Solceller?

Vi går runt & funderar på en sak... solceller. Är det något som någon läsare möjligtvis installerat på sitt hus? I så fall får ni jättegärna komma med feedback! Här i Ontario finns nämligen ett program som heter MicroFIT som går ut på att privatpersoner installerar ett solcellssystem på sitt tak & sen säljer strömmen tillbaka till provinsen. Det är inga jättesummor man tjänar per år (this is not California for sure), men vårt tak hade genererat kring 14.000sek per år, vilket inte är så illa pinkat med tanke på att det liksom inte gör ett skvatt i nuläget. Bindningstiden är på 25 år, men man får när som helst koppla ur & använda strömmen själv om man hellre önskar det. Jag ÄLSKAR tanken på att få vara med på ett litet hörn & pusha för förnybar energi, samtidigt som det är lite kul med ett tak som har ett jobb, men själva startsumman för att installera projektet är så där så att det kanske inte är något man direkt tvär-bestämmer över ett glas vin en söndagsmiddag. Något att suga på alltså... samt göra resarch!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Hej, jag har aldrig kommenterat din blogg innan men har läst ett litet tag nu och jag gillar den. Jag bor faktiskt själv i Toronto (Beaches)! Så älskar att läsa hur du har det här över, dock har vi bara bott här i två år och har bara ett år kvar. Men nu till din fråga i ditt inlägg om solceller. Jag tycker det låter som en väldigt bra idé, dock så ska ni läsa på om hur mycket skada taket kan ta angående ekorrarna och tvättbjörnar jag såg nämligen en nyhet förra året om att ekorrarna förstörde solcellerna och taket under (och även tvättbjörnarna) Och sen hur gör man när man måste byta tak? Känns som man byter tak väldigt ofta här eller är det bara som det känns när här är så många hus.
MEN när allt det är sagt så tycker jag det annars är en super bra ide, jag är för solceller och tror lätt jag hade gjort det.

Svar: Hej & tack!
Bra poäng med ekorrarna, det måste jag fråga om när vi pratar igenom det med vår handläggare. Tvättbjörnar har jag faktiskt aldrig sett här ute i Guelph så det känns inte som ett jättestort problem, ekorrar har vi däremot absurda mängder av...

p.s. Beaches är så mysigt, Tors gudmor bor där & jag bara älskar att strosa runt längsmed strandpromenaden!

Ida

2017-03-08 @ 02:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0