Uppryckning!

Kände bara att jag var tvungen att göra något, typ vad som helst, för att rycka upp mig igen. Så himla världelöst om jag liksom skulle stupa helt på mål-linjen efter en långhelg som i övrigt har varit den allra bästa på hela det här året. Speciellt världelöst eftersom jag känner att det är jätteviktigt för mig att hålla fast vid den glädje jag har känt de senaste dagarna. Lite som att glädje föder mer glädje & kanske som att den här helgen var avstampet för att komma tillbaka på banan igen... Vilket ju gör att det där tråkiga beskedet inte passade in ALLS. Så istället för att deppa ihop totalt, som jag har haft så lätt för att göra sedan i januari då farmor blev sjuk, bestämde jag mig för att jag var tvungen att vända skutan. Helt enkelt se den här lilla svackan som en anledning att aktivt jobba på att må bättre istället för att enbart acceptera fakta & deppa ner mig ytterligare... Eftersom jag skrev ett blogginlägg bara igår om hur avsaknaden av min engelskakurs varit ett stort avbräck i mitt mående, kändes det som ett rätt enkelt sätt att börja tackla problemet. Satte mig därför ner & började leta online-kurser med målet att hitta något relativt kort, roligt & gärna lite annorlunda men ändå med engelska-anknytning. 
 
So, nu har jag anmält mig till en 10-veckor lång kurs i ämnet "Plagues, Witches, and War: The Worlds of Historical Fiction"... & det är ju ett JÄTTEOBSKYRT & totalt onödigt litet ämne i sig, men jag ser fram emot det så mycket! Älskar historiska romaner, men behöver en liten spark i baken för att läsa något nytt, & så känns det bara så kul att få vara del av ett online community igen. Fast bäst, allra allra bäst, är att jag kommer att få vidga mina vyer & utmana mig själv igen. Det låter kanske helt galet att något så enkelt som en kursanmälan helt plötsligt kan göra så att jag känner mig hur pepp som helst, men om det är något jag lärt mig genom åren så är det att jag är lite smått beroende av att ständigt lära mig nya saker. Så när det inte sker, utan dagarna är en enda lång gröt av att gå till parken & putta gunga, då är jag helt enkelt inte speciellt tillfreds med livet. I det här fallet blir det alltså en liten detour in på ämnet historical fiction & det känns helt lagom semester-flummigt. Ha, nu när jag tänker efter skulle jag ju ha försökt hitta en kurs i criminal fiction - hade ju varit perfekt att tillbringa de närmsta 10-veckorna med att läsa deckare... Oh well, memo till mig själv för nästa sommar! 

Kommentarer
Postat av: Jo

Vilken toppenbra idé! Jättebra med obskyr sommarkurs, då finns det ju verkligen ingen press utan bara för skojs skull =) Fast du kommer väl förstås köra 100% ändå ;)

Svar: Nej det är väldigt liten press, man kan bara klara kursen eller kugga - så till & med jag ska väl klara att ta mig igenom den utan alltför mycket stress. :)
Ida

2017-07-04 @ 09:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0