Goals for 2017 - month four and five...

April & Maj var ju inga höjdarmånader, så ett tag tänkte jag bara släppa alla mål för hela året & liksom bara fokusera på att fixa det mest grundläggande. Men samtidigt tror jag att det är jätteviktigt att ha något att kämpa mot - så nu kör vi ett litet sammandrag på de senaste två månaderna & sen hoppas jag få lite mer ork för att tag i listan lite mer ordentligt. 
 
1. Komma i bättre form. Jag går på pilates nästan varje torsdag & Tor & jag har börjat cykla rätt mycket. Försöker komma ut på en liten promenad varje dag också. Så vi kan väl säga att det i alla fall går åt rätt hål...

2. Fortsätta med mina engelska kurser. Tre VGn av fyra möjliga. Väntar fortfarande på betyget från det sista momentet så att jag kan få mitt slutbetyg. 

3. Lära mig mer om höns. Det tar cirka 10 dagar för en ägg-gula att mogna till full storlek, vitan formas på 3.5 timme & äggskalet på 90 minuter. 

4. Mer vegetariskt här hemma. Under april & maj åt vi vegetariskt 19 gånger. Fast det är middagar då, jag äter bara vegetariskt till lunch. 

5. Jobba på ekonomin. Alltså, så himla dåligt. Jag orkade inte hålla koll på våra utgifter varken under april eller maj. Det är första gången på tre år som jag inte haft koll på varenda öre som går ut & in. Här måste det bli bättring!

6. Resa lite.

7. Jobba på min flygfobi.

8. Expandera trädgården. Jag har planterat potatis, gräslök, kiwi & physalis. Är så sjukt jäkla pepp på det senare, så himla häftigt att de faktiskt växer här! Nu måste jag köpa in en massa tomatplantor & få ner lite frön så att vi får mangold, spenat, ärtor & bönor också! Oh, & så har jag ju grävt upp en bit av vår boulevard garden - vilket har stått på min to-do lista sen vi flyttade in i huset, så det känns bra!

9. Mer tid med Paul. Nja... Det har fortsatt varit rätt mycket arbete på kvällstid eftersom jag fortsatt jobba på kursen. Eller så har jag somnat tillsammans med Tor.

10. Ta körkort. Ska börja ta itu med detta nu under juni tänker jag. 

11. Sluta amma. Vi ligger stadigt på tre ammningar per dag. Skjut mig...

12. Bli bättre på att lära Tor svenska. Ofavorit i repris, det har blivit mycket engelska eftersom jag varit så trött. Fast häromdagen tog Tor fram en bok & "läste" den på svenska för mig - som honung för mammahjärtat!

BONUS. Ett husprojekt/månad. Oh, här har jag fått lite gjort - ska fota & visa imorgon. Dessutom fick vi nycklarna till det här stället igår... 

Så himla pepp! När jag mår lite så där halvskakigt, då finns det inget bättre än att få jobba med sånt som ger snabbt, synbart, resultat - typ måla eller städa. Så att ha ett helt hus att bestämma över känns som om någon har gett mig en oversize terapi lekstuga. 
Har redan varit över & målat två timmar nu på eftermiddagen. Två Tor-fria timmar där jag bara får fokusera på att försöka göra något fint... blir inte mycket bättre än så. Det sagt, jag har ändå hyrt in hjälp - huset är nämligen alldeles för stort för mig att måla om på egen hand. Vill nämligen INTE pajja axeln igen så som jag gjorde i vintras...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker det var en bra och realistiskt lista! :) men vad spännande med husprojektet!! Blir säkert superbra!

Svar: Det känns jättespännande. Har börjat måla & det är så roligt att se hur det förändras!
Ida

2017-06-02 @ 11:03:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0