Så checkar jag...

mitt horoskop - jaaa, kanske är jag stereotyp?

Det händer saker hela tiden. Mest dramatiskt blir det på kärleksfronten, du har rejält med tur i kärlek nu och det märks. Finns det ingen speciell person i ditt liv sedan tidigare så dyker det upp riktigt lovande alternativ nu. Det handlar också om nöjen, vänskap och sommaräventyr.

Advice from my mother...

& av alla råd som jag trodde att jag skulle få av min lilla mamma så hade inget kunnat överraska med mer än hennes 'Ida, i krig & kärlek är allt tillåtet!'. Kan man annat än att älska henne?! Fast jag hade mer lutat åt att hon skulle säga:

1) Ida-Maria Jansson! Nu åker pappa över i denna stund & hämtar hem dig för du har uppenbarligen förlorat förståndet!
2) Ida-Maria Jansson! Du har inte tid med sådant trams, du har en PhD som du måste jobba mot!
3) Om världen helt plötsligt hade känt för att bli surrealistisk bortom allt 'Skaffar ni barn måste ni flytta tillbaka till Sverige...'  

Liten förklaring...

Har ju som sagt varit lite dött kring bloggen på sistonne & moi har väl försökt bortförklara det hela med solsken, klättring, trädgårdsarbete, åskskurar & travar med artiklar... Men sanningen är väl att jag inte riktigt har tid just nu dels av dessa anledningar men dels också för att jag gått & blivit kär. Mkt olämpligt rent tidsmässigt, mkt problematiskt rent praktiskt & mkt 'Meeen Iiiiidaaa!' överlag. You know me, det är aldrig okomplicerat & alltid lite överdrivet dramatiskt, men roligt & alldeles alldeles underbart!


Förlåt Jo...

Apropå Hajk som verkade vara något som engagerade... Konversation under Petters avskedslunch innan dess att han plockade fram iPhonen:

Moi - Oh! Hajk! Jag älskade hajk! Boken som man fick tjata sig till, de tjocka gubbarna med dragspel & Bengts dialekt! Ihihhi! Den låter så roligt, precis som ni två!

Tystnad...

Martin - Ida, Petter kommer ju från Skåne & jag har bott i Linköping i 13 år, HUR kan du få det till att vi låter som Bengt Alsterling som de facto kommer från Värmland?
Moi - Eh, hum... jaaa, nej men det låter ju lite skojigt sådär & jaaa...

Mitt nästa mål i livet...

Är att avnjuta denna oerhört fina stund i svensk tv-historia när jag är full. So, Magnus - nästa gång moi dimper ned på hemmaplan vet du vad som väntar! GT, M in the M samt obligatorisk allsång till (iiik vad hemskt, jag kan texten utan till!)...

En morgon när jag vaknar, drar upp min rullgardin, då kanske regnet bara vräker ned. Men då blundar jag & nynnar på en liten melodi som handlar om det bästa jag vet! (Dududu)

Sommar, sommar & sol, havet & vinden & doft av kaprifol! Sommar, sommar & sol en himmel så blå som viol!


Dagens tips!

Blir med andra ord att leta reda på ett gammalt Hajk-klipp där Bengt Alsterling tillverkar en säckpipa av:


1) 1 kasse, en galge, komplicerar det hela med frysttejp, samt en blockflöjt

2) Försöker rädda upp det hela genom att byta ut kassen mot en badboll samt tillsätter ännu en blockflöjt som substitut för galgen


Receptet för vilken typ som helst av framgång har aldrig, & kommer aldrig, att stavas blockflöjt...


Extra roligt...

Blir det om man de facto får se bilderna som han uppoffrade sig så mkt för - det enda man ser är en regnridå samt ett par bjärt lysande gula ögon - major photoshop projekt med andra ord! Skrattade så att jag kved när han stolt visade dem för mig över dagens avskedslunch (fast vi två brunchade!) som han, Martin & moi avnjöt på Insomnia. Vad som i princip fick mig att trilla av pinn av skrattkramp var dock ett avsnitt av Hajk som han visade mig på sin iPhone. Moi dog!


Bye bye dinner...

