And I'm off...

Iiiikkkk, ska egentligen inte sitta här men jag var tvungen att kila upp till kontoret för att hämta upp min vinflaska & min ginflaska (geologexkursion...) som jag glömde kvar igår. Här får man förresten all sprit i bruna papp-påsar eftersom det är förbjudet att dricka alkohol offentligt. Para moi=alkovarning, får typ mentala bilder av fyllot i Simpsons nar jag sneglar på mina inköp... Inte bra. 

Nytt rekord...

Idag såg Remo till att jag kom iväg för lunch & sedan så plockade Rob upp mig för middag. Så bra att jag har dem, i annat fall är det fara å färde att jag skulle leva på äpplen & fettfria bagels precis som Laura. Nu har jag istället ätit supergod pita till lunch & krämig (pga gräddfil) borcht till middag. Mmm så gott! Känner mig helt bortskämd just nu! Nope, nu ska jag trava hem och packa min Oilily weekend bag - för en verklig weekend (tidigare har jag haft den som handväska, mkt artiklar att släpa runt på!)!

Ar med andra ord borta i tre dagar men ge inte upp jag har ett ess i rockärmen sa förhoppningsvis kommer det inte att bli helt tyst här! :)

Massa kramar!

En helt ny nivå...

Japp, nu är det banne mig på riktigt! Moi har införskaffat en geologhammare & en lupp!

image102

Hardcore geologist!

Oh! By the way! Hammaren matchar min jacka perfekt!

Jag älskar...

när folk man inte känner ger en komplimanger! Remo behövde kvpa exkursionsbyxor idag & eftersom Rob var upptagen så fick moi istället följa med & agera expert eftersom jag de facto tillbringade ca 3 timmar i affären igår. Anyway, stället är ett kooperativ (iiik, förlåt Magnus!) så Remo var tvungen att fylla i ett medlemskort. Medan jag stod & väntade pratade jag lite med tjejen i kassan varpå hon kommenterade min trench & sa att jag verkligen passade i den. Blev så glad! Varför är alla så fega när det gäller sådant? Jag har börjat ge komplimanger till folk på sista tiden i en positiv 'pay it forward' anda! 

Förresten...

så är min rygg tydligen abnormal. Detta konstaterade Rob igår inne på friluftsaffären när vi skulle titta på ryggsäckar. 'Idaaah, I'm not sure that we gona make it. You back is... well, you have to understand that it's really short... Even for your lenght'. So, fine jag är en deformerad hobb.

Oooohhoho, I was right!

Matt is a whore! Har precis fått reda på att han hånglade upp Bronwyn (en annan student) på SKOLBUSSEN tillbaka från fredagens BBQ (ända sättet att ta sig mellan de olika campusen på fredagar) , & typ varenda lärare på avdelningen satt i samma buss! Moahaha, å så roligt! Jag älskar att vara geolog! Drama, drama, drama! 

Fast moi är ändå moi...

Men när det gällde understället så struntade jag totalt i Robs "Idaaah, it's very pink' & köpte denna med motiveringen att rosa syns sjukt mkt bättre än svart om/när jag går vilse.

image101

Bilderna är by the way tagna på kontoret...

Nu jäklar!

Har beslutat mig för att kitta upp mig på lite mer 'geoprylar'! Efter helgens exkursion då jag inte hade ngn ryggsäck utan fick låna en i skinn av Isolde (med fastsittande Air France taggar) så kände jag att ngt behövde göras inför helgens exkursion. Sagt & gjort, drog med Rob ned på stan & vandrade runt i deras ENORMA friluftssportprylsaffärer. Man kan köpa ALLT. Nöjde mig dock med två saker, denna Patagoniajacka (som Rob blev lite lätt extatisk över) & en underställströja (half square R eller ngt...).

image100


Nordamerikaner...

Idag hade vi var första diskussion på grad-seminariet i biogeografi. Det var...annorlunda... Nordamerikaner älskar att höra sin egen röst. De pratar & pratar & pratar & det mesta de har att säga är nonsens. En av tjejerna är dock superskärpt, problemet är dock att så fort ngn annan har en avvikande åsikt så går hon till attack. Jag råkade säga att fokuset när det gäller hotade arter är ngt snedvridet eftersom man alltid presenterar bilder av små söta orangutangungar samtidigt som det kan finnas ngt vidrigt litet, slingrit kryp som ligger ännu risigare till. Inte populärt, jag är tydligen helt dum i huvudet. Orangutangen kräver nämligen större yta=mer arter skyddas indirekt. Detta är naturligtvis helt korrekt, men det var inte det jag sa, jag sa bara att media ger en snedvriden bild... 

Hm...

är typ beroende av andra människor för att få i mig vettig mat. I lördags matade Remo mig, igår var det Megha & idag såg Rob till att jag fick i mig middag. Well, så fort jag fått in mitt jäkla paper porposal (imorgon) så ska jag bli mer noggrann. & i helgen kommer exkursionsmästarna att trycka i oss grillade hamburgare med ost & extra allt... Anyway, är matt på fullkornspasta & 'baby clams' i tomatsås så nu ska jag bara runda av här & sedan bär det av hem till en stor kopp te (fast utan spådommar, snyft)!

Megha har...

förövrigt tagit sig in på min topp-femlista över personer som jag tycker om här i Kanada. Kom hem som ett trött vrak igår och tänkte apatisleva i mig lite yoghurt då hon kom flängande med en stor skål rykande varm indisk stuvning till mig. Blev så glad, jag som älskar indisk mat! Efter det kände jag mig ca 120% piggare sa vi knatade upp till hennes rum & tittade på hennes senaste shoppingfynd (från samma affär där jag köpt min röda klänning, visade den nämligen för henne så hon knatade dit for att se vad de hade för andra dyrgripar). Inser att jag är väldigt skandinavisk medan Magha är väldigt indisk... Hon är så färggrann & mängden guldbrokad som hon besitter kommer jag aldrig ens att vara i närheten av om jag så ens försökte 100 år. Vill att det ska smitta av sig på mig med! Iaf, Megha hade köpt en knallgrön satinklänning (med ballongkjol) så om Isolde bara går med på att köpa en i guld så kommer vi alla att se ut som glammigt julpynt (eller som Isolde sa, crazy drugged easter decoration)!

& så lite Sverige...

när det gäller accessoarer. Tycker så mkt om detta läderarmband som jag fick av farmor i födelsedagspresent. Har ett brunt också men skulle vilja ha ett vitt, ett rött & ett blått med! Tomten?

image97

Långt om länge...

Inte världens bästa bild vad gäller skärpa men så här ser jag iaf ut idag. Har sedan visat sig vara en rätt dum outfit. Hade jag kunnat gå tillbaka i tiden (& kunnat modifiera min dag ngt annorlunda) hade jag satt på mig min superkorta American Apparel kjol, tunt, tunt linne & flippflopps & dragit ned till stranden. 32 grader idag...

image96

Kjol: Just B.
Topp: Jus D'Orange

Oj vilket Jus tema det blev, helt omedvetet! Kånkar runt på Bayswatern & har på mig svarta mockapumps som jag plockat upp i en liten vintageaffär.


My little place!

Eller Isoldes om man ska vara noga, men i detta hus bor jag iaf nu! Mitt fönster är det ovanför trappen.

image98

Me like!

