Ångest...

Åh vad jag inte vill skriva det här, men samtidigt har jag sån ångest nu att jag bara måste få skriva av mig. Tor & jag tog precis en dusch & när jag torkat honom klart började jag sätta på mig kläderna & hittar då ett födelsemärke som inte ser bra ut. Jag har en hel massa födelsemärken, så jag brukar hålla koll på dem & jag har aldrig tidigare haft ett som ser ut så här. Det är rätt stort, 5-6mm långt, det är osymetriskt i formen & så är det ljusbrunt fast med en svart prick mitt i - alltså inte jämnt i färgen. Det är liksom 3 rätt av 4 på skincancer, att jämnföra med alla mina andra födelsemärken som ligger på 0 eller 1... En del av mig vill inte alls ta in det här utan bara vifta undan det som helt ofarligt & att jag bara stressar & är dramatisk. Fast den övervägande känslan just nu är att det känns som om jag förlorat all luft i lungorna, så jag inser att jag måste kolla upp det här fortare än kvickt åtminstone för sinnesfridens skull... 

Kommentarer
Postat av: Maria Årzén

Åååå...rusa iväg så slipper du gå och tänka på det. Jag är precis likadan med sånt här och får liksom dra mig själv i nackskinnet, vuxet och rationellt, Not. Hoppas allt går bra. Kramkalas!

/Maria

Svar: Att det ska vara SÅ svårt att gå till läkaren?! Jag är verkligen sämst på sånt här & det har varit katastrof sen vi flyttade hit till Guelph för 3.5 år sen. Har hemskt nog inte ens varit till tandläkaren (ångest på den med). Har liksom varit en så galen karusell ända sen dess att min egen hälsa har hamnat allra, allra, sist på listan - så på det sättet kanske det ändå är bra med det här födelsemärket. En välbehövlig spark i arslet...
Ida

2018-01-16 @ 18:35:52
Postat av: Gunilla

Det finns ju så många olika sorts märken.. Kolla så du intresserad

2018-01-16 @ 23:20:17
Postat av: Anonym

Så du slipper stressa upp dig för ingenting
KRAMAR

Svar: Kollade idag & kommer skickas vidare för undersökning. Känns alltså fortsatt stressigt, men i alla fall lite lugnare för att vi inte längre är i stadiet:
Paul, "Neeeej, det är iiiinget!!!"
Moi, "Jag har cancer, vi måste skriva testamente"

Nu har vi landat i någon gråzon mitt i mellan & hur knasigt det än låter så känns det bra mycket mindre stressigt än att behöva "argumentera" om det.
Ida

2018-01-16 @ 23:21:35
Postat av: Silver

Alltid bra att kolla upp misstänkta märken! Tänkte bara påminna om att om man är en person som har nära till oro så ökar sannolikheten för att man ska hitta fel på kroppen väldigt mycket när man är stressad, och har det där extra påslaget i systemet. Är man inte i form, letar hjärnan liksom extra hårt efter misstänkta saker, faror och dödshot (hjärnan: finns hoten inte i den omgivande miljön så finns de nog på insidan). Kan vara bra att påminna sig själv om detta ibland. Sedan jag fick barn talar min hjärna ofta om för mig att jag har olika former av cancer och det blir värre när jag är stressad. Nu har jag fått bli lite "yeah, yeah, whatever" när den hör av sig med sina misstankar, för jag kan ju inte gå omkring och tänka på döden hela livet :-)

Svar: Så sant & döden har verkligen blivit så mycket mer skrämmande sen jag fick barn. Inte så mycket för min egen skull, men tanken på att något skulle hända mig så att Tor inte skulle ha sin mamma den är ju bara ren ångest.
& jag tänkte först lite att jag bara stressade upp mig själv för att det har varit en rätt jobbig period, men eftersom jag har lite av en historia med födelsemärken så brukar jag kolla dem rätt ofta & så här har inget annat märke någonsin sett ut & jag kunde inte skaka av mig olustkänslan kring det. Nu har jag varit hos läkaren & även om hon inte gav något besked, utan skickar vidare mig till en dermatolog, så känns det ändå bra mycket lugnare nu. Lite som om ansvarsbördan har flyttat över på någon annan...
Ida

2018-01-17 @ 08:37:02
Postat av: Jo

Ta ett djupt andetag, slappna av och ring en klinik så att du kan få sinnesro. Det är mycket jobbigare att inte veta.

Stor kram och du vet att jag finns här, du kan höra av dig när som helst.

Svar: Nä sinnesron var på BOTTENNIVÅ - gud vad det har känns jobbigt i hela kroppen sen i måndags. Nu har jag varit hos en läkare idag som ska skicka vidare mig på remiss & på något konstigt sätt känns det ändå bättre även om det naturligtvis suger att hon också tycker att märket (märkena!) är oroande.
& jag skypar gärna på fredag om det fungerar för dig?
Ida

2018-01-17 @ 13:46:17
Postat av: Jo

Bra att du är inbokad, bra att få allt gjort på en gång ☺

Fredag funkar bra!

Kram!

Svar: Oj... förlåt, jag glömde helt - men det var för att vi hade en så crazy dag. Berättar i ett inlägg!
Ida

2018-01-18 @ 10:42:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0