Aquaponics!

Jag har ju inte förklarat varför jag fick en fisk i morsdagspresent, men jag ville vänta någon dag tills den växt till sig lite... Fick nämligen ett litet aquaponics-system som vi kickade igång i söndags i & med inköpet av Goldie!
Så här fungerar det - vi matar Goldie genom det lilla hålet som skymtar bredvid växtkammaren till höger. Men tillskillnad mot ett vanligt akvarium, som man ju måste rensa ur med jämna mellanrum, så pumpas vatten & avföring upp i den vita tanken som fungerar som lock. Där plockas näringen upp av plantorna som växer i växtkamrarna & så filtreras rent vatten tillbaka ner till Goldie. Ett härligt litet system där vi får njuta både av en vacker fisk (Tor ÄLSKAR Goldie - typ mer än katterna & hönsen...) samt lite färska växter. I nuläget har vi sått sånt som är snabbväxt - vetegräs & rädisor - men längre fram när systemet är etablerat ska jag försöka mig på kryddor & spenat.
Tänk att allt det här har vuxit till sig sedan i söndags! 
 
Om ni vill läsa mer om just vårt system så kan ni klicka på den här länken - men drömmen hade ju varit om man på något vänster hade kunnat få till ett stort system. Tänk så häftigt om man hade kunnat fiska upp lite fisk till middag samt plockat ihop en sallad i sin egen källare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0