Goals for 2017 - first month...

Första månaden av 2017 avklarad, så vi tar en liten titt på hur det gått med mina mål så här långt.
 
1. Komma i bättre form. Nope. Har varit en så hysterisk månad på det personliga planet att jag kom ut på ett par promenader, men det är allt. Har dock hittat ett ställe där jag kan gå på pilates, så jag hoppas börja med det i slutet på februari/mars.

2. Fortsätta med mina engelska kurser. Här går det bättre! Har avslutat A1 & påbörjat A2. Intressantast hitintills - konceptet "linguistic relativity", googla!

3. Lära mig mer om höns. Har lusläst min senaste "Backyard Poultry" tidning - visste ni att man måste hålla på att vända hönsägg flera gånger om dagen innan de kläcks? I annat fall "flyter" fostret upp & fastnar mot skalet vilket gör att de dör.

4. Mer vegetariskt här hemma. Fick till 10 vegetariska middagar så det är jag rätt nöjd med! Dock känner jag att jag måste jobba lite på min repertoar, den är lite liten i nuläget & det hade ju varit kul om vi kunnat äta lite varierat också under året.

5. Jobba på ekonomin. He... flygbiljetter är ju inte direkt jättebilliga, men annars har vi hållit oss till våra mål för månaden.

6. Resa lite. Um, imorgon flyger vi till Sverige & är borta till den 20e...

7. Jobba på min flygfobi. Hur jag känner inför det? Nej men jag är ganska säker på att vi alla kommer att dö. Fick sån ångest under middagen idag att vi åkte till apoteket för att se om de kunde ge mig något ångestdämpande men det enda man kunde få ut utan recept var en örtbryggd... Så jag sket i det & så får det väl gå med hjälp av vin...

8. Expandera trädgården. Alltså, vi var på Canadian Tire idag & de hade öppnat en jättestor sektion med fröer, blomjord & allehanda trädgårdsredskap. Kändes ju liiite optimistiskt så här i februari - vi avvaktar med andra ord!

9. Mer tid med Paul. Eh, räknas mer tid med Pauls föräldrar?

10. Ta körkort. Noll progress.

11. Sluta amma. Här har vi gått back. Tor var så ledsen hos Pauls föräldrar att jag mutade honom med alldeles för mycket amningstid - så nu måste vi ta itu med att få bort nattammandet ännu en gång. Jippi...

12. Bli bättre på att lära Tor svenska. Hoppas på att Sverigeresan ska uträtta under!

 

Bonus - men checka, kuddfylld säng!!!

Pauls föräldrar svängde nämligen förbi idag med merparten av de saker vi lånade ut för house staging fotografierna & Pauls mamma hade inkluderat alla kuddar som vi köpt in för att piffa till hennes soffa. Så himla bra match mot våra tapeter (samt gardiner, jag ÄLSKAR allt med medaljonger)!
Hade det här varit RIKTIG house staging så hade jag ränt iväg & köpt ett par king size kuddar istället för våra vanliga kuddar. Men nu ska vi ju inte sälja huset, så det fungerar bra som det är - men jag är ändå nöjd över att jag helt hastigt & lustigt fick till den där kuddfyllda sängen jag skrev om för bara någon dag sen! Nästa mål för sängen får bli att hitta ett överkast, men det sparar jag tills att vi är hemma igen.

Kommentarer
Postat av: Malin C

Du är superfin i håret!!
Dagens husmorstips från mej, två alvedon (paracetamol) verkar på samma sätt som en svagt ångestdämpande tablett. För mig räcker det med 1 vid tex flygning. Så klart inget man ska gå omkring o knapra jämt! Men är du orolig vid flyget så hade jag absolut tagit innan och så fyllt på var 6:e timme. Tydligen är det inte bara smärtreceptorerna som dämpas utan även de känslomässiga. Finurligt.

Svar: Åh, det ska jag komma ihåg på tillbakaresan - tack! Som det var nu blev det vin på flyget ut från Toronto & det hjälpte definitivt. De övriga flygen (som inte involverade vin) var mycket värre.
Ida

2017-02-02 @ 13:16:54
Postat av: Jo

Vilken fin fondvägg ni fått till, och sängen ser väldigt mysig ut =)

Svar: Tack! Det var rövjobbigt att få upp den, men vi är så nöjda med resultatet! Har en stor svaghet för beiga medaljongtapeter. :)
Ida

2017-02-02 @ 15:01:30
Postat av: Trillingnöten

Men listan går ju BRA!!lite avis på Sverigeresan! Efter så många år fast i Kanada är du sååå värd att resa hem!! Hoppas ni har det fantastiskt!! Ps. Bra att fortfarande amma närman ska flyga!! Gjorde våra resor så mkt lättare!!

2017-02-05 @ 14:36:33
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0