Saker som...

jag saknar/är bättre i Sverige (familj & vänner ej inräknat):

1. Vettigt bröd. Jag håller på att dö! Allt är bara vitt, vitt & fluffigt. Jag vill ha bröd som man kan slå ihjäl inkräktare med! Den enda som håller med mig i frågan är Remo, som han säger 'bra bröd är bröd som man inte kan pressa ihop från en halvmeter till 1,2 cm'...
2. Svenska prislappar. Här hittar man ett plagg, blir glad över det trevliga priset & får sedan en chock när man får reda på vad det egentligen kostar (skatten läggs alltid till först i kassan).
3. Vatten, dvs kranvatten. Vattnet har smakar HEMSKT. Försöker vänja mig vid det gradvis genom att blanda med 'köpevatten' (som i & för sig också är äckligt).
4. Försäljare som inte livnär sig på provision...
5. Mjölkpriset. I Sverige är mjölk billigare än bensin, i Kanada får du dubbelt så mkt bensin per dollar som du får mjölk...
6. Duschmunstycken som inte är fastskruvade i väggen. Börjar varje morgon med att paniskt trycka mig mot den bortersta väggen i duschen. Vet aldrig om man kommer att bli skållad el djupfryst....
7. Svenska avstånd (iaf i södra sverige). Jag bor supernära universitetet, det tar bara 25 min att gå dit...
8. Innehållsförteckningar. I Sverige utgår man från 100g, vettigt kan tyckas... Har utgår man från vad sjutton som helst. 125g, 55g, 90g... Vissa marken utgår till & med från skilda vikter bara för att det är en annan smak!
9. Uppvärmning. Kanadensiska hus är kalla, mkt kalla. Jag ska investera i en vaderad morgonrock (helst ngt NASA tillverkat)...
10. Strömbrytare. De GOMMER strömbrytarna! De kan sitta på de mest bisarra ställen, blir typ knäpp! 

Insåg precis...

att jag måste iväg & köpa på mig fältutrustning innan fredag, råkade nämligen anmäla mig till en tre-dagars exkursion ut i bushen. I dagsläget har jag mina kängor att ta på mig men i övrigt så är det lite lätt torftigt... Blev väl kanske så att jag valde att använda mitt bagageutrymme till lite mer glamourösa plagg... Suck, hatar att köpa den typen av prylar... Bara för att man inte vet skillnaden mellan materialet si eller så blir man alltid dumförklarad av den som jobbar i affären. Nope, det blir till att släpa med sig Rob. Han kan ALLT om den typen av, för mig, mindre intressant info. 

Föll handlöst...

för denna lilla klänning igår. Fick den ca $30 billigare eftersom den var på rea, me like. Alskar plisseringen framtill, älskar ballongkjolen & under över alla under jag har till & med förälskat mig i rosorna! :) Just nu är den rent pinsamt skrynklig men jag ska lämna in den (till tvättinrättningen jag besökte igår) så att jag får den stuken riktigt fint. Planerar nämligen att ha på mig den vid ett väldigt speciellt tillfälle. Antingen för en middag på ett crazy fab ställe eller när Rob, moi & Remo drar iväg för att fira Thanksgiving på en ännu mera fab location... Vi får se när det blir, men i vilket fall kommer jag iaf att känna mig pretty, pretty, pretty!

image94


Svårt!

Igår tvingades jag konfrontera en offentlig tvättinrättning för första gången. Ni vet ett sånt där trist ställe med ca 153 tvättmaskiner, en massa torktumlare, flimrande ljus, asiater & brusiga små TV-apparater på alldeles för hög volym. En langt ifrån stressfri miljö med andra ord... Moi begrep typ nada & matade in mynt i fel utkast, köpte mjukmedel istället för tvättmedel & misslyckades kapitalt med att torka plaggen. En liten tröst i sammanhanget är dock att Megha (som bor i samma hus som jag) berättade att hon fick psykbryt första gången hon var där (hon kommer fran en Indisk familj där hon hade en egen hemhjälp som fixade allt sådant...).

Finaly!

& efter att frustrerat ha jagat igenom varje liten suspekt makeupaffär mellan Young & Bloor hittade jag tillslut Burt Bees lepsyl på apoteket... Sa mkt för att växa upp i sverige, man har samma världsvana som en 5-åring (hemma måste man beställa efter det & det är dyrt & krångligt).


image87

Iaf, jag är glad. Allt som innehåller honung är bra, det är min filosofi.

Lampan!

& äntligen har jag kunnat packa upp min lampa! Jag vet att det bara är en pryl men jag älskar den! Mysfaktor=100%!

image86

Aldrig har jag varit...

så glad över att jag inte har ngt körkort som jag är nu! Anledningen till detta är
att jag TAar for en av lärarna på institutionen & han ville att jag skulle köra en av de två bilar som han bokat till gårdagens exkursion för den klass som tilldelats moi. Hade varit lite jobbigt att tvingas köra i trafiken som är här... Ist fick jag följa med som kartläsare åt Remo (som TAar en av Charly andra klasser). Det gick väl sådär, gårdagens mest upprepade fras var 'men om du vrider på kartan sa kommer du snart att veta precis vart vi är'... Anyway, det var en mkt solig (blev lite brun!) & trevlig exkursion (de som är intresserade kan ta en titt på konglomeratet nedanför).

image92

Lite jobbigt var det dock att vi kom hem vid 8 på kvällen (inte 4 som Charly planerat). Både jag & Remo höll på att dö av hunger den sista timmen. Gick & åt mexikanskt så fort vi kom fram, så så gott!


Mirakel...

De flesta som någonsin har försökt ta kort på mig vet att jag inte riktigt känner mig bekväm med kameror. Oftast rynkar jag ihop hela ansiktet el så lyckas jag på något vänster få det att se ut som om jag lider av partiell ansiktsförlamning. Med tanke på gårdagen kände jag mig därför lite lätt skeptiskt till att ta mitt 'representationskort' idag. Men, människan som tog det var helt fantastisk. Hon var lugn & avslappnad & fick mig att vrida lite på huvudet hit & dit så att hon fick bra vinklar. Slutprodukten blev way mkt bättre än förväntat (& kanske även förtjänat...)!

Men...

varför verkar jag alltid befinna mig i tidsbrist? Hade ju tänkt fixa med en massa saker idag men det har blivit noll & ingenting av det hela. Nu måste jag rusa iväg på 'poster fest', sedan måste jag panikta kort till tavlan som sitter i entren & sedan är det dax för avdelningens stora BBQ (idag är det ca 30 grader här så det ska bli så kul att få vara ute & grilla!) hemma hos Robs professor.

öl, öl, mera öl...

Det blev lite lätt för mkt igår känner jag idag. Ar inte tipptopp. Well, det var roligt iaf! & joo, jag drack faktiskt också öl, det måste man här borta i annat fall kan man nästan lika garna strunta i att gå ut. Det finns en gräns för hur mkt Bacardi & Smitnoff en människa egentligen kan dricka... 

image85 
Rob & Remo

Sedan var det kanske inte helt optimalt att gå till en pub tillsammans med en skotte & en tysk (även om Remo bara är 'halvtysk', hans pappa kommer från Italien)...

Rob!

Eh kanske inte världens bästa bild men här har ni iaf Rob, min nya bästa vän! Kortet är taget igårkväll efter wine & cheese & efter middag på en lite lätt sunkig Irländsk pub (åt Guinnessgryta...). Mkt trevlig kväll på det stora hela även om Rob & Remo hade vansinnigt roligt åt mitt urusla biljardspel (Jo, det var värre än den gången du & jag var ute & spelade...).  

image84

Iiiiiikkk!

Nu blev det plötsligt bråttom! Hade helt missat att det är 'Wine & Cheese' på geopuben vid fyra! Måste kuta iväg & fixa till håret lite, just nu ser det ut som om jag stått i en vindtunnel. Oh, vad gott det ska bli med ost & vin, mest vin. Ost tar sig in på topp 20-listan, vin ligger 'right up there' tillsammans med syre... 

Jippi!

Nu har jag äntligen lyckats skaffa mig ett kanadensiskt bankkonto! Har släpat efter hur länge som helst pga att jag inte haft en fast adress men nu är det fixat! Ar numera stolt innehavare av ett flashigt (nåja, det är finare än mitt oranga svenska) grönt TD-kort (med de obligatoriska lönnlöven)! 

Nu har jag...

lämnat depositionsavgiften för mitt rum! Det känns så skönt! Så, imorgon dumpar jag av min första väska där & på fredag flyttar jag in permanent! Längtar, längtar! Det första jag ska göra (förutom att neetfreeky bona golven etc) är att gosa en evighet med Isoldes katt! Lägger nog upp en bild på huset på lördag (beror dock lite på hur fredagens BBQ utvecklas) & sedan får ni se före & efterbilder av rummet sa fort jag piffat till det så att det passar moi...

