Dinner with...

& nu ska jag iväg på middag med han som alltid får mig att le. Även om det kommer att bli lite skakigare idag, lite mer darr på rösten. För vi fick ett tråkigt besked igår som gör livet lite mer osäkert, lite jobbigare... Oh well, nu ska jag inte tänka på det - nu ska jag fokusera på att så många som jag älskar faktiskt ska komma hit & hälsa på, att jag har två masters & att jag har fått mitt liv tillbaka - inga fler ändlösa nätter framför datorn!

Because - det finns alltid något att vara glad för, alltid något att vara tacksam för & det finns en himla massa underbart, tokiga, hysteriska saker kvar att se fram emot!

Puss alla!


Ännu en magister...

Jehupp, så var man magister gånger 2. Vilket innebär att moi äntligen kan sätta igång med min PhD på riktigt! Whii! Har precis kommit tillbaka från obligatorisk öl på fakultetsklubben & nu ska jag knata hem för att försöka renovera upp de senaste veckornas förfall. Ah! Annan mat än avokado, tid att tvätta, inga träningskläder hemma i huset på obestämd tid, no more tea... eller hm, ska stoppa till imorgon iaf!

Vad gäller presentationen så gick den bra, sedan var ju frågestunden lite rolig. Presenterade nämligen samtidigt som Laura som ska sluta & dra vidare till teachers college - ie, hon fick 6 frågor totalt (varav jag ställde två). Moi som då ska fortsätta fick hålla på & svara på frågor om jäkla nordamerikanska morängränser (vilket jag inte ens jobbar med!) i 35 minuter... Oh, well det gick bra & jag är nu tipsy efter ett & ett halvt glas öl (dagens intag av mat - en macka till frukost & en vivanno till lunch so I'm a cheap drunk today!).

There is a God...

Förövrigt måste jag ju också rapportera att uppsatsen ännu inte är presenterad. Min urgullige lilla handledare Martin (som jag dyrkar & gråter blod över för att han är den som är baserad vid Brock University & inte UofT...) lyckades med konststycket att inte riktigt greppa konceptet onsdag & torsdag. Vilket innebär att moi fick en extra dag! Lycka, lycka! Ägnades således förnuftigt gårdagen åt att jobba som en gnu. Samt att prata lite i telefon med han som alltid får mig att le (1h) & lillebror (1h). Sedan tillbringade jag lika mkt tid med att dricka vin ute på trappen med en kedjerökande, gråtande Isolde (fast hon grät bara de första 10 minuterna, sedan blev hon för full & vi hade jättekul istället). Oh well, man lever bara en gång!

Tjing & puss!


This was what I meant!

Har ju gnällt lite över att mina vänner är handikappade med kameror & allt lyckas knäppa kort när man ser som mest trollaktig ut. And well, I was right! För checka så bra det kan bli om man bara överlåter allt till de vänner som de facto jobbar som fotografer! Fick detta kortet från Ali idag (från vår pokerkväll) & en liten blick på det fick mig att glömma bort det fruktat fula munsårskortet. Dessutom...Guinness! :)


p.s. Jag slutade 3:a & Dave 2:a. Slutsatsen som vi båda drog var att det är idiotiskt att satsa pengar mot någon som gör sin PhD i statestik.

Before panic kills me...

Måste bara snabbkasta in detta kortet som Byth precis skickade till mig från hennes gardenfestival (Sabypalooza). Vad man kan konstatera genom att ta en snabb liten koll på kortet är att:

1) Moi är extremt obekväm över munsåret & således försöker maskera detta genom det alltid lika underbara tricket 'se sned ut i ansiktet'...
2) Moi inte har växt upp med öl som alkoholhaltig dryck nummer ett...

IMG_1076 by Sabby Jones.

Nejmen sweet...

Ah, får en genomgång av mina 33 sidor manuskript skickat till mig av min handledare men det lilla ickefrågan 'fungerar det för dig att presentera ditt arbete på onsdag kl 2?'. Vad svarar man på det? 'Ehum, nää. Kan jag få en vecka till på mig att de facto tåta ihop en presentation?'

Of course not. So, nu får ni alla hålla tummarna på onsdag klockan 20.00 svensk tid! Hm, undrar hur lång presentationen egentligen ska vara... Oh, älskar att jag är oorganiserad & min handledare inte känner för att upplysa mig om såna små petitesser!

År 1983...

