Anniversaries!

Åh vad vi har firat idag! Det finns liksom inget annat att göra när två stora årsdagar sammanfaller. Så vad firade vi?
 
Jo, den 6e september 1957 gifte sig Pauls föräldrar. Med andra ord, 60-årig bröllopsdag & diamond anniversary. Måste bara pausa en stund här... alltså, huuur galet länge att vara gifta?! De flesta moderna par har inte ens en chans att komma upp i så många år - man måste ju lova evig trohet så sjukt tidigt i livet! & 1957 känns som en helt annan värld... Eisenhower blev president, frisbeen började säljas, Sputnik sköts upp i rymden... & i Sverige gick det Sjunde Inseglet upp på bio. I vilket fall, helt klart en anledning att fira! Vanligtvis när jag preppar för... tja men allt, går jag direkt till pinterest för inspo men i det här fallet var det i princip bara att arbeta fram en agenda på egenhand Fanns knappt något att gå på, folk lever liksom inte tillräckligt länge för att fira den här typen av högtider. Allternativt står de inte ut med varandra så himla länge.
 
Andra anledningen att fira... kanske inte fullt lika märkvärdigt för gemene man, men väldigt viktigt för mig. En milstolpe. I dag var det nämligen 10 år sen jag landade i Kanada. Minns det som igår, hur jag klev ut från Pearson till 32C & trodde att jag på något sätt hamnat i fel land! Det känns i ärlighetens namn helt surrealistiskt att jag bott här så länge - det var ju aldrig planen! Men, nu är jag här & det är ju bara att erkänna att Kanada mer & mer börjar bli mitt hemland.
 
& hur vi firade, det tar vi i ett annat inlägg. För jag är HELT slut efter allt preppande & imorgon lämnar vi huset klockan 07.00 för att åka iväg & köpa ett kvarts ton tomater... Yes, for real.
 

Kommentarer
Postat av: Jo

Det är verkligen helt galet! Du får hälsa dem så himla mycket =)

Och grattis till dig! Också smått galet att det redan gått 10 år =)

KRAM!

Svar: Tack tack! Håller med om att det känns helt sjukt länge när man ser det i siffror, känns inte ALLS som om jag varit här så länge... samtidigt känns det ju också som väldigt länge sen jag bodde i sverige.
Ida

2017-09-07 @ 10:03:29
Postat av: Gunilla

60 år tillsammans.. Fantastiskt !! ☺️
Sedan...250kg Tomater ?!.. låter
nästan som ett skämt.. blir spännande det här.

Svar: Jag vet, jag har också lite svårt att ta in hur sjukt mycket tomater vi faktiskt köpt... men det är på fullt allvar & imorgon drar jobbet med dem igång!
Ida

2017-09-08 @ 19:22:06
Postat av: Maria Årzén

Underbart och med förhoppning att vi som undantaget i 70-tals generationen kanske får fira 60årig bröllopsdag....om jag lever till 83!...såklart jag gör:)Tänk, vi gifte oss 1994 och fortfarande hänger vi som BEST BUDDIES. Rekommenderas varmt till alla -häng i där!!, var varandras bästa vänner, vill vara med varandra hemma och borta (givetvis med sina egna aktiviteter också) Vi blev ihop när vi var 19 och 22...så sjukt mycket minnen, bra och dåliga som vi aaaaldrig skulle byta bort.

Och så firar jag dina 10 år och att jag hittade till dig via Monas Universum tack vare min kärlek till Toronto....och så var du så genomhärlig. Många år har jag följt dig Ida, skrattat, gråtit och berörts. Du är så bra, ni är så bra. Ta alltid hand om varandra, var ALLTID ALLTID snälla mot varandra.

Kraaaaam

/Maria

Svar: Åh men vilken fantastiskt fin kommentar Maria!
& klart du blir 83, det är ju liksom ingen ålder. :) Undrar om svenska kungen också skickar ett grattis på diamantbröllopsdagen - Pauls föräldrar fick nämligen ett grattis-brev från Englands drottning!
Ida

2017-09-08 @ 19:27:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0