Kompensationen...

Efteråt kände sig Rob lite skyldig (fast mest tyckte han att det var kul) så han erbjöd sig att laga middag åt mig. Eftersom den middag jag planerat bestod av nudlar frångick jag mitt tidigare beslut att aldrig mer prata med honom... Problemet var bara det att Rob hade ett möte senare på kvällen (detta var ngn gång kring halv sju), med andra ord fanns det inte riktigt tid att knata hem & duscha. Jag tackade därför nej med motivationen att jag inte hade lust att handla (el vistas i hans korridorkök för den delen) i mina svettiga träningskläder. Dumt. Rob dog av skratt & för att inte framstå som tidernas största geoskämt var det bara att trava iväg till affären iklädd träningskläder + Robs överdragströja (som hade behovt en rejäl tvätt). Jag har nu officiellt övergett även min allra sista 'comfortzone'. Stod i kön & dog lite inombords när jag insåg att jag verkligen persionifierade den bild nordamerikaner har av europen...  

Smärta...

Jag har så ont sa ont! Rob tvingade mig att göra 3 x 12 situps på en ond maskin igår. Inte bara crunch så som jag brukar göra utan den typen av situps som man måste kämpa sig upp hela vägen & typ ta på tårna. Första settet gick bra, sedan blev det mest jobbigt & pinsamt. Konversation mellan Rob & Ida:

I: I can' t do it! It's too hard!
R: Yes you can! Come on, just a few more!
I: But it hurts!
R: I know, but you can do it! Go on!
I: I'll die!
R: No puppet, common! Fight!
I: Gaaah, I hate you! I will never do this again!
R: Push, push, nearly there!

...
 

Trött, ruffsig & lycklig!

Var jag när jag kom tillbaka från min lilla shoppingtur. Värkande fötter till trots, lyckan stod högt i tak! Oh vilken liten materialist man kan vara! :)  

image83

Nu ska jag dra & träna med Rob. Har en otäck känsla av att han kommer att hålla ut längre än mig idag... Hatar att jag är i så dålig form! Why oh why slappade jag så mkt efter Brasilien?

Insidan...

var en bidragande anledning till köpet. Bra med fack & en nyckelringshållare. Mkt bra när man som jag har ett minne som ett ekollon!

image82

Precious.

Jo & så köpte jag ju denna också. Eftersom mängden bagage var begränsat till ynka 46 kg fanns det inte riktigt utrymme för en massa handväskor. Således har jag fått hanka mig runt med Bayswatern & Oililyn, behovet av en plain brun väska som rymmer alla nödvändigheter (men inte en mindre afrikanskby så som Oliliyn) har med andra ord varit skriande. Så igår slog jag till på denna från Banana Republic (älskar dust bags!). Eftersom det är äkta läder & inte syntetskit (hurrv) velade jag lite fram & tillbaka ett tag om jag skulle köpa den eller inte. Sedan insåg jag att jag inte kommer att kunna köpa speciellt många väskor till med tanke på mitt nya rums storlek & att det därför var lika bra att lägga ut lite pengar på en väska av god kvalitet som jag verkligen gillar. Sagt & gjort, nu är den min & jag älskar den så som man älskar en hundvalp (Bayswatern är min baby).

image81

En riktig kofta!

japp, en riktig kofta. Inte en jumper utan en grovt stickad, varm kofta. Känner mig vuxen & förståndig... Ska använda den till vita basiclinnen & smala jeans alt. grå, pliserad yllekjol (vilket finns på min mentala shoppinglista). Köpte den på Mango, där jag förövrigt förälskade mig i en klännning ur Penelope & Monica Cruz kollektion. Provade den & den satt ungefär så här bra. Fick med andra ord stanna i affären... 

image80

Shopping blir...

så mkt roligare om man får alla varor i små söta pappkassar & om ens inköp paketeras i frasigt papper! Varför fattar man inte det hemma i Sverige? Folk betalar för ett litet uns av lyx så jag tror att det skulle betala tillbaka sig! Iaf, detta är resultatet av gårdagens shopping spree. Hade mkt roligt då jag provade mig fram igenom butikerna! Köpte en mariblå basictröja fran American Eagle & en gråblåturkos tröja fran RW & Co. Dessutom köpte jag...

image79

Kan tomten...

snälla ge mig en ny laptop i julklapp?! Min har redan hängt sig tre gånger idag vilket gjort att jag sammanlagt förlorat ca två timmars arbete & det innan lunch! Lifebook my ass, I want to kill it!

Ovanligt...

Jo & så hade jag ju för ovanlighetens skull en ring på mig! Eftersom jag lider av Raynauds syndrom (ringar kan orsaka venös stas...) sa brukar jag nästan aldrig använda ringar, men igår var det varmt & jag har fallit pladask för brackiga smycken så jag gjorde ett litet undantag!
  
image78

Puffkjol!

Fick aldrig möjlighet att lägga upp gårdagens outfit eftersom gatan där 'mitt' internetcafe ligger var avstängd pga filminspelning (ingen aning om vilken film men den ska tydligen utspela sig i NY eftersom de dragit dit hur många amerikanska polisbilar & gula taxibilar som helst. Dessutom kör de runt i 100 knyck i humrar & jeepar så ngn typ av action film ligger nog rätt nära tillhands...).

image77

Skjorta - Soaked in luxury
Kjol - Saint tropez
Skärp - mammas...

Yogatopp!

Nu när  jag har införskaffat en vettig yogatopp ska det bli yoga av. Oh, så bendy jag planerar att bli! Eftersom Rob är typ den bästa träningskompis jag någonsin haft (vi har exakt samma strategi & upplägg) så har vi bokat in två pass i veckan på obestämd tid. Nästa vecka drar vi igång så jag får nog börja strecha så smått, blir extemt irriterad om han skulle vara smidigare än moi...

image76

Toppen är by the way fantastisk, trots att den är galet urringad så sitter allt på plats ( & jag har testat genom att hoppa, skutta & böööjt mig åt alla möjliga håll).

Neej nu...

får det vara nog för idag! Ska knata hem, förhoppningsvis kan jag plocka upp ngt ätbart på vägen. Sedan är planen att dra ned till Young & försöka hitta ett gäng basic tröjor. Jag vill ha blusarkoftor (finstickade i vettigt material, helst söta & i en mängd färger) & mjuka T-shirts. Efter det får jag se om det finns tid för att fixa ögonbrynen. Kan inte hitta min pincett så nu känns det plötsligt lite småviktigt att ta sig tid för det. :)    

En liten mellanlandning!

Oki, det ser fortfarande hemskt ut men jag känner att det är ett litet steg på vägen! Ny stol & egen dator gör enormt mkt. Min förra stol var minst sagt oskön.

image75

Alltså...

detta stället är ju faktiskt värre än geologen hemma! Det är definitivt värre än dansvärlden & i samma division som konståkningsvärlden! Alla är ihop med alla! Av de fem förhållanden som jag känner till so far är fyra 'geopar'! Oki, jag vet att jag inte ska säga så mkt men det här slår faktiskt allt jag tidigare stöt på! Senast i raden av förhållanden som jag upptäckt är att min handledare är gift med en annan geolog. När jag fick höra det kunde jag inte riktigt hålla tyst så jag log & sa ngt i stil med 'Jasså ännu ett geologpar'. Han tittar på mig & säger 'Well isn't that normal? Have you never been dating another geologist?'. Så vad har vi nu lärt oss av detta? Tala är silver, tiga är guld.  

Inte denna gången heller...

lyckades jag få med de viktigaste prylarna när jag var tvungen att evakuera mitt hotelrum... Så fort larmet gick hoppade jag ur sängen & (vis av erfarenhet) drog på mig jeans & kofta + min tigerjacka. Sedan slängde jag Bayswatern (med plånbok & visakort) över axeln & kutade ned för trapporna (12). Väl ute kände jag mig mkt nöjd i ca 5 min innan jag började prata med tjejen på kortet & hon bara 'Åh jag fick panik när larmet gick för jag kunde inte hitta mitt pass först & tänk så hemskt om det hade brunnit upp!'. Eftersom mitt pass låg säkert inlåst i min resväska kändes allt plötsligt väldigt jobbigt. Jag gillar Kanada men det hade ju varit kul att få återvända till Sverige åtminstonne någon gång i framtiden...

image73

Fast det är klart, lite kul är det med brandmän!

