perfekt lösning (alltså det tog SÅN tid), men billigt & så mycket bättre än innan. Målade även om väggarna i kitten white & la in nytt golv samt nya golvlister. Spånade i ungefär hundra år över vad vi skulle göra åt lampfan & bad slutligen min hantverkare att bygga en skiplap wall. Som han gjorde för bred, but whatever - ändå bättre!
Sista rummet på det här våningsplanet var köket & shit så mycket jobb det var. För det första bestämde jag mig för att det även skulle inhysa en separat liten tvättstuga, så det krävdes en hel del rördragande i den föredetta städskrubben för att få till det:
Så nöjd med slutresultatet dock! Det syns inte riktigt på bilden, men maskinen står något nedsänkt på golvet så även om den hade börjat läcka kan garderoben hålla en 2-3cm innan det rinner ut på golvet & börjar läcka ner till grannen under. Förhoppningsvis ger det nog med tid för att hinna agera om olyckan är framme! Maskinen är även en tvätt & torktumlare i ett, så den sköter allt i en cykel - kan säga att de nya hyresgästerna var lyriska över det! Köket själv då... tja, det var ju inget att direkt hänga i julgranen när jag först knatade in där... 
Skitful takfläkt, trött golv, sunkiga väggar, någon form av sorglig arbetsbänk bredvid det stinkande kylskåpet & den uråldriga spisen & efter VÄLDIGT många timmar... 
Är så kär i slutresultatet att det kliar i fingrarna i att uppdatera mitt eget kök! Hade inte heller tackat nej till den nya spisen & kylskåpet. Vår hantverkade borrade även upp ett hål i väggen så den här fläkten ventilerar ut all skit istället för att bara lagra allt i ett kolfilter. Mycket nöjd med den uppdateringen! Ordentliga fläktar är annars något de inte verkar tro på här i kanuckland... Diskbänken var inte heller något under av skönhet för att uttrycka det milt:
Men som ordspråket så käckt hävdade, DO IT YOURSELF! Så det gjorde jag! Målade om hela diskbänken med chalk paint, satte på nya beslag & så installerade vi en ny bänkskiva (från IKEA, vändbar!) med ny sink & kran & satte upp kakel - et voila!
& så slutligen, upp till loftet som jag visat lite bilder från innan. Har ju dessvärre ingen riktigt bra before picture, men så här såg i alla fall trappen ut mitt i projekt "slita ut"...
Kan förövrigt säga att efter det här så kommer jag aldrig att dra ut heltäckningsmatta igen i hela mitt liv. Fy tusan vilket vidrigt litet jobb, snöt damm ur näsan i dagar efteråt! Så det var närmast lustbetonat att få hugga tag i målarpenseln & fixa till det hela lite bättre!
& så här blev själva loftet efter att vi lagt in det nya golvet:
Så, så, nöjd & önskar intensivt att vi hade kunnat göra något liknande med vår vind. Fatta vilket perfekt sov/lekrum för typ en femåring! Det kvarstår fortfarande ett par små fix, men det kan vi ta itu med senare - i nuläget ska jag bara njuta av att inte behöva jobba 7 dagar i veckan!

Kommentarer
Postat av: Alex

HERRE! GUD! Snacka om förändring. Vilket jobb du gör. Riktigt imponerad.

Men måste säga att jag gillar en gråblå färgen jättemycket. Fast jag har ifs snöat in toootalt på blått senaste åren

Svar: Tack! Det var ett rätt ensamt arbete större delen av tiden, jag & min pinterest-sida typ, så ibland kände jag bara "men herregud, tänk om ingen annan tycker att det blir bra?!". Så det var himla skönt när hyresgästerna flyttade in & ÄLSKADE det + att läsa all fin feedback jag fått här!
& nu är det ju blått för stunden, så det är ju inte så att jag ogillade det nog mycket att jag panikgjorde om det innan de flyttade in... men färg alltså, tycker att det är så svårt att hitta rätt i djungeln! Vad har du målat blått i ert hem, blir så nyfiken!
Ida

2017-12-03 @ 22:00:02
Postat av: Jo

Wow! Igen =) Jättesnyggt!

Svar: Tack - blir så himla glad!
Ida

2017-12-03 @ 22:44:13
Postat av: Pauline Down Under

1. Vad fint att fa uppdateringar fran dig!
2. OH EM GEE. Vilket jattejobb du gjort. Och SA SNYGGT det blivit. Wow. Blir helt klart inspirerad over att ta tag i vissa grejer i vart hus...
Imponerande!

Svar: Tack, vad glad jag blir! & förlåt om jag satt bollen i rullning så här precis innan jul! :D Själv vill jag typ göra om ALLT här hemma!
Ida

2017-12-04 @ 03:05:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0