Chicken coop #2!

Vi har ju försökt få färdigt ett hönshus inne i vårt trädgårdsskjul i en halv evighet men att hitta tiden är liksom inte det lättaste... Så våra "baby chicks" har helt enkelt fått fortsätta bo inne på vårt gästrum way longer än vad vi hade planerat från början. Fram tills den här veckan har det ändå gått OK, men i helgen blev det supervarmt & jättefuktigt vilket förde med sig... ska vi säga "en viss odör". Hela vår övervåning luktade väldigt mycket höns helt enkelt. Kanske inte den härligaste lukten att krypa ner mellan lakanen till. Så igår fick jag nog & bara, "Paul, nu åker du & Tor & köper ett hönshus!" Så det gjorde de & sen (efter att Tor lagt sig) stod Paul & jag med ett gäng ficklampor ute i natten & byggde ihop det eftersom jag bara var tvungen att få UT DEM UR HUSET. Kring midnatt var vi klara & kunde installera vår lilla halvchockade trio.  
Det är ju inget hönspalats, men jag är ändå väldigt nöjd. Småtjejerna får bekanta sig med världen utomhus under säkra former, det är lätt att städa & ser sött ut. 
Småttisarna är 8 veckor gamla i nuläget & även om de vuxit till sig rejält är det iiinte riktigt läge att integrera dem med våran gamla flock än. De råkade flyga in dit av misstag förra veckan när de fick vara ute & lufta sig & det gick kanske inte helt smärtfritt. Många förlorade fjädrar innan vi lyckades rädda livhanken på dem. Det här med pecking order, helt klart något som höns tar ytters seriöst!

Kommentarer
Postat av: Gunilla N

Skont att de små får ett eget krypin.

Svar: Skönt för alla! :)
Ida

2017-06-15 @ 22:02:40
Postat av: Anonym

Hej Ida, har försökt skypa med dig men får ingen kontakt. Kan du maila?
Ej bråttom.
Gunnar

2017-06-26 @ 21:14:08
Postat av: Malin C

Hej du, hoppas allt är bra, var länge sedan man såg dig här nu.

Svar: Det har varit lite kämpigt, saknar min farmor så vansinnigt mycket. Men nu börjar jag i alla fall landa i att det kanske helt enkelt kommer vara så här ett tag & att jag inte behöver känna mig stressad/må dåligt över att allt inte är som vanligt än.
Ida

2017-06-27 @ 11:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0