Oh så sliten...

jag är idag! Trillade inte in förän halvfyratiden imorse & sedan hade jag lovat Jenny (...) att vi skulle ses & shoppa vid 11, lider av massiv sömnbrist. Detta har resulterat i att jag, trotts ca 5 h promenerande i enorma köpcentran, endast lyckats inhandla en yogatopp... 

image72

Jeans: monki
Kofta: Birger et Mikkelsen

& här har vi...

kanske tidernas mest osynkade kombo. Pratade rätt mkt med Jenny igår & hon förklarade för mig att hon & hennes pojkvän har ett långdistansförhållande. Det har de haft i fem år!!! Blev lite skakad över denna enorma trofasthet & frågade lite försiktigt om det inte var lite svårt emellanåt. Svaret blev 'nej, för vi är inte promiskuösa'. Jag skylde på att jag behövde mer öl (det är dessvärre det enda drickbara här i Kanada, provade bål igår & den smakade som en blandning av mollipect & banan) & flydde fältet...

image71

Matt is a whore...

Gårdagens inköp...

en tiffany lampa! Har velat ha en i evigheter & nu när jag de facto befinner mig i nordamerika sa kände jag att det var läge att slå till. Blev rätt mkt som jag fick lägga ut för den men jag gillar den verkligen & eftersom affären där jag köpte den håller på att stänga igen sa fick jag den ca $100 billigare. Dock tog själva inpaketeringen så vansinnigt lång tid att jag var tvungen att skrota mina ögonbrynsplaner... Well, det får bli nästa helgs projekt! 

Nope...

nu måste jag rusa! Ska fixa naglarna (love manikyr!) & så ska jag testa att få mina ögonbryn plockade. Detta är väl kanske inte jätte nödvändigt men eftersom man faktiskt bara lever en gång så måste man ju iaf testa (+ att det är löjligt billigt)!

& så ska jag köpa något som jag velat ha hur länge som helst, & nej det är inte nya skor, en fab väska eller ens en gudomlig klänning

Fest!

Ikväll ska jag på fest med två av mina 'kollegor', Matt & Jenny (bild kommer senare). Båda kommer från Kanada & de delar kontor på våningen ovanför mig. Detta arrangemang är väl kanske inte jättelyckat eftersom Jenny är rätt pryd av sig & Matt, eh är Matt... För tillfället är hans mål & mening med livet att försöka chocka Jenny så ofta han bara kan. Detta lyckas han mkt bra med. Igår, när vi gjorde upp planerna för kvällen, frågade jag vad man skulle ha på sig på festen (den är på Matts feternity). Matt häver då ut sig (tittandes på den intet ont anandes öldrickande Jenny) 'that depends if you want to get laid or not'. Resultat, Jenny sätter ölen i näsan & Matt vrider sig av återhållet skratt i stolen.

Svaret på klädproblemet (eftersom jag förklarade att detta inte var mitt mål) 'well put on something sweet then'.


Mitt problem...

Men hata att jag alltid snappar upp folks dialekter, undermedvetet, & börjar prata som dem! Den senaste i raden är Robs skottska. Eller som jag nu säger, Rååååååbh. Det är pinsamt & jag skäms. Det hela blir ju inte bättre av att jag i princip bara umgås med honom. Idag var vi & tränade tillsammans & efter 1.5h lät jag ungefär så här... Suck.

Anyway...

Frånvaron av inlägg igår beror på att jag var ute på fredagsöl med lite folk från avdelningen. Inse att geologisektionen har ett eget klubbhus med pub! Blev chockskadad... Eftersom jag inte gillar öl (tycker inte om smaken + den figur som ihärdigt drickande medför...) blev det rödvin för min del. Testade även kanadensisk cider, det gör jag aldrig mer, smakade... Jaaa, närmast obeskrivligt. Efter puben drog vi vidare till en thairestaurang. Pga att köket på mitt hotel inte riktigt lever upp till min standard har jag i princip levt på sallad & sushi sedan jag kom hit, varm mat var  gott! Mkt trevlig kväll på det stora hela, hade varit perfekt om det inte vore för att jag lyckades gå vilse på vägen tillbaka. Irrade runt i Chinatown en hel evighet innan jag hijackade ett gäng förstaårsstudenter från Hongkong som fick guida mig tillbaka.

Men orka.

Bloggen krånglar så jag kan inte lägga upp några bilder för tillfället. Ledsen. Förhoppningsvis så funkar det som det ska imorgon.

Så i barnsligt trots...

skrotar jag (åtminstonne för idag) min tidigare målsättning att se lite mer  'all american' ut. Vive l'Europe!

image70

Massivt med kajal, uppsvept hår & inget glitzy läppglans...

Dirty european?

Jag har till min förvåning insett att europeer betraktas som lite småäckliga här borta i väst. Visst, jag hade insett redan innan att de inte tror att vi tar bort oönskat kroppshår (här kan man vaxa överarmar, kinder, över- & underläpp) men aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att de tyckte att vi var så vansinnigt ohygieniska. Idag läste jag en artikel i Marie Clair (ta en titt på videon), enligt denna tvättar europeiska kvinnor aldrig håret, de röker & rakar inte bort ngt hår över huvud taget. Vi använder heller aldrig produkter som får oss att se fräsha ut, typ rouge & concealer & hårborstar pfffu, no way.

Utseendemässigt...

har jag lite grann av en 'off-dag'. Vissa dagar bara är så. Det  är inget som man specifikt kan peka ut (typ finnar el rödsprängda ögon) utan man ser bara lite sämre ut än normalt. Idag lyckades jag dessutom kombinera detta med ett totalt vakuum vad gäller inspiration. Så dagens outfit är inte direkt ngt att hurra över, det är bara moi & plagg som fyller en funktion... 

image69

Jeans - monki
Tröja - Gina tricot (fast färgen ser helt mysko ut på kortet...)
Armband - farmors
Väska - Oilily

p.s. 1 den urusla bildkvaliten beror på att jag paniktagit bilden inne på geologens toalett.
p.s. 2 observera min rosa dinosaurienyckelring!

Hur kan det komma sig...

att alla skottar som jag någonsin  träffat har ca 7 ggr mer energi än vanliga människor? Har precis tillbringat ca 3 timmar med Rob & det känns lite grann som om jag blivit överkörd av en lastbil. Han pratar & han pratar & tillslut känns det som om att man skulle ge vad som helst för 5 minuter av total frånvaro av ljud. Det var samma sak med Andrew, fast med honom räckte det med 2 timmar innan man befann sig i fasen 'snälla prata inte mer, studsa inte runt & hitta inte på ngt nytt'. Anyway, fick lite känslan av att Rob har adopterat mig så det är nog bara att försöka vänja sig... Men oh vad jag skulle uppskatta att bara få sitta ned med en annan människa & ta det lugnt utan att livet behöver gå i 230 knyck.

Jag funderar på...

om det kanske ändå är bäst att köpa min vinterjacka innan jag börjar köpa stövlar & andra accessoarer. Eftersom jag tänker köpa upp mig på både svarta & bruna stövlar har jag kommit fram till att det nog blir bäst med en mörkblå kappa (älskar vinrött men det hade jag förra året). Problemet är bara att det mest verkar finnas en uppsjö gråa, alla mkt fina men inte det jag vill ha... Blir till att leta.

Så mkt för självinsikt...