Igår möttes vi alla upp på ett lokalt bryggeri & åt middag för Petter som åker hem idag. Satt ute på en liten veranda under en baldakin & hojtade åt varandra över ölkannor & regndån. Vräkte ned, men var varmt, så det var supermysigt rakt igenom! Pressade sallad med stekt lax, salsa & guaccamole & tjattrade på när Sandra & Paul plötsligt började skrika & frenetiskt vifta med armarna. Vi svenskar snodde runt & fick syn på en tvättbjörnsfamilj som försökte trotsa vädergudarna. Moi, som ändå varit med här i Kanada ett litet tag, tjoade glatt medan Petter (som aldrig tidigare sett en tvättbjörn) älgade ut i regnet med kameran i högsta hugg. Har aldrig sett en gladare, eller blötare, svensk i hela mitt liv! :)


Fast just nu...

Känns det som om just det scenariot är farligt nära. Försökte därför pigga upp mig själv med en liten skvaller-session tillsammans med darling Jo, vilket föll platt pga att hon inte var hemma. I brist på bättre substitut, som inte var ute på upptåg, slutade det upp med att moi fick prata med farmor. Vilket väl var trevligt på sitt sätt, men inte riktigt det jag var ute efter. Vissa saker passar sig nämligen inte riktigt för 80-åriga damers öron... :)


So, det känns väl ok...

Att jag inte kunde följa med ut till Creemore & klättra idag. Typ. Eller åtminstone är det vad jag försöker intala mig själv, att det hade varit olidligt hett & vansinnigt idiotiskt att klättra när det är så pass varmt som var det är just nu. Samtidigt, känns lite som om alla ens vänner uppslukats av jorden & man är lämnad ensam åt sitt öde - att tristessa sig själv till döds. Turligt nog har jag planer för kvällen med Vik, Scot & Byth, i.e. jag kommer inte att duka under av brist på underhållning!


Inte ens tvättbjörnarna...

Orkar leka idag - istället ligger de på kanten av vårt hustak & försöker svalka ned sig. Det är galet varmt & klibbigt i Toronto... Moi sportar så lite kläder som anständigheten tillåter & försöker att inte göra några dumma, svettframkallande, rörelser - så som att sitta med benen i kors. Isolde har retirerat till sitt rum & sitter med fläkten på & suckar. Detta gör hon dramatiskt tillbakalutad & med en våt näsduk över ansiktet - moi får lust att kalla henne för Melanie & springa iväg till Shoppers Drugmart & fråga efter luktsalt... :)


Soyamjölk-om du njuter av att känna dig gravid...

Oki, mest skrämmande historien denna veckan. Vik har gått upp i vikt på sistonne, närmare bestämt sedan dess att hon började dricka soyamjölk för ca 2 månader sedan. I kombination med detta började hennes närminne svikta, hon mådde ständigt illa & hennes bröst började ömma. Lägg sedan till att hennes mens uteblev & du har ett alldeles ypperligt recept för total & allomfattande panik!

Vik - 41 years! I've been living for 41 years and I have never spent one single day pregnant and then this happened! I died! I could not think, I could not do anything! So I basically fought my self to a doctor's appointment and after having to deal with their fucked up system I finally found out that I was not expecting a baby. Which was a huge relief! So do you know what it was?! Soya milk! Apparently it's quite common that you get those types of symptoms!


So, vad har vi nu lärt oss av detta? Soyamjölk samt empireskurna toppar är ett major no no för tid & evighet... 

Exempel

När moi är uppslukad av att skriva på ett arbete kan jag i princip bara tänka på det ämne jag skriver om. I nuläget kretsar således min värld kring Heinrich events, yngre Dryas samt Mexikanska Golfen. Detta har som vanligt resulterat i att mitt närminne krympt ihop till noll & intet. Vilket hitintills lett till att moi:    


1) Refererar till enskilda individer i en grupp som en & samma person. Således var alla som jag klättrade med igår Paul...

2) Har svårt att hitta ord & börjar allt som oftast meningar på svenska

3) Vaknade med ett skräckslaget pip vid halv fyrasnåret imorse - insåg nämligen att den lilla detaljen att jag jobbat hemma sedan i tisdags inneburit att stackars Ross inte fått ett endaste litet korn fiskmat sedan i måndags eftermiddag...


Jag kan dock lugna alla med att han lever & att jag nu knapprat in återkommande påminnelser på mobiltelefonen. Dock... hänger mitt huvud i skam.


I won't sell my soul...

