Garden Tour...

Jag tog ju en Garden Design kurs i våras & alla elever blev då inbjudna till vår lärares open garden för att få se lite av hans design principer in action. Så idag åkte vi dit hela familjen - Tor drog ner medelåldern något grymt, men hade ändå väldigt roligt. Bara det att han såg grodyngel för första gången, stort!
& på tal om stort... Det här var inga vanliga grodyngel ytan bullfrog grodyngel, det är svårt att se på bilden eftersom jag inte kunde få dit en skala - men de var närmare 10 cm långa. Riktiga monsteryngel! Tydligen tillbringar de två år i yngelstadiet, de hinner helt enkelt inte växa klart första sommaren. Såg inga vuxna exemplar, dock en massa små söta gröna grodor som Tor ville klappa.
Jäklar också... vi skulle kanske försöka pressa in en damm i trädgården i alla fall... Det är ju så fint & Tor hade verkligen älskat det. Sen vill jag köpa mer plantor som växer i täta mattor. Tydligen otroligt klappvänligt om man är två år gammal!
Haha - ni ser ju crowden i bakgrunden, inga spring chicks direkt! Det som var så himla sött dock var att alla pensionärer i princip omgående började leta stenar åt Tor när han hittade en stor damm (alla former av vattendrag måste fyllas upp med sten enligt Tor). Lite osäker på om de bara gjorde det för att vara hjälpsamma eller om de helt enkelt levde ut lite av sina inre barn via honom! Inspirationsmässigt då? Tja, jag vill ju som sagt ha en damm men sen vill jag även plantera mer klematis. Så himla maffigt & vackert!
Sen gillade jag de här stentrågen med succulenter:
Dock lite osäker på om det är värt investeringen i tid. I regel klarar jag av att hålla det jag planterat vid liv, men allt som jag knölar ner i krukor är lite mer risky business. Hur mycket jag än försöker är jag inte så där jättebra på att komma ihåg att vattna... & ja, jag vet att det är en av fördelarna med succulenter, att de inte behöver så där jättemycket vätska. Men då känner jag genast att vintern hade varit ett problem. Känns som om det hade blivit HEMSKT kallt för rötterna att ta sig igenom en hel vinter i en liten stenbytta. Jaja... något att komma ihåg längre fram när Tor är lite mer självgående & jag får lite mer tid över för att experimentera i trädgården!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0