Tog detta kort igår för att illustrera hur vansinnigt heta mina lunchchilinudlar var. Det syns inte på bilden men mina läppar svullnade upp ngt grymt (& det behöver jag ju...), ska aldrig mer köpa skiten. Anyway, när jag tittade på bilden sa insåg jag hur fruktansvärt blek jag egentligen är. Det kändes lite hårt eftersom jag har inbillat mig att jag blivit brunare (grundade ju i Brasilien i påskas) de senaste dagarna... Det är bara att inse att det finska blodet flyter tungt i mina ådror...
 
image67

The wonders of...

gatan som jag tidigare bloggade om kommer här som ett snabbt litet sammandrag. Förutom affärer som man verkligen bara kan drömma om, typ Tiffanys, sa fanns Luis Vuitton, Chanel, Prada, Karl Lagerfelt... You name it, & kanke värst av allt, Mui Mui. Som tur är skyltade de inte med de kläder som jag helst skulle vilja trippa runt i , men det fanns annat som jag definitivt ville ha. Det gjorde fysiskt ont att se 'min' väska i deras skyltfönster. I övrigt hade jag kunnat sälja av en njure för den kappa som LV skyltade med... Denna väska från Yves Saint Laurent hade ju inte heller suttit helt fel.  

Mitt kontor...

är vansinnigt trist i nuläget. Nu ska jag väl egentligen inte klaga eftersom jag tidigare fått hålla tillgodo med labb & förråd men jag känner starkt att jag måste göra ngt åt det. Sätta min egen lilla touch på det...

image66

Aterkommer med 'efterbilden'.

På tal om Chanel...

Vad hade världen varit utan Coco?

Detta citat hittade jag i ett magasin häromdagen.

'I don't know why women want any of the things men have when one of the things that women have is men'

Man kan inte annat än att le!

Jo, min klädpolicy...

fungerade ju inte så länge. Detta var vad jag hade på mig idag. Men de verkade gilla mig iaf! :) Tanken var egentligen att jag bara skulle kila ned på stan lite snabbt tidigare idag men så tog allt mkt längre tid än vad jag trott & sedan var det bara att kuta till institutionen. Dålig planering men, men... Jag är en evig tidsoptimist!

 image65

Klänning - American Apparel
Shal - HM
Skor - Loafers (svarta), Håkanssons
 Väska - Mulberry, Bayswater

Intron...

var mkt trevlig!  BBQ! Vi är en riktigt internationel liten skara! Har blivit utbjuden på middag av den enda skotten (...) i församlingen sa nu finns det hopp för att mina sociala färdigheter inte skrumpnar ihop & dör av för långvarig isolering! :) Har bestämt mig för att jag ska passa mig för den tyska PhD-studenten, way för mkt Valmont över honom... Laura, som jag delar rum med, verkar vara hur trevlig som helst. Hon pratar rätt fort sa man får forsöka hänga med i svängarna! I kväll pratade hon rätt mkt om sin kampfisk som är sjuk, var kanske inte superintressant men jag vet ju hur jag är med katter så ska inte säga sa mkt. PuckoIda har annars redan lyckats med konsstycket att gå med i sexmästeriet, ar skadad rakt igenom... Sedan är det som det brukar vara i geologikretsar; de obligatoriska paren, en liten klick människor som helst hade velat leva på medeltiden & resten ett gäng ölhävare. Same, same som i Sverige.

Snap girlfriend!

Igår råkade jag förvirra mig in på en gata som jag borde ha hållit mig borta från. Uppradat framför mig låg butik efter butik med fabulous fashion... Inte bra (rapporterar senare om de cravings som väcktes). Medan jag andlöst travade runt (ungefär så som jag inbillar mig att en nunna känner sig när hon har fått en fribiljett till vatikanen) råkade jag höra följande lilla meningsutbyte: 'Karl Lagerfelt? Who's that?' Iiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkk! Mental & fysisk tvärnit hos väninnan bredvid. Upprört utropar hon  'Chaneeeel??!! Now we have to go in there stupid'...

Sedan knatar jag hit...

& mottar mitt examensbevis!

image64

& efter det så finns det väl egentligen inga gränser för vad jag kan pyssla med!

Förklaringen till...

de senaste dagarnas totala frånvaro av studierelaterad info & massiv shopping focus är att min kurs inte startar förän idag. Alla andra kurser började i måndags men tydligen hade den som var ansvarig för intron på geologen inte riktigt uppfattat detta... Japp, jag har hittat hem! :) Så, startar alltså upp min MSc-utbildning idag, spännande, spännande! Om allt går som jag tänkt mig kommer jag att om 4, 5 år (upp till mig hur länge jag vill hålla på) byta om till min examensoutfit i universitetshuset &...

image63

Kom igen!

Behöver ju hjälp! Vad heter prylen som fixar så att man kan använda tex sin svenska dator i uttag som inte passar? Måste verkligen köpa en snart, börjar bli knäpp på att klippa & klistra in å, ä & ö... Kom ihåg att den förste som skriver in rätt svar i kommentarerna vinner detta armband!

image62

Trots att...

jag tycker så mkt om American Apparel så har de en hel del plagg som det inte finns en chans att jag någonsin skulle visa mig offentligt i (stillbild är en helt annan sak). Denna klänning är ett lysande exempel på detta. För lite tyg, för mkt Ida. :)
 
image61

Prima ballerina!

Igår när jag gick hem såg jag en kvinna som skred. Det gjorde mig lite nedstämd, korta människor kan inte skrida... Peppade dock upp mig med att den franske gubben på min favoritaffär i Lund har sagt att jag går som en dansös. Dagens outfit förärar jag därför honom, alla som får en på gott humör är värda en sådan!

image60

Kjol - Boomerang
Topp - Marwin
Shal - HM
Halsband - Snö of Sweden

Shopping på en helt ny nivå...

har jag insett att man kan ägna sig åt här. Skulle bara ta en snabb titt in på SEARS men det tog liksom aldrig slut. Efter Sears fortsatte nämligen affärerna i det oändliga, våning på våning... Klarade av ett plan innan min rygg & mina fötter inte fixade mer. Hade som tur var knappt med mig några pengar, i annat fall hade jag maxat. Har iaf sett stövlarna från Timberland nu, är i valet & kvalet. Fingrade ocksa på ett par fran Blondo, fodrade & lite lika dessa, fast de jag såg var mkt finare... Ett är säkert, det tar nog inte sa många dagar innan jag glatt travar hem med ett par nya stövlar. Erkänner att stövlar är mitt craving denna vecka. :) 

Så, i slutändan köpte jag bara lite aceton & sminkborttagningsservetter, fun.


But why?

Köpte på mig lite nya underkläder igår (mkt välbehövligt) & i morse när jag skulle sätta på dem såg jag detta. DIVIDED. Lappen sitter alltså på utsidan av trosorna, inte på insidan. Varför har de satt den där? Det är ju knappast så att det är tänkt att den ska ge smygreklam! Nu är frågan, riktar man sig till personer som inte riktigt är på det klara med sin könstillhörighet el är det ngn inom koncernen som har en ngt barnslig humor?

image58

Stövlar...

Jag har insett att jag måste ge vika på 'lida för att vara fin' konceptet åtminstonne på en punkt om jag ska ta mig igenom vintern har. Skor... Om det blir som jag hoppas sa flyttar jag in i ett supergulligt litet kvarter som ligger ca 25 (?) min promenad fran universitetet. Ar det då minus 40 grader funkar det inte riktigt med den typ av skor som jag brukar ha. Har därför spanat in ett par fran Timberland, de ser inte riktigt ut sa här men nästan. Fast jag vill ha mina i brunt ist. Sedan vill jag ha ett par mer glammiga för lite varmare dagar, de ska vara svarta & får gärna se ut så här. Eller så här... Suck, keep dreaming.   

Det sa klick...

nar jag sag denna klanningen. Vanligtvis brukar jag vara lite kinkig med plagg som inte gar att tvatta 'normalt' men i det har fallet valde jag att ignorera det lite trista materialvalet & slog till iaf. Nar man har pa sig den blir urringningen lite mer fyrkantig an vad den ser ut pa bilden, vilket jag gillar. Ska ha den till vintern med ribbade strumpbyxor & ett par natta stovlar med hog klack i ridstovelmodell. I detta fallet funkar inte grova stovlar, blir for mkt folklore over det hela, man ska aldrig kora en stil till den punkten att man ser utkladd ut... Nope, det galler att balansera & moi vill inte se ut som en kosack.

image57

Blått är flott!

