Mothers Day and Garden Update...

Två uppsatser kvar, sen är jag klar för den här terminen. Pust, känner att jag verkligen kämpar just nu. Allra bästa Jo kommer nämligen på spontanbesök från Sverige på lördag (!!!) så jag försöker jobba undan så mycket som det bara går. Men nu är mina uppsatser kanske inte det mest spännande att läsa om här, så vi tar en titt på hur det står till i trädgården istället! Vi firade morsdag här i helgen & jag fick en massa nya plantor. Har skrattat så mycket åt det faktum att Paul överraskade med en HEL HÄCK med rosor istället för en bukett! Det kommer ju att bli fint när löven & blommorna slår ut, men just nu ser det ju mest ut som en liten mardrömshäck straight from Cinderella!
Ska alltså bli häck på båda sidor av mittgången & så ska vi antingen köpa eller bygga en port i mitten så att vår "formal garden" blir ännu mer som ett rum i trädgården. Sen fick jag också tre nya lingonplantor. Nu när jag har totalt fyra, så hoppas, hoppas, hoppas på att vi ska få åtminstone en handfull lingon i höst!
Men det här hänger ju i princip helt & hållet på om vi kan hålla ekorrarna borta. Ursäkta språket, men i år har det varit något så överjävligt röviga att jag håller på att bli knäpp. Planterade säkert 50 tulpanlökar i höstas & hur många slog ut? Fyra. Resten bet de små rövarna av. Inte för att äta dem heller utan bara på rent djävulskap. Så nu har jag en hel massa klumpar med gröna tulpanblad & ett litet bestånd av påskliljor som de måste ha missat till förmån för grannens tulpaner.
Men on a positive note, titta - båda mina kiwis överlevde vintern (vilket jag tyvärr inte kan säga om allt i min trädgård, det var inte en lätt vinter det här året)! Men tillbaka till ekorrarna, allt som jag sår i våra pallkragar måste täckas i annat fall är ALLT söndergrävt på nolltid. Ser ju så där roligt ut, men tack & lov kan jag i alla fall rulla upp snöstaketen när plantorna blir nog stora att de täcker jorden. 
Lök & sallad på G! På tal om lök, vi kör på vitlök i år också - klarade oss uteslutande på vår egen skörd fram till januari & det är inte så illa pinkat för något som kräver i princip noll jobb efter att man planterat klyftorna. 
Den här bädden råkade dock hönsen gå loss på så mina prydliga & ursprungligen spikraka rader är numera... ja men det ser väl mest ut som om jag planterat vitlöken på fyllan! What else, jo men jag har äntligen planterat hela väggen mot huset!
Vinbär, hallon, smultron &... Någon som kan gissa vad det här är?
Horse radish = pepparrot! Har två plantor & de har växt något helt vansinnigt mycket på typ ingen tid alls så jag är lite orolig för att de ska ta över helt. Jag menar, hur mycket pepparrot kan man använda? I vilket fall, tydligen ska man inte skörda något första året så jag får vänta till nästa höst & se hur det ser ut då. Kanske att vi får starta en liten pepparrot side business! En annan planta som inte går att skörda första året...
Sparris! Har tre nya plantor & tydligen tar det lika många år innan man kan börja skörda dem. Känns ju lite sjukt att de bara kommer att stå där till 2021... men jag känner att den sparrispaj vi kommer att laga då, men våra egna ägg i smeten, bara MÅSTE vara det godaste jag någonsin kommer att äta! Rabarber i förgrunden förresten - är rabarberbesatt & försöker hela tiden hitta nya ställer som jag kan påta ner en planta eller två...
Sist ut på min garden update... farmors minnesträd som slog ut i blom på morsdag. Kändes som en liten present från henne & jag grät när jag såg blommorna. Men ni vet, det kändes inte som de där jättetunga tårarna längre. Saknar henne varje dag, men nu kan jag sitta vid trädet & tänka på allt fint utan att bli jätteledsen över allt hon inte får vara med om. Det är ett väldigt stort steg fram om man jämför med hur det kändes förra våren när vi planterade trädet. 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Trädgården blir bara finare och finare...en verklig "petit Havre de paix" Njut ! ! (Mycket jobb förstås)!

Svar: Tack! Det är verkligen jättemycket jobb, men det är tacksamt för man ser ju verkligen resultatet. Även om jag gärna hade varit utan jobbet att dra upp hundratals pyttesmå lönnar varje vår... :) Hoppas få klart alla boxar inom de närmsta veckorna & sen kan vi äntligen dra in en massa barkbitar till trädgårdsgångarna - längtar!
Ida

2018-05-17 @ 19:36:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0