Jinx!

Väldigt suddig bild, men det här är Jinx - katten som nästan gav mig en hjärtinfarkt tidigare idag...
Varje fredag kör Pauls mamma oss till Tors förskola & det brukar i regel inte vara förknippat med allför mycket dramatik, men idag följde vi inte samma protokoll... För när jag kom ut från att ha lämnat Tor får jag syn på en livrädd liten katt som satt & jamade i ett jättestort träd. När jag först fick syn på henne satt hon kanske en 3-4 meter upp, så det kändes ändå rätt överkomligt men sen fick hon panik eftersom hon inte kunde klättra ner & bestämde sig för att klättra ännu högre så när det var som värst hängde hon från framtassarna typ 10 meter upp & skrek hysteriskt. SÅ HEMSKT! Det var en hel massa folk på parkeringsplatsen, men de enda som ryckte ut var Pauls mamma, en liten asiatisk tant & så jag. The crazy cat lady crew... Ringde till Humane Society som svarade att de inte kan plocka ner katter ur träd men att det hade varit jättebra om vi kunnat fånga henne (?!) så räddningsoperationen involverade efter en stund en filt för att fånga upp henne i fall att hon skulle tappa greppet... ja men ni  hör ju, det var full kallabalik. Tillslut tappade Jinx i alla fall greppet, föll en bit men rev tag i en annan gren & lyckades klättra ner den sista biten där vi fångade in henne. Visade sig att hon egentligen är en innekatt (som dock har halsband som tur är!) så det hela slutade med att Jinx fick sitta av ett par timmar i vårt badrum innan hennes ägare kom & hämtade henne. Pust! Så härligt att räcka över henne till hennes matte som naturligtvis var så lättad över att det hela slutade bra - defintivt veckans feel good!

Kommentarer
Postat av: Jo

Stackars katt, hon har iaf ett passande namn. Tur att ni fick tag på henne! 😊

Svar: Jinx & kolsvart... Dessutom hade hon små tummar, så en katt med sex tår. Ett litet original! :)
Ida

2018-01-20 @ 20:51:14
Postat av: Gunilla

En liten solskenshistoria! 🙌

Svar: Det kändes väldigt bra, var så hemskt när hon hängde där & skrek! & så kom hon ner & vara bara så söt & kelig - som om hon förstod att vi var snälla människor. :)
Ida

2018-01-20 @ 23:26:58
Postat av: Pauline Down Under

Ah, TACK a alla djurvanners vagnar att ni brydde er. Sa manga som inte gor det. :-(
Som nar jag hittat hundar som ar bortsprugna och lamnar in dem till vara rangers (om hunden inte har halsband med telefonnummer pa) och andra bara "varfor gjorde du det, den hade sakert hittat hem". Eeeeeh. Hade min hund rymt hade jag velat att nagon tog hand om den!

Svar: Men det är så jag alltid tänker också, att jag hade hoppats att någon gjort samma sak för oss om våra katter kommit bort! Känns som en medmänsklig plikt!
Ida

2018-01-22 @ 00:00:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0