Egentligen borde jag inte ha på mig dessa skor idag eftersom de var de som gjorde att jag fick skavsår men de passar till min outfit & den som vill vara fin får faktiskt lida lite pin. Har dock plåstrat rejält så jag hoppas att det går bra...

image59

Skorna kommer från Scorett & inhandlades innan jag drog till Brasilien i påskas.

Nu har jag...

lokaliserat universitetets traningscenter! Hart house heter det & det ar lite finare an vad jag ar van vid... Till helgen hade jag tankt dra igang pa allvar, da ska jag bli valtranad igen. Malet ar att komma i lika bra form som jag var innan Brasilien. Ska borja med cardio for att fa upp konditionen & sedan drar jag igang styrkan. Pepp, pepp, pepp!
Det basta av allt ar att det ar gratis, gratis ar bast...

image39

& bara for att jag var vard det...

sa slopade jag nudlarna till lunch. Plockade upp lite sushi ist. Alskar, alskar sushi! Dessa var med svart ris & avokado, kan inte bli sa mkt battre! Fast det ar klart, det ar roligare att ata sushi tillsammans med nagon. Inte alls lika kul nar man inte kan skratta at nagon annans wasabirus...

image56

Manikyr!

Kostade jag pa mig idag, fast sa fasligt dyrt var det ju inte bara $10 (ca 65kr). Finns nog fa saker som far mig att kanna mig sa bortskamd som manikyr, skulle i sa fall vara pedikyr el frukost pa sangen... Nasta gang jag ska skamma bort mig ska jag gora pedikyr, ville egentligen gora det idag men eftersom jag hade knatat runt i ca fem timmar ville jag skona de stackars sma tailandskorna.

image55

Nojd blev jag iaf, aven fastan jag ar hopplos med nagellack, tog ca 5 min innan forsta repan dok upp. Ja, ja...

Av bara farten...

plockade jag ocksa upp denna superskona (100% bomull) klanning i fargen Cranberry. Jo, nar du kommer hit maste du paminna mig om att vi ska ga till American Apparel, du med ditt mjukamaterialberoende kommer att bosatta dig dar! :)

image54

Nu medan det fortfarande ar varmt tanker jag nog bara ha klanningensom den ar till mina bruna kilklackar. Till vintern tanker jag kombinera den med kabelstickade strumpbyxor i cremevitt & grafitgratt med stickade koftor, alt polotrojor, som gar ton i ton.

Egentligen hade jag...

tankt kopa shorts (mkt, mkt varmt har) men det blev denna lilla kjol  i 100% bomull fran American Apparel istallet. Det finurliga ar att det finns sma shorts under den som gjor att man inte behover bekymra sig over att den ar sa ruskigt kort! Just nu ser den inte sa mkt ut for varlden men jag har redan spanat ut vilka toppar jag ska anvanda till sa sa fort jag lyckats komma over ett strykjarn sa kommer den att dyka upp pa dagens outfit.

image53

Reviderade planer.

Inget CN-tower idag. Det ar smogg & jag tanker INTE aka upp i varldens hogst fristaende byggnad om jag inte far se en jakligt bra utsikt! Punkt. Har dock redan totat ihop en reservplan sa dagen ar annu inte forlorad. Aterkommer sedan med vad jag gjort (kan dock hinta att det spinner vidare pa temat vardagslyx). Nope, ska kila hem nu & pula i mig lite nudlar & avokado innan jag beger mig in till institutionen for att plocka upp mina nycklar.

So long!

Ngt alla borde unna sig...

ar lite glamour i vardagen! Det behover inte vara ngt alldeles utover det vanliga men ngt som gor att du far en liten guldkant i tillvaron. For mig kan det vara att kopa pa mig lite korsbar (det absolut godaste jag vet, ge mig korsbar & jag gor vad som helst! Min utopi ar en frukttradgard!), tanda ljus & mysa i soffan med en varm filt & en kopp Yogi kanelte (med spadommar!) el som i detta fallet ett nytt glossigt nr av ELLE. Magasin gor mig glad, sa enkelt ar det, ju fler desto battre.
 
image52

Temat for detta nr ar rosa, inte bara for att det ar fint & gor varje vettig manniska glad utan for att stodja brostcancerforskningen. Sa, gor en god garning & kop ett band!  

Ngn klagade...

pa att jag inte riktigt bjod pa mig sjalv nar jag inte la ut bilder pa evakueringsoutfiten... :) Sa, for att gladja alla drog jag pa mig denna lilla knasiga sak tidigare idag. Den roade iaf mig ngt helt vansinnigt! Vem skulle ha pa sig ngt liknande ute bland folk? Inte moi iaf, mojligen i Brasilien men dar galler ju inga regler over huvud taget sa det raknas ju liksom inte...

image51

Oh, my so porky jag ar... Traning maste aterupptas omgaende.

Tavling...

Jag behover hjalp. Maste kopa en sadan dar lite mojang som gor att jag kan anvanda mina svenska uttag i de kanadensiska. Problemet ar dock att jag inte kommer pa vad det heter varken pa svenska el engelska... Sa, den som forst skriver ratt svar i kommentarerna (familjen far inte vara med!) vinner detta armband.

 image47

Planerar att skicka ett packet till Sverige ngn gang nasta vecka (ngn fyller ar...) sa da levereras aven armbandet.

& inte monki!

Nytt provrum idag, kande mig lite hemma nar jag steg in i det! Vita vaggar, sparsmakad utsmyckning & tralav, kan det bli mer Sverige? Jo det kan det! Nar jag skulle ga ut sa sag jag att ngt surrade runt framfor mig, en mygga! Nu vet jag vart jag ska ga om hemlangtan kommer krypande!

image46

Jeans - Levi's
Topp - Jus D'orange
Armband - farmors forst, sedan mammas & nu utlanat till moi
Orhangen - Brasilien!
Vaska - Mulberry, Bayswater

Inte rosa!

Insag att det verkade som om jag bara ager rosa klader, detta ar inte riktigt helt sant. :)

image45

Jeans - monki (tjatigt jag vet, men bagageutrymmet var ngt begransat, rymdes bara 2 par. Maste omgaende kopa nya)
Topp - HM
Klocka - Storm (har haft den i evigheter, spanar pa en ny fran Marc Jacobs... Vi far se.)
Vaska - Mulberry, Bayswater

By the way, imorgon introducerar jag en tavling har pa bloggen!

Therefore...

kanns det ratt bra att dessa nu befinner sig i min ago. Oh, sa kul jag ska ha i dem! Min erfarenhet ar att allt blir ca 92% roligare med hoga klackar, & 100% om du inte ar ihop med en kille som har napoleonkomplex. Oh well det problemet finns ju inte langre sa pour moi 100% roligare!
image44
Maste bara vanta tills jag kan ta bort plastren...

Oh, tar forresten tillbaka att skorna ar inhandlade pa en strippskobutik. Rakade namligen ga forbi en riktig sadan innan jag kom hit & jaaa. Jag ville faktiskt inte ga in, nastan... 

Pain...

Idag har jag grymm skoskav efter att ha knatat runt alldeles, alldeles for mkt. Darfor fick dessa svarta, lackloafers fran Hakanssons aka pa. Sportar vanligtvis inte fotriktiga skor men dessa ar en halvdan kompromiss som jag kan acceptera. Fast jaklar vad mkt roligare man har med lite klack...

image43

Saker som moi inte begriper, 2

Idag tog min deo slut. Eftersom den var sa slut som en deo kan vara fick jag omedelbart bege mig ut pa jakt efter en ny. Later det svart? Nej, men det var det. Efter femtielva affarer borjade jag misstrosta nar jag tillslut snubblade in pa en affar som salde ungefar allt som har med skonhets & kroppsvard att gora. Dar fanns det ca 132 olika marken av deoderanter, men de var alla i sprayform el som torrstick. Den enda roll-on som fanns hade placerats pa den nedersta hyllan. Hela den kanadensiska torrsticksbesatheten ar dock inte det som jag finner markligast, det ar istallet det som star tryckt pa min deo - Dove, anti age. Vada anti age? Hur mkt aldras huden under armarna, & fine forr el senare blir man val rynkig dar med men hur mkt visar man egentligen sina armhalor? Neeej, jag ar lost.

