Kräksjukan...

Så kom kräksjukan till vårt hus. Stackars lilla Tor har varit så eländig hela dagen, har tappat räkningen på hur många gånger han spytt. Så ledset litet barn! Sen blev det ju inte bättre av att jag råkade säga att han fått en "tummy bug" & han tog det bokstavligt & började storgråta för att han trodde att han fått en skalbagge i magen för att han ätit hönsfoder (never mind att det är månader sen han åt något sist). Suck, inte lätt att vara mamma alla gånger... & nu har han fått feber & är ännu ynkligare. Känner mig väldigt stressad eftersom han knappt ätit på hela dagen & kräkts så himla mycket att jag är rädd för att han ska bli uttorkad. Men Paul kom hem med någon form av näringslösning för små barn som har magsjuka, så nu är planen att försöka få i honom lite av det - wish us luck. 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Tips är att koka egen vätskeersättning och ge 5-10ml var femte minut, om han dricker dåligt. Håll bara koll på att Tor kissar oxå.

Krya på honom och hoppas att ni andra klarar er!

https://www.ica.se/halsa/artiklar/sa-gor-du-egen-vatskeersattning/

Svar: Perfekt, tack för länken! Vi köpte vätskeersättning den här gången, men han tyckt inte om smaken så blir han sjuk igen (fast helst inte alltså) så ska jag testa icas!
Ida

2018-04-18 @ 06:37:54
Postat av: Jo

Jag blev dålig över en natt (trodde det var matförgiftning) och på 1177.se, Vårdguiden, har de massor med bra tips. Också recept på vätskeersättning för barn.

Krya på honom!

Kram! ❤

2018-04-18 @ 07:21:28
Postat av: Åsa

http://www.barnakuten.nu/magsjuka-vinterkraksjuka-maginfluensa/

och

http://www.barnakuten.nu/vatskeersattning-recept-och-tips-om-att-ge-vatskeersattning-till-barn/

Kram. Hoppas ni blir piggare snart.

2018-04-18 @ 10:57:26
Postat av: Åsa

Jag brukar också frysa in saft till småglassar, och truga i tös.
Kram,
Åsa

Svar: Vi försökte men han var så himla dålig att inte ens det gick. Tack & lov gick det i över på 12 timmar - sjukt tacksam för det!
& hey, jag har ett litet paket på G, är det fortfarande Horndal som gäller?
Ida

2018-04-18 @ 10:58:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0