College Royal 2018...

Det Guelph är allra mest känt för är sitt lantbruksuniversitet samt veterinärskola & varje år slår de upp portarna till nordamerikas största öppna hus för just den här typen av utbildningar. Själva eventet kallas för College Royal & eftersom det här var tredje året i rad som vi åkte dit får det väl numera räknas som tradition i vår familj. Det här året var det dessutom SUPERFINT väder så vi drog ut våra cyklar ur vinteridet & cyklade dit. Den känslan alltså av att vara ute & cykla för första gången efter en lång vinter, den blir aldrig gammal. Känner mig alltid som om jag vore 12 igen - vårdoft & frihet... Anyway, väl på området så var första stopp den stora ladan med alla djur. Dog lite över hur söta alla små grisrumpor var. Det här med att äta djur, blir knepigare & knepigare varje dag för mig...
Sen fick jag typ ägglossning av att titta på alla små kycklingar. BUHU så himla ledsen jag är över att vi inte kan ha baby chicks den här våren. Det bara skrek i hela mig efter att få plocka upp en liten dunboll som sen somnar i min hand... Kycklingar alltså, livets salt. Tor däremot hade lätt valt en ko om han hade fått välja ett djur helt fritt - sån kärlek!
Kasta in en holstein & barnet är i himlen! Hästarna var också en stor favorit - känner att vi har lite olika preferenser för storlek på djur helt enkelt. Barnet på 1m föredrar allt som väger uppemot tonnet, medan jag som är hela 63cm längre vill ha djur som det är möjligt att kunna stoppa upp ett i var armhåla (vilket låter superkonstigt, men är väldigt viktigt från ett "ditt djur har rymt in till grannen" perspektiv). 
NOLL armhålemöjlighet = arg granne. 
Sen hittade Tor en jättelåda full med "grain corn", alltså sån majs som man använder för att göra majsmjöl & djurfoder av. Noll pop-möjligheter med andra ord. Men Tor var ändå i himlen because tractors. 
Tor när vi gick därifrån (men inte på direkten utan efter kanske 200 meter), "Mamma, there is a little majs in my shoe". Um... årets underdrift. Räknade till 43 majskorn bara i vänstern... Avslutade sen med milkshake & en liten runda på en tramptraktor.
Första året han nådde ned till pedalerna, så det kändes stort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0