Sånt jag önskar jag var bättre på...

Jag älskar vår lilla granntjej Lucy så himla mycket, så när jag såg att hennes hemmagjorda julklappsdocka fortfarande saknade en garderob spontanerbjöd jag mig att fixa lite kläder. Lucys mamma som lite tappat ångan efter att dockan var klar lämnade glatt över den & sen var det ju bara att försöka leverera... Problemet är bara det att jag egentligen inte kan sy. Så igårkväll när jag tillslut bestämde mig för att jag var tvungen att sy ihop mina utklippta tygstycken så var det tur att Tor redan sov för jäklar vad jag stress-svor! Planen var att jag skulle sy en mindre variant på den här klänningen, men det gick genast käpprätt. Klarade inte ens av att läsa mönstret rätt, så jag råkade klippa av kjolen på mitten (?!)... Här hade jag ju kunnat backa & gjort om, men nej nej - jag körde istället vidare på "Ida Syr Regel" #1: Eh, det löser sig! Bestämde mig därför för att göra en liten peplum-midja & sydde således ihop de två delarna med en jättevind rad spets. Sen kunde jag inte hitta mitt strykjärn, så jag försökte bara platta till alla sömmar så gott jag kunde, vilket kanske inte är bästa sättet att lösa saker & ting på men helt enligt regel #2: Det måste gå snabbt! Originalklänningen skulle ha kanaler för resåren, men det kändes för komplicerat så det sket jag i enligt #3: Nej men det går lika bra att höfta! Slutligen, klockan ett på natten var jag klar & idag är dockan i alla fall inte naken längre!
Paul bara "She looks like a little grandma!" & jo, det gör hon ju, vilket kanske inte direkt var tanken när jag valde ett mönster för en "infant dress"... Men jag är i alla fall glad att jag fick ihop något som hon faktiskt KAN ha på sig. Det hade liksom inte varit någon större chock om jag fått allt så pass fel att hon inte fått klänningen över huvudet. Så nu är planen att försöka sy lite mer kontinuerligt (sist jag sydde något var för minst ett år sen), för jag hade så himla gärna velat vara bra på att sy. Eller åtminstone halvdan... Happ, i vilket fall, nu är steg nummer två att virka en liten mössa & där känner jag i alla fall att det kommer att bli lite lättare!

Kommentarer
Postat av: Bea

Den var ju superfin! Du är jätteduktig på att sy!

Svar: Tack Bea, vad snällt. Nu fick jag ju ihop den här lilla klänningen, men jag kämpar ständigt med att hålla sömmar raka & jag kan för mitt liv inte sy något utan att tråden trasslar & blir ett litet fågelbo precis där jag startar arbetet. Det är den typen av saker jag hoppas bli bättre på. Samt klippa ut mönster till saker & ting - är sämst på det & höftar alltid något helt vansinnigt.
Ida

2018-03-22 @ 19:14:00
Postat av: Jo

Jag håller med både Paul och Bea, lite mormor-aktig men också fin 😊

Svar: Blev helt klart en liten tantklänning, men jag är glad för att det ändå blev något användbart. Inte alltid 100% säkert när jag drar fram symaskinen. Nu är planen att försöka mig på en klänning till, men i hel model - så utan midjan. Håll tummarna!
Ida

2018-03-23 @ 19:03:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0