Hände däremot nada. Alldeles helt & sant inträffade inget av värde detta året. De mest minnesvärda små notiserna innefattar:

- Indien vann Prudential Cup (Cricket)
- Donna Griffiths slutade nysa efter 978 dagar
- Björn Borg la av med tennisen

Oh whiii, vilket spännande år! Faktum är att det var så händelsefattigt att jag funderar på att lägga in min egen födelsedag på den 5 augusti i Wikipedia, det är ju inte som om något annat hände den dagen...

On a totaly different note...

Då & då påbörjar jag ett nytt bokprojekt. Detta är något som har följt mig under hela min uppväxt & har resulterat i mer eller mindre värdelös smörja. Denna gången är troligtvis inget undantag, men hey jag har roligt & det är ett sätt att koppla av så why not. Anyway, roade mig således med lite efterforskning gällande åren 1970 & 1983. År 1970 var Richard Nixon president i US &:

- The Beatles uppträdde i en studio för sista gången innan de splittrades 
- Vietnamkriget pågick fortfarande & My Lai massakern inträffade
- Apollo 13 misslyckades kapitalt & moi frågar mig själv hur världens mest skrockfulla folk kunde infoga talet 13 till något så hutlöst dyrt
- Thor Heyerdahl seglade iväg med Ra II & i Norge var alla supernöjda med det faktum att de hittat olja
- Fiji blev självständigt & Jimi Hendrix dog

Why climb?

För ett år sedan hade jag skakat på huvudet åt de klättrarolyckor som skett på senaste tiden, frågat mig själv 'vad hade de egentligen där att göra?'. Nu, just nu känns det bara tungt att läsa om det - det hade så lätt kunnat vara någon av mina vänner. Vad gäller mig så finns det dock ingen anledning till oro, pga min värdelösa blodcirkulation i fingrarna så kommer jag aldrig att kunna klättra snöklädda toppar. Vilket helt ärligt suger. För så fungerar det, så starkt är drivet när man väl har börjat klättra, när man väl inset vad ens kropp klarar av.

Här om dagen klättrade jag min första 10- på led, helt rent klättrade jag en 15 meter hög vägg utan att vara förankrad vid ett top rope. Endast & enbart för att jag vet vad jag håller på med klarade jag av något som potentiellt är livsfarligt, något som jag aldrig hade trott mig själv om. 

Sällan har jag känt mig så levande som när jag kom ned, så oerhört stark. Så jag förstår, jag förstår precis vad som driver dem.  

Att vara virrig...

Igår, efter att ha svurit, bett & bönat & funderat på att hoppa ut genom fönstret i ren protest, beslutade sig det onda mätprogramet för att fungera. Faktum var att efter att ha jävlats i 2.5 h så fungerade det bättre än vad det någonsin gjort tidigare. Var således en mkt nöjd Ida som travade hem med förrättat värv. Väl hemma insåg jag dock att jag aldrig pluggade ut mitt USB-minne från datorn, ie noll data att jobba med. Satt stilla & tyst framför datorn & bara andades ett litet tag innan jag knatade ut i köket & försåg mig med ett glas vin. 

Slutsats - det finns inget ont som inte för något gott med sig & livet blir aldrig tråkigt om man har ett minne som en bananfluga. 

Frågan är...

Fast samtidigt blir jag lite orolig, är denna nya ohämmade kärlek till fjärrkontroller ett första steg mot att bli en fullfjädrad nordamerikan, i.e. fet? För det känns lite som om detta är en major fallgrop för hela denna kontinenten - jakten efter utrustning som gör så att man inte behöver röra på sig över huvud taget... Oh well, tröstar mig med att jag klättrar ca 3 gånger per vecka & går vart jag än ska. Dessutom, snart är september här & då kommer jag att dra igång med min träning på allvar - kort kommer när utrustning till nästa projekt inhandlas!

Puss! 

So I'm very happy...

En superbra sak med han som alltid får mig att le är att han är ett geni när det gäller allt som har sladdar & knappar! Det känns himla skönt att bara kunna luta sig tillbaka trygg i vetskapen om att en person som de facto skapade ett av de första internet-företagen i Kanada numera kommer att rädda mig oavsett vilka dumheter jag lyckas hitta på! Fast vissa oväntade saker har detta också medfört, ta till exempel min födelsedagspresent. Jag fick en sån där liten radio/högtalare som man tydligen är kompatibel med iPods. Nu har jag ju ingen iPod, bara en vanlig mp3, men jag har fått förklarat för mig att den kommer att fungera den med. Problemet är att jag inte vågat mig på denna manöver. För min lilla maskin är den vackraste elektroniska pryl jag ägt & jag vill inte att den ska dö. Jag vill att den ska stå & blänka (det går att spegla sig i den!) svart för resten av mitt liv, & lysa med en trevlig blå färg när jag lyssnar på radion. Allra bäst är dock att den har en fjärrkontrol! Jag har aldrig haft något med en fjärrkontrol i mitt rum tidigare & trots att den står typ 2.5 meter bort från min säng njuter jag omhämmat varje gång jag i liggande position kan slå på & av den! Lyx! 

