En bra, en dålig...

Vi börjar med det dåliga... I flera år har jag velat skaffa mig ett piano igen. Spelade nämligen mellan det jag var 8 & 18 år gammal & saknar det väldigt mycket nu när jag blivit lite äldre. Kan verkligen känna mig skitirriterad på mitt 14-åriga jag som inte insåg vilket privilegie det var att ha ett piano samt gratis pianolektioner (kommunal musikskola - not a thing here in Canada). Anyway, i nuläget har vi inte riktigt råd att hiva iväg en massa pengar på ett nytt piano så vi har försökt hitta ett second-hand piano i princip sen dess att vi flyttade hit till Guelph & gång på gång har vi blivit besvikna. Första bra pianot vi hittade förlorade vi budet på, andra pianot bestämde ägarens mamma att en släkting skulle ha det istället & nu idag föll piano nummer tre (som skulle ha varit gratis) igenom eftersom personen som äger det inte fixade att ge bort det pga känslomässiga band - vilket jag ju kan förstå. Herregud, vi har väl alla (mer eller mindre viktiga) prylar som vi inte kan släppa för att vi är för nostalgiska. Men den här gången kändes det lite extra pga av en rad olika anledningar. En av dem är att det är svårt att hitta välskötta second-hand pianon här. I princip alla hus värms med varmluft (& folk har det ofta VÄLDIGT varmt också) vilket inte är ett dugg bra för gamla trä-pianon. Sen har Tor börjat visa intresse så fort han ser ett piano & vill så gärna spela... Känns ärligt talat inte ett dugg kul att kotten har två föräldrar som båda kan spela piano men noll möjlighet att själv få pröva på om det är något han hade tyckt om. Föräldra-fail på den. 
 
Men för att avsluta på en happier note - Tor somnade igårkväll utan att amma & utan att flippa ut totalt! Alltså, det är ju fortfarande rätt långt från amnings-slut, men den glädjen jag kände när han gick med på att vi kunde hitta på en liten saga (om "little piggy Tor & the big monster", alltid ett stort monster) & sen nöjde sig med ett glas vanlig mjölk. Hade lust att korka upp en flaska bubbel där på fläcken! Fast klockan tio på en vardag kändes lite väl häftigt... spontanaren i mig har kanske varit lite mer livlig än vad den är så här 2.5 år in i föräldraskapet. :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ni vill inte testa ett 2nd-hand elpiano som också tar mindre plats? Enligt Malin är det vad de flesta använder idag för att träpianon är för otympliga och dyra. Men det är ju förstås mindre charm i det =)

Vad skönt att det gick bra! Då får du ta bubbel nu i helgen istället ;)

Svar: Um... det är ju det där med charmen. :) Samt nostalgin. Har ju vuxit upp med ett vackert gammalt träpiano & det hade inte alls känns "samma" att ha ett elpiano. Sen känns det som ett träpiano hade passat bättre in här i huset - det firar ju trots allt 100 år nästa år!
Ida

2017-07-08 @ 11:28:06
Postat av: Jo

Suck! Det var jag som skrev /Jo

2017-07-08 @ 11:28:31
Postat av: Åsa

Tyvärr skänker man bort pianon här. Jag vet inte vad det är för fel på folk.
Hoppas ni hittar en snart.
Kramkramkram!

2017-07-08 @ 19:58:05
Postat av: Ida Chvostek

Hm... kan inte kommentera som vanligt till dig Åsa, så jag svarar här istället!

Nej jag förstår inte riktigt heller varför det är så vanligt att folk bara ger bort pianon, för det händer här med. Problemet här är att de ofta är i rätt risigt skick. Typ luktar mildew (inte säker på vad det heter på svenska) vilket Paul inte alls klarar av pga allergi. Sen hittade han tydligen ett piano för ett tag sen som var i jättebra skick rent kosmetiskt, men som bara gick att stämma till 1.5 ton lägre än normalt. Kanske inte jättebra att ha det som sitt starter piano... tänker att det hade varit hemskt svårt att sen övergå till ett normalstämt piano om man sedan barnsben drillats i något som inte fungerar att spela ihop med andra instrument. Happ, bara att leta vidare! KRAM!

2017-07-09 @ 09:12:59
URL: http://msbree.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0