Panik mitt i natten!

Tentade av min språkhistoriekurs igår & det är ju inga små tentor det handlar om, fem timmar på ett bräde. Även om det är så mycket lugnare med en tenta man gör hemma än en salstenta så kan jag ändå sakna lite att gå in, lägga 2-3 timmar & sen är man klar. Fem timmar är liksom lite knepigt att få in när man har en liten 3-åring som är överallt med massa energi dagtid & som dessutom är en liten nattuggla... Känns inte heller schyst att kasta ut man & barn ur huset SÅ länge, så som vanligt blev det så att jag fick starta tentan rätt sent - vid 19-tid loggade jag på & började jobba & strax efter midnatt tryckte jag på "submit". Jag vet inte hur det är med er, men när jag jobbat intensivt med något (speciellt under tidspress) kan jag liksom inte varva ner på direkten - det är helt enkelt lite för mycket adrenalin som snurrar runt. Precis så var det igårnatt, typ lite hjärtklappning, så jag bestämde mig för att logga in på min nya kurs (som har inskrivning mellan den 11-19 januari) för att checka kurslitteraturen... & det första jag ser är ett stort fett DEADLINE-meddelande - stor inlämningsuppgift som ska in om... lite drygt 5 timmar. Alltså, den lilla tentaeftersvettningshjärtklappningen jag redan hade gick upp i någon form av maratonspead. Herregud så hemskt! Finns nog inget som jag ogillar så mycket som att missa deadlines & när det gäller akademiska deadlines försakar jag i princip allt för att hålla dem, så det här var bara panik på högsta nivå. Jag måste erkänna att min första reaktion var att rycka tag i block, rota reda på den kursbok jag redan har &  ladda upp dokumentet med texten som skulle analyseras. Stannade inte ens upp & reflekterade i det orimliga i att ha en deadline satt innan kursregistreringen ens är avklarad... Min tanke var bara "Ida, nu har du 5 timmar, det blir jävligt tight men du kan fixa det!". Men sen tänkte jag till lite & insåg att det inte går att pressa sig hur mycket som helst. Jag kan inte tentaplugga en hel dag, skriva en 5-timmars tenta, högprestera i ytterligare 5 timmar fram till klockan 6 på morgonen & sen fungera en hel dag ihop med Tor utan sömn på det. Så jag skrev till den ansvarige läraren, frågade om deadline verkligen var korrekt samt bad om ursäkt för att jag inte skulle kunna skicka in något material inom den angivna tidsramen om så var fallet. & det här låter kanske helt självklart för er, men för mig var det ett sånt stort steg att INTE sitta uppe hela natten för att få ihop något i sista sekund. Fick precis tillbaka ett mail & hon hade helt enkelt lagt in fel datum, 15 januari skulle egentligen vara februari. Så det känns jätteskönt, fast kanske ännu skönare är känslan över att jag faktiskt tog hand om mig själv lite - även fastän det rörde något akademiskt. 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

😮 en sån tur ändå. Blev faktiskt en aning stressad själv. Nu hinner du med

Svar: Alltså den stressen, kändes lite som ett kallbad där i soffan! Så skönt när jag öppnade mailet nu på morgonen & fick det bekräftat att det bara var ett misstag från deras sida! Men jag lär ju vara tidigt ute på alla andra uppgifter på den här kursen för nu har jag liksom använt upp min stresskvot för det närmsta halvåret! :)
Ida

2018-01-15 @ 22:22:55
Postat av: Anonym

Fast undrar om du inte fixat detta ändå!??

Svar: Haha, tack! Ett G hade jag nog kunnat få ihop på den tiden, men VG-nivån ligger mellan 86-90% så det hade nog varit väldigt svårt att få ihop på 5 timmar när man redan är rätt så trött. Då ska det liksom till att man klickar med texten på direkten & omgående har en klar idé över vad man ska skriva om.
Ida

2018-01-15 @ 22:24:51
Postat av: Jo

Superbra att du tog hand om dig själv! Jag om någon förstår arbetsmoral vs. att ta hand om sig själv.

Kram!

Svar: Så svårt ibland! Men jag känner att jag har blivit lite bättre på att lyssna på magkänslan & det gör att jag sätter stopp snabbare än vad jag kanske gjort tidigare...
Ida

2018-01-17 @ 13:36:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0