En enda önskan...

Just nu önskar jag mig en enda sak, att jag inte vore tekniskt handikappad. Sure, jag är usel på andra saker också som att:

-Planera saker i förväg
-Uppskatta tid
-Lokalisera något över huvud taget
-Komma ihåg namn på människor (inte djur dock. När det gäller djur sätter sig namn omgående, vilket är lite pinsamt när man inser att personen man de facto kommunicerar med kan heta i princip vad som helst medan jag vet att hans hund lyssnar till namned Sessan & är 7 år & 11 månader gammal), städer, länder & när jag är full - kontinenter

Men det är få saker som jag är så dålig på som teknisk utrustning, det finns inget som inte kommer att gå fel så fort jag närmar mig något med sladdar eller knappar. Än värre, det finns inget jag kan göra för att få apparat X att fungera, bruksanvisningar är borkastade på mig & innehåller något en bugg är det upplagt för slaganfall. Det är läget just nu, jag sitter på mitt kontor & bara glor på datorn & försöker finna en mening med att leva vidare. Ute skiner solen, men här inne domineras hela min värld av ett mätprogram för plankton som konstruerats av Satan (nåja, Jörg för att vara mer specifik, men just nu hyser jag en otrevlig liten känsla av att min lön betalas av hin håle själv - det finns ingen annan förklaring för tillkomsten av detta onskans mästerverk).  

De vackraste ord...

Fast trots mitt monumentala munsår så har jag ändå vågat mig ut ur huset lite då & då under de senaste 10 dagarna. Beslutade mig i torsdags förra veckan för att det fick vara nog med självömkan & allmänt stugkurande & ignorerade därför Läppen & drog iväg till TCA för att klättra. Där jag fick bevisat för mig att allmänt spetälskeutseende inte spelar någon roll för han som alltid får mig att le. Han bara tittade på mig, skrattade, gav mig en kram & förklarade att han tyckte att jag såg alldeles underbart söt & trulig ut. I början av kvällens tredje rutt sa han sedan det finaste någon någonsin sagt till mig. Hade precis satt foten på väggen för att börja traversen när jag drabbades av min 'Herregud har jag verkligen knutit repet rätt?' ångest. Hoppade av väggen & snurrade runt mot honom.


Moi - Is it right? Have I tied it correctly?

Han - YeahYeah...

Moi - Iiik, what? How can you say that? Yeah, yeah?! What if I haven't, what if I fall?!


Han tittade på mig & släppte sedan repet från säkringspositionen & la istället händerna om mina överarmar.


Ida... I always check, always. Because if you fall, I fall. I'm belaying my life when I'm belaying you.  


1 1/2 vecka senare...

Börjar förövrigt se lite smått mänsklig ut igen, för ett tag såg det ut som om mitt ansikte tagits över av aliens från planeten lever... Ser aptrött ut på bilden (hade bara tid att ta ett kort pga döende batterier) men faktum är att jag är rätt pigg, vilket är mkt ovanlig med tanke på att jag ska gå upp nästa vecka. Jag borde vara ett lik med 3 timmars sömn i kroppen istället för 8! :)


Flashing...

Idag lyckades jag med konststycket att knata hela vägen ned till Harbord St med kjolen uppkasad upp till midjehöjd. Således kunde vem som än råkade passera se att dagens val av trosor blev ett par vita med turkosa prickar & en liten volangkant... Enda anledningen att jag inte travade de återstående 5 minuterna ned till institutionen var att en jättegullig tjej sprang efter mig & informerade mig om mitt lilla predikament. Oh well, med tanke på att det bor en 2.5 miljoner människor i down town Toronto orkar jag inte bry mig så mkt, det är inte direkt så att jag kommer att stöta ihop med alla männsikor som såg min högra skinka på en every day basis. Det enda jag känner ett viss litet sting av obekvämlighet över är den byggarbetsplats som jag råkade passera. Because, jag har en vag känsla av vad arbetarna där kommer att ha i åtanke om deras fruar simulerar huvudvärk under det närmaste kvartalet... Suck. :) 

Lejon - indeed...

Lejonet 23/7-23/8


Tiden vill inte riktigt räcka till. Du har mycket att göra och gräver ner dig i praktiska saker. Nöjesliv, vänner och kärlek får vänta. Så sommaren slutar på en produktiv och allvarlig ton. I gengäld kommer hösten att bli livlig, spännande och rolig, så detta är en ytterst tillfällig paus.