Saker som moi inte begriper, 1

Varfor, varfor, satter man en kran for varmvatten & en kran for kallvatten pa handfatet? Detta resultarar ofrankomligt i att det forst blir for kallt, sedan for varmt, kallt igen & att jag skallar mig. Kan ngn forklara? Jag begriper ingenting.

image40

Lycka, lycka!

Har hittat min dromskoaffar! Ar overtygad om att det ar dar Torontos strippor inhandlar sina skor men det spelar ingen roll! Har nu inhandlat ett par superhoga sandaletter i kleinbla mocka med silverdetaljer, me like! Lagger upp bild lite senare, maste ga & forsoka fa i mig lite mat nu (gick runt way for lange i affaren sa jag ligger lite efter rent tidsmassigt, kl ar 2 har).

So long!

Ruta ett.

Lite sa kanns det nu. Fast pa ett positivt satt, man har chansen att borja om & gora ngt helt nytt. Min malsattning ar att jag ska vara superambitios & inte hamna i trubbel (inga mer day's of our life incidenter). En av de fa saker som kanns tungt just nu ar att jag har fatt lamna alla mina bocker bakom mig. I nulaget ager jag tva skonlitterara bocker. Harry Potter & Den langa flykten. Den sistnamda ar min absoluta favoritbok i hela varlden som jag alltid sagt att jag skulle ta med mig till en ode o. Vad galler HP sa var den val oki. Tyckte om inledningen men sedan kandes det mer som en allt mer langsokt transport mot slutet. Min teori ar att Rowling borjade bli lite trott pa Harry, ungefar som jag inbillar mig att man blir trott pa hemorojder...

image38

Dagens inkop...

eller gardagens om man ska vara nograknad. Supersot skjort/forkladesklanning i 100% bomull med fickor i sidan (syns ej, demonstrerar nar jag har pa mig den). Kommer att fungera super med brett laderskarp & hoga klackar nu nar det ar sommar & till vintern tanker jag ha den med tjocka strumbyxor (marinbla), halvgrova bruna stovlar & brun stickad kofta. Tror att det blir fab, behover bara hitta stovlarna & koftan forst... Det enda lite jobbiga med klanningen ar att jag kopte den pa HM, kanns lite pinsamt att ha akt over atlanten bara for att sen trava in pa en affar som jag lika garna hade kunnat ga pa hemma i Sverige. Skyller dock pa att jag enbart gick in for att kopa en deo (fanns inte) & att denna hangde precis (naja) framfor nasan pa mig. En positiv sak dock! Ar lite nyfiken pa hur prisvart Kanada ar sa om ni ser denna klanning hemma sa far ni garna tala om vad den kostade!

image41

CN Tower

Maste val publicera lite utsiktsbilder ocksa... Jag personligen tycker att det ar roligast att visa bilder pa lite mer smaskaliga saker men om ni vill ha fler utsiktsbilder sa kan ni bara skriva in det i kommentarerna sa fixar jag det. Hade for ovrigt tankt aka upp i tornet pa mandag (iiiih, hojdradd, men vad gor man inte for bloggen!) sa da far ni iaf se hur Toronto ser ut en bit uppifran. 

image42

Glomde...

Till dagens outfit tillkommer aven dessa armband. Bilderna forestaller sma ikoner & de ar sa vansinnigt kitshigt att det slar over & blir alldeles, alldeles underbara! Har kopt dem i Brasilien & angrar bittert att jag inte kopte pa mig ett dussin till.

image35

Bildbevis!

Tada! En svart ekorre! Bilden jag vet att ni alla langtat efter att fa se! De ar lite storre an den svenska ekorren & helt oradd. Skuttar runt en massa pa campus. Vill fanga & ha som husdjur!

image32

Pink lady

Som ni kanske marker ar jag beroende av internet cafe'er for att skriva mina inlagg. Deras datorer sammarbetar inte riktigt med mig sa for tillfallet far ni sta ut med att luta huvudet :) Har haft litet huvudbry de senaste dagarna over hur jag ska kunna fota mina outfits eftersom spegeln i mitt rum ar minimal. Idag kom losningen, provrum! Enkelt men genialt!

image37
Jeans - Monki
Topp - Fred Perry
Vaska - Oiliy's weekend bag (min enda bruna vaska i nulaget...)

Today...

Just nu ar jag lite begransad i valet av skor men detta ar iaf vad jag har pa mig idag. Valde kilklackar eftersom jag ska promenera omkring ratt mkt & fota lite saker sa att ni far se hur det ser ut har. Skorna kommer fran Bianco & ar gamla som gatan. I fall att ni undrar over blamarkerna sa finns de spridda over resten av mig i ett fint leopardmoster. Uppstod nar jag tvingades att aka rulltrappa med allt mitt bagage vid omchekningen i New York. Min lilla protest sopades bort med 'If there are any problems maaaaaaaaaam we can contact homeland security'. Jag bet ihop, akte & foll nar jag skulle ta mig av... Var inte det trevligaste jag varit med om.

image31

Vid ankomst...

hade jag pa mig min petroleumfargade jacka fran Tiger. I Stockholm funkade den mkt bra eftersom temperaturen lag kring 10 graders strecket. Har fungerar den inte, nar jag landade var det 32 grader varmt. En liten missrakning med andra ord. Moi trodde att det skulle vara nagot kallare... 

image25T


Toronto...

& Toronto ar raka motsattsen till New York. Alla har varit hur trevliga som helst, blev typ bastis med damen pa integrationen. Hon flyttade hit fran Polen 85 sa hon levde sig in i hur jag hade det & skrev upp en lista med tips pa vad man kan gora i Toronto! Universitetet ar helt fantastiskt & mina handledare ar underbara. Idag fick jag reda pa att de har gett mig ett extra anslag utover det jag redan far 'for att det blir lite roligare sa'. Far forresten mitt kontor pa mandag sa da ska jag kompletera inlaggen med bilder (& sa far ni de dar tre sista bokstaverna i alfabetet som gor allt sa mkt enklare att lasa), hall ut!

Hotellet dar jag bor ar val lite sadar men det funkar. I natt kl halv fyra gick brandlarmet. Yrvaken, jetlagad Ida raffsade at sig kontanter, mark val inte visakortet, & sprang ner for alla tolv trappor i nagot halvklatt skick. Satt sedan & angestade pa trappen medan brandmannen rusade in. Som tur var var det falsklarm, hade varit lite jobbigt om alla mina prylar hade brunnit upp den forsta natten. + att det hade kants vansinnigt ironiskt att ha slapat  alla pryttlar over Atlanten bara for att sedan sta dar med kladerna pa kroppen & en nave skrynkliga sedlar. Well, det gick bra iaf!

Oh, & sa en sista positiv sak med Toronto innan jag slutar (for denna gangen), har finns svarta ekorrar! Jag som alskar ekorrar pa ett barnsligt, lite smabesatt vis, blev helt overvaldigad nar jag sag dem. Ska forsoka fanga en pa bild sa fort jag kan! 

New York...

De som kanner mig val (& aven de som tillbringat mer an tre, fyra timmar med mig) vet att jag inte gillar att flyga. Detta brukar resultera i att jag spant lutar mig ut i mittgangen under sakerhetsdemonstrationen, luslaser brochyren i stolsfickan framfor (for den kan man ju inte) & jag kanner ALLTID efter sa att det finns en flytvast under min stol... Trotts detta fick det faktum att jag flog in over New York mig att temporart glomma bort min skrack. Liksom alla andra lutade jag mig mot fonstret & glodde besatt pa den valbekanta skylinen. I detta lage var det lite jobbigt att tvingas flyga vidare. Men, efter tre timmar i USA har det aldrig varit sa skont att fa stiga pa ett plan. Upplevelsen var fruktansvard. Alla manniskor skrek 'hurry up maaaaaaaaam, take of your shoes maaaaaaaaaam, do this and that maaaaaaaaaam...' med brakiga robbotroster under det att man slussades runt som vardelos boskap. i & for sig hade nog boskap behandlas battre, de gar ju iaf att forvandla till hamburgare... Sa, faktum ar att knappt ens biljetter till fashion week hade fatt mig att stanna. Knappt...  

