Lunginflammation & LEGO...

Har aldrig tidigare haft lunginflammation, men nu vette tusan om jag åkt på det. Låter som någon som kedjerökt i 60 år & värst är det när jag skrattar, väser något helt vansinnigt. Det låter bara helt sjukt, så varje gång jag börjar skratta slutar det med att Paul & jag får var sitt skrattanfall över hur jag låter... Vilket ju hade varit rätt underhållande om det inte vore för att det gör rövont i bröstet att skratta. Bara att andas gör ont & jag blir andfådd om jag går i trappor eller böjer mig för att plocka upp något från golvet. Att bära Tor är typ uteslutet. Så nu ligger jag i sängen & försöker vila bort det mesta onda till på måndag då vi kan åka till en drop-in clinic IGEN. Känns som vi inte gjort något annat de senaste veckorna... 
 
Men en rolig sak har det här i alla fall fört med sig. Försökte febrilt komma på en aktivitet att göra med Tor igår eftermiddag som jag skulle kunna göra utan att anstänga mig för mycket & kom på att vi köpte ett par LEGO classic kit när vi var i Sverige förra vintern (det var utförsäljning & de var sjukt billiga så vi bunkrade för framtiden). De är egentligen från 4-år, men eftersom Tor kan lägga pussel upp till 48 bitar (så kring 4-5 år) tänkte jag att vi i alla fall kunde prova att se hur han skulle hantera LEGO & han ÄLSKADE det. Har aldrig sett honom så fokuserad på något innan. Han kan läsa beskrivningen, förstå vad som ska göras & hitta bitarna. Sen får man hjälpa till att trycka fast de mindre bitarna (han har inte riktigt finmotoriken än) men det går bra så länge han själv får visa vart de ska sitta så att han ändå känner sig delaktig i processen. Har byggt ihop en massa små flygplan, bilar, lejon & hus så här långt & i eftermiddag åkte Paul & Tor iväg & köpte en lite större box så att han får lite mer bitar att röra sig med. Så himla häftigt att se hur han dessutom, efter bara en dag, börjar bli kreativ - så det har även byggts valrossar & flygande tåg. LEGO alltså... still going strong. 

Kommentarer
Postat av: Jo

Tufft för er/ dig att må så dåligt men kul att LEGO var en sådan hit 😊

Stor kram och krya på dig/er!

Svar: Tack - nu hoppas jag bara att medicinen ska kicka in snabbt. Steroidsprayen har redan hjälpt men lungorna är fortsatt risiga - fungerar typ att sitta väldigt stilla, eller helst ligga ner, annars hostar jag typ ihjäl mig.
Ida

2018-01-28 @ 15:15:18
Postat av: Gunilla

Känner igen det där med den gräsliga hostan. Tog inte antibiotika.. Skulle kanske gjort det🤔

Svar: Men nu vet du till nästa gång, ingen idé att plåga sig igenom det hela & försöka härda ut - mycket bättre att bara ta död på eländet så fort som möjligt! Jag gick en veckan innan jag tillslut tog mig till läkaren & det gjorde bara så att jag blev sämre.
Ida

2018-01-29 @ 17:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0