Jepp - that's moi! Jobb, jobb, jobb, just nu! För även om själva skrivprocessen är mer eller mindre avklarad går det inte riktigt att slappna av & återgå till Fun-state före det att försvaret är avklarat & Jörg utdelat sin dom. So, jag hade väl sagt att horoskopet stämmer till 90%, för lite kärlek hinner jag trots allt med! :)

Darlings!

Igår lyckades jag med den häpnandsväckande bedriften att avsluta min uppsats. Oki, jag måste läsa igenom den ett par gånger till & infoga nödvändigheter så som siffor istället för X efter si så där femtiosju Fig., men på det stora hela - klar! Vilket jag har svårt att greppa, jag är ju aldrig klar med något innan en dead-line, det är ett icke-existerande koncept i min värld! So, nu har jag en vecka på mig att tåta ihop en liten presentation & sedan blir det försvar, & efter det kommer livet att återgå till det normala igen! Well, så normalt mitt liv nu kan bli. Anyway, efter nästa vecka kommer bloggen att vara tillbaka i gammal god form! Vilket jag längtar till, vissa saker behöver vara kontinuerliga... Kalle på julafton, Bag in Box med Jo, väckning med sång för lillebror, minst 4 inlägg per dag... :)

Puss alla rara!  

Friends...

& när allt känns lite jobbigt så får man ju ändå vara underbart tacksam för alla fantastiska människor man har i sitt liv! Fick precis ett mail från Rob där han bifogade denna bilden, med den lilla förklaringen att han vet att små saker, små detaljer med livet får mig att bli lycklig, att le! Fast först fick hans mail mig att bli fruktansvärt orolig - han tog nämligen ett 10 meter långt fall förra helgen, men tydligen så kan han gå utan att behöva ha en stödkorsett för ryggen so everything is fine! Pust! I annat fall hade jag verkligen blivit gravt olycklig, för mkt jobbiga klättrarolyckor på sistonne...


Anledningen till att jag blev sjuk...

Stavas undermålig klädsel & spöregn. Tillbringade nämligen lördagen tillsammans med Paul & hans föräldrar ute på en liten landsorts marknad (komplett med kotävling, jämförelse av vem som tåtat ihop den finaste tårtan/odlat den vackraste moroten) under en himmel som bara vräkte ned kopiösa mängder regn. Nu hade jag ju uberkul trots detta, men systemet sackade ihop i efterhand. Well, jag hade roligt då & jag är säker på att jag kommer att ha roligt igen, så fort huvudvärken slutligen släpper & man kan börja skönja mänskliga drag bakom blåsorna... 

Neeej, depp. Återkommer imorgon, & då kommer jag banne mig att vara happy!

Hej hej hallå...

Ish, blev akutsjuk i måndags - helt stel i hela kroppen & sängliggandes. Dessutom utvecklade jag det största munsår som världen någonsin skådat. Det är fortfarande där, & därför blir det noll & inga bilder fram till nästa årsskifte. Urk, jag är så ful just nu.

Not today...

Men apa också vad abstinens jag fick nu, klättrar-relaterad sådan. Klättrade i måndags & i onsdags & det vet min kropp, i.e. systemet skriker TCA! But, jag har inte tid & Jaime & Martin har dessutom dragit iväg till Bon Echo över helgen (avundsjuk!) so moi har ingen partner just för idag. Dock kommer Paul tillbaka från sin resa till Squamish just ikväll så jag hoppas på att jag skall lyckas charma mig till ett pass senare i helgen! För det är så illa, så fort jag kommer innanför dörrarna på gymmet så skiner jag som en sol, som en idiot står jag där & ler i min egen lilla värld. :)  


Alltså, lite gladare & överdelen av mitt huvud hade separerat från underdelen...

Lycka kommer i så många former...

Efter gårdagens samtal med Megha så kan jag ju också konstatera att jag är ovanligt lyckligt lottad på ytterligare ett plan - kroppshår. Megha lägger ut hutlöst mkt pengar på att avlägsna allt hår på benen, armarna, armhålorna & ansiktet medan jag lite småförstrött drar en trubbig vända med rakhyveln i duchen lite allt i mellanåt. Mitt approach fungerar dock endast & enbart pga av mitt självlysande genome (ma är från Finland som ni kanske minns). Meghas senaste drag i den långa & smärtsamma kamp som hon för är att genomgå återkommande behandligar med laser för ansiktsbehåring. Vilket innebär att hon måste hosta upp mellan 1000-1500 Euro samt periodvis isolera sig eftersom hennes hy ser lite lätt spetälsk ut...   