Arlanda

Så, nu är jag på Arlanda. Allt har gått bra (undantaget att jag fick betala övervikt för bagaget men hade jag vetat att det kostade så lite hade jag packat mkt mer), fixade säkerhetskontrollen utan incidenter & nu ska jag strax trava iväg till gaten. Är på mkt gott humör, har inhandlat hårborste av vildsvinshår, Juicy tubes melonsmak (som jag inte sett sedan jag var på Frankfurts flygplats för ca 2 år sedan! Hade precis använt upp mitt gamla så humöret steg till oväntade höjder när jag hittade det), massa tuggummi & den nyaste Harry Potter boken. Har ju 13 timmar på mig så jag räknar med att ge ett omdömme om den imorgon (för er, idag för mig). Nope, dags att gå till gaten nu. 

 Vardagslyx i tub!

Kram!    

The end.

Hotellet värms upp via bergvärme & solceller. Det är officiellt slut med människan som art den dag oljan sinar...

Frukost.

Jag älskar hotel frukostar, jag brukar arbeta mig igenom dem med glädje i själen. Så var det inte idag, åt burkyoghurt & drömde om ägg & färsk frukt. Denna önskan hörsammades ej. Dagens outfit är väl inte så mkt att hurra över men den är ihopkomponerad av utrymmes skäl, mer kläder på Ida, mindre tunga väskor att släpa runt...

image22

Hinner inte vända den rätt nu, kanske senare. Håret ser ut som det gör pga detta hotels aversion mot värme, badrummen är inte utrustade med hårtork.


So long, farwell, auf wiedersehn, good night...

Detta är Bambam. Honom fick jag när jag var åtta månader gammal & sedan dess har han följt med över allt. Imorse packade jag ner honom i en kartong med destination LSE, jag antar att detta gör att jag officiellt är vuxen. Känns lite kluvet.

image18

Just känner mig nog mest gnällig, & följaktligen inte spec. vuxen... Sitter insvept i mitt täcke och funderar på hur kallt det egentligen blir på detta hotel på vintern. Min teori är att de nog använder de obokade rummen som temporära kylrum. Alltid fullbelagt men bara 60% av gästerna som envisas med att äta frukost! Imorgon, kl 09.10, så åker jag iväg till Toronto. Det känns rakt igenom overkligt och just nu bekymrar jag mig nog mest om hur jag ska ta mig runt med allt mitt bagage. Tillsammans med handbagaget så väger det mer än mig... Efter att ha maratonpackat de senaste två dagarna så är träningsvärken redan nu på topp så det ska ju bli intressant att se hur jag mår när jag kommer fram. Förhoppningsvis inte lika illa som när vissa personer gick på styrkegympa på Gerda... :)   

Så...

Tack alla som kommit med lyckönskningar & uppmuntrande kommentarer! Tack för telefonsamtal, sms & inte minst fikor, luncher & sista partykvällar! Tack för kramar, drinkar & skjutsande när jag har haft för tunga saker att bära. Tack för guideböcker, power walks & äppelpallande,  tapas & vin.

& pappi, du är en hjälte.

Otack är världens lön...

Så känns det just nu. Stackars pappa ställer upp & åker ner till Lund från Västerbotten, hamnar mitt i kaoset men klagar inte utan monterar ner möbler, lagar mat & släpar runt på galet tunga saker. Det som känns så sjukt jobbigt just nu är att jag var tvungen att åka därifrån & lämna honom med allt. Han gör denna jätteinsatts & som tack får han flyttstäda... Mitt mål i livet är nu att bli rik, åtminstonne så rik så att jag kan köpa pappa en bil & en business-biljett till Australien. Synd bara att man är geolog...

 image21

Hade kanske kunnat pyssla med något mer lukrativt än att gräva ner mig i arkiv & artiklar... Well, lotter får bli min melodi! :)

Revidering

Det förra inlägget fick mig lite att framstå som en dålig geolog oförmögen att klara mig ute i fält. :) Detta är inte riktigt sant, publicerar därför bildbevis på att jag de facto kan klä mig i fältmässiga kläder om det behövs!

image17

Ser grymt sur ut men det är lunch & jag tuggar...


Funderingar

Är lite fundersam över min tjänst. Här på geologen i Lund är alla så vana vid hur jag ser ut så att de inte längre reagerar, men hur ska det bli i Toronto? Har tittat runt på deras hemsida & de är alla väldigt geologiga. Inget fel med det, men inser ju att jag sticker ut lite i sammanhanget. Jag avskyr kängor & älskar höga klackar... Har därför börjat fila på en lite mer representativ out fit till min första dag. Jag har kommit fram till att jag ska ha på mig jeans. Sen tar ideérna slut, jag äger mest koftor. Måste köpa nya kläder, typ från naturkompaniet...  

image10

Jag & min ballongkjol...

Gråt.

Har sagt hej då till Josefin. Kändes... mindre bra. Fick lite kämpigt att hålla tillbaka tårarna, vilket i sann Ida-anda resulterade i att jag pratade strunt. Ju dummare/märkligare samtalsämne desto bättre. Idag pratade vi begravningar & gravstenar. Hög morbfaktor som effektivt blockerade ett pinsammt känsloutbrott. Well...

image20Josefin

Dagens outfit

Var det tanken att ni skulle få se, men min kära hallspegel (som jag köpte för att jag älskar ramen) ville inte riktigt. I & för sig ser man att kortet föreställer en människa, men det är också allt. Får försöka klura ut hur jag ska lösa detta.

image7  Klänning Indiska

En märklig känsla...

Igår morse (07.15) infann sig den stora ångesten. Inte över lördagens utekväll (som bortsett från Josefin & Novin var helt hopplös, är pansio det är bara att inse. Alla flirtande små novicher stirrades elakt ut, budskap = dö) utan över det faktum att jag snart åker. Jag lämnar Sverige. Det känns fruktansvärt. Har ju i & för sig kännt hur nationalromantiken smugit sig på mig på sistonne men igår blommade den ut till fullo. Blev tårögd inne på Willy's när jag kände lukten av små höstäpplen & när jag på hemvägen råkade trampa på en mördarsnigel så var min första tanke 'det var sista gången jag gjorde det'. Jag är sjuk, beter mig som en döende. Hoppas innerligt att alla andra emigranter också drabbas av detta. Försöker bota mig genom att mumla 'foppatofflor, foppatofflor' men det hjälper inte, jag befinner mig i träsket.

image6 Svenska äpplen.Info!


Har förresten klippt mig & det utan att jag har deppat ihop totalt! Alltså; ingen gråt på bussen mellan Lund & Malmö & ingen deppmusik (värst var när jag klippte page för ca 1 år sedan, spelade Mozarts requiemer på repeat) hemma i soffan. För att mina handledare i Toronto inte ska tänka 'My god, we have hired malibu barbie' har jag valt att färga håret mörkare. Just nu är det väldigt mörkt, blir ljusare om ngn vecka, men jag är ändå rätt nöjd! Lägger upp en bild så kan ni hissa el dissa (de som redan dissat min nya passbild har förbrukat det kortet och får med andra ord bara hissa!).  

image5

Ready to leave...

Eller nästan, det är vad jag inbillar och önskar mig. Åker till Kanada om tre dagar. Pappa kommer i natt & det finns ett ton saker kvar att packa (varför är jag en hamster, varför är jag oförmögen att slänga saker?) och idag är jag in i döden trött.

319524-1 Kl 06.30 hemma i soffan, har sovit ca 4 timmar

Min kropp flippar totalt när jag är stressad & bestämmer sig för att den inte behöver mer sömn, har därför sovit i snitt fem timmar per natt den senaste veckan. Måste maratonpacka ikväll. Det är iaf tanken.

RSS 2.0