Back & January check...

Hej igen! Tog en liten bloggpaus eftersom jag var så himla eländig med luftrörskatarren, lunginflammationen, bihåleinflammationen & maratonhuvudvärk pga influensa på det. Det blir liksom en mindre kul blogg när varje dag bara är ”Nej men det kändes som om jag skulle dö idag med”. MEN – nu är jag helt pigg igen & det är ju bara helt fantastiskt skönt att ha orken tillbaka. Hjälp vad man tar mycket för givet när man är frisk… Bara att kunna gå upp för en trapp utan att låta som en säckpipa under tortyr är ju en gåva i sig!

Nu är det ju något sent, men jag tänker att jag startar men en uppdatering på hur mina nyårsmål gick i januari:

1. Mindre mobiltid: Här finns det ju mycket att förbättra, men jag har faktiskt märkbart dragit ner på tiden & tvingat mig att göra andra saker än att fippla med mobilen. Känner mig speciellt nöjd med att jag faktiskt lagt undan den så mycket mer när jag är kring Tor – även om jag knarkar pinterest varje gång jag går på toaletten…

2. Inte renovera: Check! Men det börjar klia i fingrarna…

3. Börja virka igen: YES! Åh så glad jag är för att jag börjat igen & att jag lägger tid här istället för på mobilen! Har kommit lite mer än halvvägs på mitt hemliga projekt & sen har jag även virkat en pussy hatt med reflextråd till Tor samt en yttepyttig lamm-mössa med matchande tofflor till en liten baby som är beräknad till slutet på februari.

Hm... nu såg den jättestor ut på det här kortet, men den är verkligen så himla liten att jag blir så där gammal tant & bara "men herregud, är bebisar verkligen SÅ DÄR små!!!" 

4. Läsa mer: Försöker varva faktaböcker med romaner, så först ut var Outliers som handlar om framgångskoncept. Dock tyckte flygrädda jag bissart nog att det bästa med hela boken var kapitlet om vad som orsakar flygolyckor… Väldigt mycket skräckblandad förtjusning - skräck för att flygplan överlag är bland det vidrigaste jag vet & förtjusning för att det var så oerhört intressant läsning ur ett lingvistikperspektiv. Sen läste jag också grymt deppiga "Oroonoko" eftersom den är obligatorisk kurslitteratur den här våren & om ni är ute efter att läsa något som verkligen inte gör en det minsta glad så jackpot! Tack & lov var nästa bok på litteraturlistan väldigt mycket bättre & med ett bra mycket härligare slut - Stolthet & Fördom. Alltså, förstå lyxen i att få universitetspoäng för att läsa sin favorit Jane Austen… & där höll jag på & tragglade geologi i alla år – så dumt!

Mr. Darcys första frieri... Mycket möjligt mitt bästa cringe ever, blir liksom aldrig trött.
 
5. Lära mig baka surdegsbröd: Nope.

6. Mer vegetariskt: 9 vegetariska middagar i januari. Inte jättebra men inte uruselt med tanke på att jag var så pass sjuk att Pauls mamma fick rycka in & förse oss med ett par middag + att vi övertranserade vårt takeout konto...

7. Bli av med min muffin-top: Tja, jag drack i princip inget vin under hela månaden så det var bra, men jag motionerade ju inte heller ihjäl mig så jag ligger väl ungefär på plus minus noll här.

8. Jobba på körkortet: hahahaha…

9. Bli bättre på att prioritera vänner: Jo men mycket bättre, åtminstone när jag var frisk nog för att vistas bland folk.

10. Purge: Låg mest bara i sängen & väste så det var liksom inte läge att röja i källaren.

11. Do good/make others happy: Vi donerade pengar till ett djursjukhus & jag har hjälpt grannar med att skotta & så har vi skjutsat en av våra vänner till hennes jobb ett par svinkalla dagar. Lite svårt bara att komma på saker att göra när alla bara sitter inne & man knappt ser folk...


Kommentarer
Postat av: Jo

Åh vad jag älskar första frieriet! 😂 Så kul!

Stor kram till er!

Svar: Ja men det är ju SÅ bra! Herregud liksom... att Elizabeth lyckas behålla sitt cool är ju en helt fantastisk bedrift!
Ida

2018-02-12 @ 14:14:28
Postat av: Åsa

Skönt att höra att ni är på fötterna igen. Vi såg Pride, Prejudice and Zombies häromdagen, den var bra den också!

Svar: Har läst PPZ men inte sett filmen, får kanske se om jag vågar mig på den - är så himla lättskrämd när det kommer till allt som har med zombies & vampyrer & demoner att göra att jag i regel undviker allt.
Ida

2018-02-13 @ 05:20:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0