Blond and Happy!

Listan således...

Saker som jag i princip hellre hade avlidit än förlorat pga den enorma stressfaktor som det hade medfört:

1) Min ring som jag har runt halsen
2) Min laptop + USB-minne: bilder, texter, sjukligt många timmars jobb... Gaah, gåshud bara vid blotta tanken
3) Mina nycklar
4) Min Bayswater, GOD... vänta, jag byter, den kommer framför nycklarna! 

1) Min ring som jag har runt halsen
2) Min laptop + USB-minne: bilder, texter, sjukligt många timmars jobb... Gaah, gåshud bara vid blotta tanken
3) Min Bayswater = min baby 
4) Mina nycklar
5) Min Mulberry plånbok: pengar, kreditkort, mitt fruktat fula id-kort, euro-bonus kort... 
6) Min svenska mobiltelefon, jag hade förlorat kontakten med alla där hemma utom familjen & farmor - har tidernas sämsta sifferminne & har i hela mit liv i princip bara lyckas memorera deras hemtelefon nr... 
7) Mitt pass - är det något jag lärt mig av Rob så är det att man gör klokast i att absolut under inga omständigheter förlora sitt pass när man emigrerat

& eftersom alla vet att de magiska talen är 3 & 7 så slutar vi här med att konstatera att allt som är totalt oumbärligt i mitt liv kan få plats i punkt nr 3...  

Tyska?

Hm, har plötsligt kommit på en ny fördel med Julia, hon kan lära mig tyska! Nu antar jag ju i & för sig att hon föredrar engelska precis som jag (känns ju lite som att kasta bort en gyllende möjlighet att förbättra sin accent om man envisas med sitt modersmål) men jag brukar vara bra på att övertala folk! :) Fördelar med att lära mig tyska:

1) Det låter roligt när man är full (speciellt i kombination med Basil manövrar)
2) Jörg kommer tycka att jag är något mindre blond, när jag väl väljer att visa mina färdigheter...
3) Megha & jag kommer att få det där hemliga språket som vi alltid deppade över att vi inte hade

Men hur långsamt går inte tiden?

Gaaah, just nu befinner jag mig i en sådan där liten jobbig tidsbubbla - när det känns som om allt i ens liv har gått på snabbspolning fram till just detta ögonblicket & konceptet tid precis har brakat in i en med expressfart. Jaag dör av uttråkning. Försöker trösta mig själv med att jag kommer att ha en fab helg, men just nu spelar det inte så stor roll. Just nu sitter jag på kontoret & dör själsligen av brist på underhållning. So jag checkar runt på bloggar, facebook & dylikt & känner mig ännu lite värre eftersom jag varken har speciellt roligt eller gör något konstruktivt... Ish, skärpning Ida! Fast en sak förde iaf facebookandet med sig - insåg att jag aldrig la upp någon bild på min vampyr out fit. Å andra sidan är kortet i sig inte så mkt att hurra över, måste börja umgås mer med de två vänner jag har som de facto är yrkesfotografer...


Um, jag ser ju lite milt vansinnig ut... 

But there is also...

Det händer dock lite roliga saker också. Hade bland annat ett mkt trevligt maratonsamtal med Megha igår & om allt går som hon vill & som jag håller tummarna för till max så kommer hon tillbaka hit till Toronto! Hon har nämligen sökt en doktorand tjänst här vid UofT & moi hade blivit gladast i världen om hon fått den tjänsten! En annan rolig sak, det ska flytta in en ny tjej i huset! Isolde & jag körde intervjuer igår & blev båda två helt överförtjusta (oki i Isoldes fall - milt mindre självmordsbenägen) i en supersöt tyska vid namn Julia. So, i början av september får jag en ny bästa vän! Räknar nämligen helt med att så kommer att bli fallet, dels kommer vi ju båda från fungerande Europa & dessutom så ska hon också börja en master vid UofT eftersom hennes tyska magister inte heller räknades! Um, men gissa om det kommer att förena oss för tid & evighet eller vad - allt enligt min teori om gemensamma fiender! :)

Ah, men underbar start...

Vaknade av regnsmatter & tunga suckar från Isoldes rum. Försökte således muntra upp mig själv med torkade tranbär, massa hallon & vaniljyoughurt till frukost men när det inte fungerade (mkt pga Isolde drog runt som ett lik i periferin) packade jag mina prylar för att dra in till institutionen. & insåg så att mina nycklar var borta, puts väck, no where to find. Av alla de ting som toppar min lista över saker som inte får tappas bort kommer mina nycklar på en hedervärd tredjeplats - i.e. total panik. Sprang med andra ord som en tok till institutionen där jag tillslut kunde återförenas med dem. Nu är planen att köpa en senilsnodd till dem så att detta fasansfulla aldrig mer inträffar.


