Empati & tomatmord...

Alltså ibland gör han så att mitt hjärta riktigt värker, min lilla medkännande sötnöt.
Sen han trillade & slog upp knäna en gång i höstas blir han lätt upprörd av både blåmärken & plåster på andra - han förstår att det symboliserar att man gjort sig illa & det upplever han som jobbigt. Igår skulle vi göra lunch tillsammans & jag gav honom saker ur kylskåpet så att han skulle kunna lägga dem på bordet. Gav honom en tomat & helt plötsligt blev det lilla barnet så stressat. Halvgråtandes hulkade han fram "OH NO, tomat aj aj!". Först förstod jag inte alls, sen såg jag att han pekade på den lilla klisterlappen som affären satt på tomaten... Tor var alltså helt övertygad om att tomaten gjort sig illa & fått ett plåster, "Tomat sad!". Fick ta bort lappen & blåsa på tomaten innan han lugnade ner sig. Sen hackade jag den i smyg för att undvika mer upprörda känslor & kände mig som en galen tomatmörderska!

Kommentarer
Postat av: Jo

Åh, lilla plutten ♥ Känner att det är en väldigt bra egenskap han har där och hoppas att det håller i sig. Kanske inte just ang tomaterna då =)

Svar: Det är på både gott & ont. Naturligtvis blir jag glad för att han är empatisk, men ibland slår han sig själv när någon annan gjort sig illa - som att han måste dela smärtan för att kunna hantera det hela. Det är kanske att ta i lite väl mycket...
Ida

2017-02-23 @ 14:56:47
Postat av: Alex

men gulle <3

Svar: Småtting-logik, så himla gulligt, hjärtskärande & roligt!
Ida

2017-02-23 @ 20:27:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0