Wike Challenge Week 2!

Okay, så efter att Wike accepterade min utmaning hade jag helt klart lite lätt ångest. Att få ihop närmare 100kg grönsaker från ett gäng villaträdgårdar är nämligen inte helt lätt när man kommer på något sånt här så pass sent på säsongen. Finns liksom inte så där jättemycket som man kan så i juli-augusti (även om jag fått tag på ett par frön som jag hoppas ska hinna ge utdelning!). Så jag har pressat mig till max med att vara utåtgående & pratat om det här med typ ALLA jag känner & inte känner & det har redan gett resultat för den här veckan fick vi ihop nästan 20kg grönsaker från sju olika familjer, varav sex är vänner/bekanta sedan tidigare medan en donator är en tjej som råkade jobba på den handelsträdgård där jag köpte frön i söndags. Var så fint att åka hem till henne igår för hon hade inte bara samlat ihop mer än ett kilo mat utan hon hade också slagit in en liten present till Tor & jag fick fyra pack med frön. Hur fint?! Det enda jobbiga var väl att jag kände mig lite som en skit - där dyker vi upp klockan halv åtta på kvällen, tar typ alla bönor hon lyckats odla & så får vi superfint inslagna presenter som tack... Måste nog koka lite marmelad eller något annat till henne för att visa min uppskattning. Eller kanske arrangera en harvest fest för alla bidragsgivare? Jo, så får det nog bli! Men tillbaka till den här veckan, som även var första veckan som vi leverarade maten med cykel! Min kompis Jess hjälpte till med sin Wike eftersom det helt enkelt inte gick att få in alla grönsaker i en enda cykelkärra...
Tor satt inklämd mellan en kylväska med kryddor & en hel IKEA-kasse med zucchini & bara, "Mamma, I like that we are agriheroes!". Han frågade mig nämligen förra veckan om vi var superhjältar som hjälper familjer som inte har råd med mat & jag svarade att vi var agriheroes istället & att det var ännu bättre eftersom vi kan hjälpa genom att plantera växter som även hjälper honungsbin & det satte sig tydligen. :)
 
So, tally! 24.8kg & vi är 26% på väg mot vårt mål!

Kommentarer
Postat av: Jo

Wow! Bra jobbat! Ni är verkligen riktiga vardagshjältar, eller agroheroes =) Blir det jordbrukshjältar på svenska? Lanthjältar? Får klura på den =)

Stor kram!

Svar: Hm... jag hade nog satt mina pengar på jordbrukshjältar alternativt åkerbrukshjältar. Men jordbrukshjältar ligger kanske lite lättare i munnen. :) Kram!
Ida

2018-08-02 @ 15:46:29
Postat av: Pauline Down Under

Sa himla duktiga ni ar!
Agro heroes blir fel pa australiensiska haha, agro = forkortning pa aggressive haha.

Finns det ingen lokal grow, sell, swap grupp som du kan annonsera i? Vi har flera suverana grupper med hemmaodlare pa facebook dar man kan byta gronsaker, fraga om rad osv. Finns ocksa en lokal community garden. Just throwing around ideas :-)

Svar: Argh, jag menade naturligtvis agriheroes - var lite för trött när jag skrev igår & o & i ligger för nära varandra i det här fallet!
& det är en jättebra idé - har försökt få tag på mer hemmaodlare via en organisation som fokuserar på hållbarhet, men fick inget napp, men ska se om jag kan hitta en FB-grupp istället!
Ida

2018-08-03 @ 01:20:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0