Yesterdays tears...

Kom i hallen igårkväll, slängde av mig min klätterutrustning & insåg sedan att det luktade cigarettrök. Vilket aldrig är ett gott tecken, är Isolde själv röker hon endast & enbart när saker & ting gått käpprätt. Vilket det gjort, något alldeles fullkomligt. Satt uppe med henne till halv tolv & försökte trösta, vilket var ett rätt hopplöst företag som slutade med att hon var full bortom allt & jag fått i mig precis så pass mkt vin att mitt huvud snurrade på högvarv. För hennes situation ligger lite för nära för att det skall kännas bekvämt - jag kan se hur saker & ting i mitt liv skulle kunna utveckla sig på samma sätt om jag har maximal otur... Idag är jag hållögd & trött, har inte kunnat sova - först pga för mkt tankar, sedan av hennes gråt.

Oh my - men vågar man inte ens satsa  blir ens liv totalt meningslöst... & är det något jag aldrig hade kunnat förlåta mig själv så hade det varit just det. Jag vill aldrig se tillbaka & inse att jag blivit en menlös individ kontrollerad av min egen rädsla.

Looking out into the night...

Väl hemma efter middagen hällde jag upp ett glas vin & gick ut & satte mig på min fina nymålade veranda. Tände en massa värmeljus överallt runt omkring mig & sippade rödvin medan regnet hamrade på taket. Underbar känsla av lugn samt av att vara nöjd. Nöjd med allt jag har lyckats göra under dessa 25 år & samtidigt förväntansfull inför allt som ligger framför mig... Fast starkaste känslan - lycka. Lycklig för att jag har så många fantastiska människor i mitt liv, så mycket kärlek. Samtidigt, ett litet sting av saknad efter han som alltid får mig att le...


Sitting on my porch looking out,

wineglass in my palm

Miles away from you, not able to shout

your name so you hear, still calm

All quiet, rain, and dark around

Except from tea lights, all surround


Looking out into the black

Swirling my wine in its cup

I know that you'll be back

That we'll once again meet up

That you and I'll not part from there

That we, on this porch, end up here


When I just want to cry I get so much done...

Lite märklig, men jag är nog aldrig så aktiv som när jag känner mig ledsen. Således ägnades den 4 åt att måla det sista varvet på trappen, printa ut & lästa en ny bunt artiklar, tillverka fler diagram till arbetet, powerwalka & så skrev jag min första sång. Gårdagen ägnades sedan uteslutande åt det sistnämnda. Lyckades knåpa ihop ytterligare 11 sånger, & sedan kändes allt rätt prima. Speciellt när Vik kom förbi kring 18-snåret & pockade upp mig för middag. Fick en bok om magiken bakom relationer & sedan körde vi i spöregnet till Sushi on Bloor där Martin mötte upp med oss (gav mig en stor låsbar karbinhake!). Knölade i mig merparten av en Sushi Silver & förklarade slutligen för Martin varför han inte fått adressen hit, eftersom han har tjatat om den i typ 2 månader nu...


Moi - Men oki, så det första inlägget jag skrev om dig knaprade jag ned något i stil med 'Shit, Josefin - detta är mannen jag tänker gifta bort dig med!' följt av 'Nej, han är förlovad! Jag hatar henne, ni hade fått så fina barn!'.


Martin satte lite noripapper i halsen innan han skrattande förklarade att han inte tog illa upp & att han kunde vänta med att få adressen till dess att han åker tillbaka till Sverige. Vilket känns som ett fair trade off.  


I was so sad...

I måndags kände jag mig så ofantligt, smärtsamt långt borta från alla som jag älskar. & inte blev det bättre av att i princip alla mina vänner här har lämnat staden för semester (helgdag i måndags & ALLA i Canada tar alltid ut semester i samband med långhelger). Igår kändes det dock mkt bättre. Fick små bivaxljus av Isolde & ett kort från farmor (& ett paket idag). Vidare så ringde både hon & kära bror & gratulerade, skrattade lite småelakt åt brors frustration över konceptet hemmagjord potatissallad. För det är alltid lite knepigt att få den perfekt, & börjar man koka potatisen 1 h innan gästerna kommer så har man ett ganska garanterat recept för misslyckande...


Fast viktigast av allt, han som alltid får mig att känna mig speciell ringde också. & jag kvittrade, porlade av skratt & hamnade relativt i omedelbart i det mentala stadiet 'Julie Andrews'


Nope...

