Influensa...

I fredags började Tor helt plötsligt hosta jättemycket - så där riktigt illa & rossligt djupt nere i bröstet. Lördag & han hade feber. Söndag & han hostade tills han kräktes & sent igårnatt hade han så mycket feber (39.8C) att han skakade. Verkligen jättehemskt & när vi ringde sjukhuset sa de att vi troligtvis skulle få sitta hela natten om vi åkte in till akuten. Så vi tog oss igenom natten med en massa febernedsättande & nu på morgonen var febern mycket lägre & han verkade lite piggare. Har precis kommit tillbaka från läkaren & hon sa att han troligtvis åkt på årets influensa, så nu blir det antibiotika & steroidpuffar i en vecka. Just den här biten - när han blir sjuk - är det värsta med att vara mamma. Jag blir så himla snabbt stressad när han blir dålig (hade typ kunnat sälja en njure för att han ska bli bra så fort termometern visar på mer än 37.6C) & så känner jag mig så maktlös. Växte ju upp med föräldrar inom vården, så där kändes det alltid så självklart om något var farligt eller inte & nu har jag liksom ingen aning. Vilket jag gör att jag googlar & det gör ju absolut inte saken bättre - speciellt inte det här året när influensan är så elak. Har inte sovit ordentligt på hela helgen heller, så det hjälpte ju inte till direkt. Men det känns så mycket bättre nu efter att vi pratat med läkaren & även om jag fortfarande känner mig lite som en disktrasa så är jag så oerhört lättad över att vi har medicin nu!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Kram på er. Ja det är otroligt jobbigt när dom är sjuka. Jag har slutat googla och läser nu bara på två sidor:
www.vardguiden.se
och

www.barnakuten.nu
Den sidan som heter barnakuten är jättebra.

Proppa nu i lillkillen all saft och glass han orkar och försök vila.
Kram!

Svar: Vet du, det ska jag också bara göra i fortsättningen. Känner att svenska sidor överlag är lite mer "level headed" & jag blir bara stressad av att skrolla sida upp & ner med domedagsdiagnoser.
& Tor har ätit sjukt mycket isglass & vattenmelon & tycker nog på det hela taget att det inte är alltför jobbigt att vara sjuk. :)
Ida

2018-01-23 @ 07:49:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0