Lite småknäppa...

Alltså, Paul & jag är ju lite knäppa. Om lite drygt en vecka kommer Pauls bestman med familj hit på besök en vecka & i gammal god "Ida & Paul anda" har vi naturligtvis satt igång med att renovera. Inte, "Men vi åker till IKEA & köper lite nya fräscha handdukar!" eller "Du, ska vi kanske ta & grovstäda?" utan "Honey, let's tear down the bathroom!"... För att riva ut medparten av ett badrum plus en av de två toaletterna i vårt hus kändes tydligen som en jättebra idé någon gång efter lunch idag. Herregud... Happ, så här såg det ut när vi började.
VÄRLDENS FULASTE TOALETT. Åh det har varit så fult ändå sen vi flyttade in att jag bara gav upp på stört & kändes att "skit samma, strunt i att städa, det kan ändå inte bli värre". Så medan resten av huset långsamt har blivit bättre & bättre har badrummet förblivit husets vidriga lilla avkrok. Stället där vi bara duschat & sen snabbt stängt dörren. Finns liksom inget bra med det här rummet. Kass förvaring, trött golv, horribla tapeter (som inte blev direkt bättre när Tor drog ner världens remsa), en salig blandning kakel, skabbiga lister... listan kan göras lång! Så vid ett-snåret (efter att dagens planer om en Toronto-resa föll ihop eftersom vi upptäckte att bilbatteriet laddat ur) fick jag ett ryck & började tömma hela rummet. Fick Paul att bära ut toaletten, handfatet & hylleländet & gav mig sedan på tapeten. ÅH, njutningen i att få riva bort allt det där FULA!
& nu ser det ut så här, minus alla tapetrester på golvet plus att jag spacklat alla hål, & det känns redan så mycket bättre! Imorgon eller på måndag ska vi till IKEA & köpa ett nytt handfat & sen ska jag slipa alla väggar & sätta upp en fin våtrumstapet plus byta ut golvet. Funderar även på att försöka måla kaklet i duschen (vi hade vettet att inte riva ut den biten än, insåg att det blivit lite för mycket att göra på bara en vecka) så att det är enhetligt vitt istället för en blandning av grått & off white... Alltså, kan inte annat än att skaka på huvudet åt oss. Tre år i huset & inte ett jotta gjort åt badrummet & så med världen deadline flåsande i nacken sätter vi igång med något så här pass stort... SÅ. HIMLA. TYPISKT. OSS. Så då vet ni kära bloggläsare - i fall att ni någon gång känner för att åka till Kanada, fråga om ni får komma & bo här. Jag kan i princip garantera att vi kommer att säga JA & på så sätt få den där sparken i baken som vi tydligen behöver för att få något gjort här i huset. Really, you would be doing us a favour. :)

Kommentarer
Postat av: Jo

Hahahaha!!! Verkligen så typiskt er =) Och inte för att vara sådan men det är också lite typiskt er att ni inte kunde åka till Toronto pga urladdat batteri, så hela grejen är Classic Ida & Paul. Må ni aldrig ändras =*

Lycka till och hälsa så mycket!

Kram!

Svar: Skratt! Jo jag vet... Hela gårdagen var lite oss i ett nötskal, men vi var i ärlighetens namn rätt glada över att slippa åka in så WIN WIN! :)
Skype till veckan?
Ida

2017-07-23 @ 16:39:09
Postat av: Rebecka

Måla måla måla! Tror det kan bli jättesnyggt :) Har en syster som köpte en lägenhet med ett ganska trött badrum, men lite vit färg gjorde det genast mycket fräschare. Tydligen är den så bra så att det bara krävs en strykning också. Lycka till i renoveringen :)

Svar: Wow! Bara en strykning - vilken drömfärg! Har själv aldrig stött på något som inte kräver minst två strykningar.
& jag uppdaterar till veckan med efterbilder. :)
Ida

2017-07-23 @ 19:11:03
Postat av: Jo

Ja, skype! Fast det måste bli ikväll eller imorgon, onsdag för jag åker iväg på semester i en vecka.

Kram!

Svar: Hm... Så jag är hemma nu, men det är lite kaos här för vi håller på att såga ut halva köket för att installera diskmaskinen. Kanske bättre att vi skjuter på det tills du kommer tillbaka? Kram & ha så jättekul!
Ida

2017-07-25 @ 11:55:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0