Ser så fram emot att möta upp Martin & klättra om en dryg timme. Moi behöver få lite perspektiv på tillvaron & vad är då bättre än att hänga 10 meter upp i luften med ens liv vilandes i någon annans händer? Ah, längta!

  
Denna delen är alltid rolig, trillar Martin innan första klippet måste jag nämligen mildra hans fall. Um, hade ju kanske varit smart att byta klättrarpartner. Tänker asiatiska.

 
& så här ser det då ut när man klättrar på led. Repet sitter bara fast i mig & personen som säkrar mig & sedan får jag se till att klippa in vartefter jag klättrar.

Detta muntrade ju också upp!

Försökte mig sedan på att beställa efter brors födelsedagspresent - vilket föll platt. Just nu gillar jag inte internetföretag för fem öre - amazon kan exempelvis bara gå & dö. Tack & lov finns det andra saker med internet som väger upp + favoriten just nu är: 

http://stuffwhitepeoplelike.com/

Vilket innebär att jag är i princip allt på listan! För jag utgår från att andra befolkningsgrupper inte är fullt lika roade. Det är nog nämligen ett ganska typiskt drag bland just vita människor att älska att förlöjliga sig själva, att gotta sig i små samvetsömma smygnarcisistiska orgier. :) 

I'm not superwoman...

Efter föregående inlägg drabbades moi av en tillfällig liten svacka inducerad av:

1) Frånvaro av lillebror
2) Det sorgsna faktum att vi för första gången på 19 år inte ens kommer att vara på samma kontinent dessa två dagar...

Inte blir det hela bättre av att jag igår tvingades konstatera att även jag har lätta drag av pms. Vilket suger, här har jag i alla år gottat mig åt att jag åtminstonde har sluppit den plågan & så wam bang uppdagas det plötsligt att så inte alls är fallet. & igår var det så himla illa, satt bara & glodde på datorskärmen utan att kunna formulera en enda mening som lät bra. So, jag gav upp & beslutade mig för att ägna dagen åt praktiska göromål. Lite dagcentra/sortera bestick/mattants-varning, but so what - något var jag ju tvungen att göra. Vilket reulterade i att jag städade hela huset, handlade, fixade i trädgården, skrapade av den kvarvarande målarfärgen & målade om bron.

Har nu precis stärkt & peppat upp mig med en macka med lönnsirpasskinka & senap + en Vivanno, vilket är Starbucks tjusiga namn för en banan, mango & apelsin smoothie. Feeling so much better!


Happy Birthday to You!

Supermånga kramar till just dig älskade lillebror! Önskar så att jag kunde vara hemma idag & festa med dig! Hell-well, NÄSTA år, då jäklar - då kör vi tre dagar i sträck tycker jag! En dag för dig, en dag för mig & en dag då vi bara softar med megamkt puffiga äppel & kanelplättar, smoothies med malibue & krocket med GT


Saknar dig!

In your face...

Vissa dagar känner man sig inte på topp. Just idag vaknade jag & kände mig som jaaa... Vilket i mångt & mkt berodde på en mkt konstig middag innehållande alldeles för mkt bröd som jag dessvärre åkte på igårkväll. Nu inser ju även jag att jag inte kommer att lägga på mig all vikt igen bara pga en endaste middag, but - känslan är svår att skaka av sig. So, eftersom jag tror på konceptet självpepp åkte mina yttepytte brasseshorts på! För det är ju lite småtrevligt att kunna konstatera att det jag nu kan ha på mig på sin höjd hade kunnat omsluta mitt lår ett par år tillbaka i tiden!


Min galna accent...

Hepp jepp, första lilla klippet från Iron Chef 2008 är nu fix & färdigt. Kommer tydligen mer sedan, vilket jag väl ser fram emot sådär... Anyway, för de som funderat sig blåa över hur jag låter när jag pratar:

http://www.ucway.com/utv/html/modules/xoopstube/singlevideo.php?cid=20&lid=105

Sedan så vill jag ju bara påpeka att jag sovit typ 3 timmar den natten. Samt att om ni tycker att jag har en konstig posh accent så är det inget mot hur moi tydligen låter när jag pratar svenska...

Close to Lady P!

& eftersom jag gör saker & ting ordentligt när jag väl gör dem så kittade jag upp mig på ett nytt rosa paraply! Hepp jepp, uber cute! Nu behövde jag ju förvisso ett nytt paraply eftersom det förra dog i en storm & häckbaserad olycka men hade det inte varit för lilla ma hade jag nog återigen investerat i något svart. So, thanks ma! För livet blir så mkt roligare när man kan förvandla trista nödvändighet till något fab som kommer i en medföljande liten rosa påse!

Nu klättra, puss!


Hint?

Fick ett paket hemifrån förra veckan; svensk mat i massor (pressade torkat renkött trots att det inte alls var så gott som jag mindes det...) samt kläder & skor från mitt lilla, ehum, begränsade förråd hemifrån. & detta är intressant, mor skickade i princip bara rosa saker. Det var som att öppna upp ett paket adresserat till Barbie. Frågan är alltså, var det en hint från hennes sida? Har jag blivit för manhaftig med allt klättrande på sistonne? I don't know... But I do know that that's not my goal in life. So, tjing back till mitt gamla vanliga bubbelgummsrosa tok jag! Jörg höll på att trilla av stolen när jag trippade in på hans kontor tidigare idag, ah sweet... :)  


Uppdrag...

Sedan fungerar ju jag som jag gör. Dylan jobbar nämligen som musiker & när han fick höra att jag kom från Sverige förklarade han glatt att en jätteduktig svenska skulle sjunga på deras nästa CD.

Moi - Oh! Is she based here in Toronto?
Dylan - No, I wish. But no. But our drummer will be so happy when I tell him about it because he has been in love with Nina Persson for ages!
Moi - Ehum, Nina Persson? Nina Persson as Nina Persson from The Cardigans?
Dylan - Yes, and she's just lovely!

Sedan bröt mitt system ihop & jag glömde liksom av att fråga vad Dylans band heter... vad jag däremot gjorde var att lobba stenhårt för lillebror som nu kommer att dras med ut & korrumperas av Dylan & kompani vid Toronto-besök!

Russian Birdwing...

Bästa historien:

Dylans pappa behövde ett jobb efter att det värsta ruset lagt sig någon gång tidigt 1970. Dessvärre blev det som lärare... Som Dylan sa 'Imagine how many generations of genious kids that were just destroyed!'. Efter att ha varit nära att ha fått sparken vid två tillfällen beslutade sig Dylans pappa, samt skolstyrelsen, att han behövde en liten utmaning för att få förnyad ork att undervisa - sagt & gjort, han blev ansvarig för klassen med de mest begåvade barnen. Vilket han utnyttjade skamlöst för underhållning. Idrottstimmarna var hans höjdpunkt, för då kunde han hitta på vad som helst eftersom de nördiga ungarna ändå inte kunde något om idrott. Således lärde han bland annat ut 'Den Ryska Fågelvingeservern' i volleyboll. & när han fått alla ungar att stå & kasta upp bollar i luften & försöka serva över dem med en fågelvingeliknande rörelse knatade han ut & hämtade sina två bästa vänner (som även de jobbade som lärare på samma skola...) så att de tillsammans kunde stå & kika in genom fönstret & skratta sig blåa.

Fast lite roligt har jag haft...

Eftersom min själ behöver näring i form av sällskap & upptåg har jag dock rymt vid ett par tillfällen. Har således inte bara skrivit & klättrat utan även:

1) Blivit upptagen i en 'all guys' pokergrupp. Jag kvalificerade eftersom jag är blond, galen & hade en oförutsedd talang för trash talk! Efter min 'Well Ali, if you don't want to chip in one more time you can always go and look at The Devil Wears Prada on the TV' adopterade de övriga killarna mig omgående
2) Sett den nya Batman-filmen & konstaterat att jag i princip är den enda personen på jorden som inte är helt crazy i den
3) Blivit vän med Bryan & Dylan, grannar som bor 60 meter bort. Bryan fick syn på mig & min klättarutrustning en dag när jag kom hem från TCA & sedan stannade jag & drack vin med dem till halv två på natten! Båda är superroliga (även om det bara är Bryan som klättar) & jag skrattade så att jag nästan sprutade vin ut ur näsan åt vissa av Dylans historier! 

Uppdatering!

Tjing! Tillbaka i verkligheten! Har suttit inlåst på min kammare (i.e. frukostrummet) & tokskrivit de senaste dagarna. Har kommit fram till att jag är ett geni. Har nämligen lyckats tota ihop 30 sidor text på typ 2 veckor! Vilket känns sjukt skönt om än något bittert - hade ju varit mkt trevligare om min genialitet hade tagit sig konstnärliga uttryck, på så sätt hade jag kunnat tillbringa de senaste 14 dagarna i ett lulligt självupptaget rus... But no, ingen alkohol när man skriver vetenskapliga artiklar. Suck. Well, ljuset i tunneln närmar sig, går typ upp om 3 veckor & sedan blir det in i dimman!

RSS 2.0