So, konklusionen från föregående inlägg - jag hade aldrig klarat av att jobba med något där det känts som om jag sålt min själ. Mitt intellekt - for sure - men mitt namn står ju de facto på artiklarna, i.e. forskning känns mer prestigefokuserat & inte fullt lika styrt av maskinell efterfrågan & tillgång. Å andra sidan... Är ju just nu inne i en skrivarprocess, vilket i sin tur innebär att jag är helt & hållet ickenärvarande i den verkliga världen - så jag antar att man hade kunnat säga att jag inte sålt min själ, bara att den blivit besatt...


Does everybody hate their...

Skuttade glatt in på tunnelbanestationen efter att Vik släppt av mig igår, tittade mig runt & konstaterade att alla runt omkring mig såg ut som sju svåra år. Sju ordentligt svåra år med allsköns olyckor & djävulskap. Stämningen var så dystert kompakt att man hade kunnat skyffla runt den. Utmärkande för alla? Portföljer. Har således kommit till slutsatsen att kontorsjobb är själsdödande & att jag aldrig vill utsätta moi för något dylikt.


Too much going on...

Oki, ar medveten om att jag ar fruktansvart usel pa att uppdatera bloggen i nulaget - men det hander helt enkelt for mkt i mitt liv just nu. Not to worry though, I'm super happy! Just nu ar jag hemma hos Vik & Scot, ska strax knata ned for frukost, & jag ar sa lycklig att det bara lyser om mig!

& nar jag inte ar upptagen med underbarheter sa skriver jag pa min MSc, just nu cirklar mkt av min varld kring Mexikanska farvatten. Anyway, jag ar ju en geek sa aven den aspekten av mitt liv gor mig happy!

The house of Gryfindor...

Hepp jepp, nu ska jag knata ivag & tillverka emblem i en av dagens inplanerade workshops! Har alltid varit lite kluven mellan Ravenclav & Gryfindor, men slutar alltid upp med den senare eftersom moi ar lejon ut i klospetsarna! :)

Oh, Wonderwoman gick precis forbi!

Anway, ser verkligen fram emot att fa pyssla lite, samt att lata norden inom mig komma ut till fullo!

Gaaah, Sailor Moon!

Nope, maste rusa - puss alla!

Dart Wader...

gick precis forbi - komplett outfit! Fick ett narmast ohammat begar att springa efter honom & puffa fram 'Are you my father?'. Ovriga karaktarer som jag sett inom de senaste 10 minuterna: Xena, otaliga Startrek Troupers, 2 Jeddis samt atminstonne fem klingoner. Sjalv kor jag pa minikjol & Polaris 22 troja - verkar funka det med. Dock inte lika bra som gardagens vampyroutfit - a sweet med folk som vrider huvudet ur led! Bilder kommer sedan. I ovrigt var gardagskvallen lite av ett fiasko, vilket i mangt & mkt berodde pa Sandras oerhort taskiga attityd till i princip allt... Snacka om att vara expert pa att dra ned stamningen. I slutandan gav vi upp, eftersom det var sa uppenbart att hon hatade varje sekund, & drog in till Bloor for ol. Mkt underhallande att knata nedfor gatan i balklanning, mitt svarta har som jag satt upp med ett strasspanne & tanderna inne! :)  

And I like them...

Efter att ha gjutit tänderna (& minipanikat när jag inte fick lös dem) knölade jag ned dem i deras lilla medföljande likkiste-etui. Sedan stannade processen upp, stod & tittade på dem ett litet tag innan jag raskt knölade in dem i munnen igen. För det ser så himla äkta ut! Faktum är att det ser så riktigt ut att jag blev lite småförtjust i hela konceptet & ägnade morgonen åt att påta i trädgården med dem i munnen! :) Knasigt jag vet, men lite småroligt!   

Vampyrtänder...

Check! Innan jag åkte & klättrade igår tog jag en vända förbi Malabar som är den största affären i Toronto när det gäller utklädningsprylar & plockade upp ett par huggtänder. So, imorse gjöt jag dem efter mina  egna tänder - är fix & färdig att förvandlas till vampyr drottning! :) Vad gäller Malabar så hade jag lätt kunnat spendera ett par dagar inne i den affären, bästa avdelningen är den med alla dräkter som man kan hyra. Tror att de har i princip varje outfit som man kan komma på; uniformer i massor, magdansösdräkter, Sherlockholms kappor, barockklänningar... Hade velat ha en heldag där & bara provat, provat, provat!


Sannolikheten...

För att jag ska lyckas med den bedriften är dock minimal (moi kommer ju som sagt att sluta upp med en annan geolog, eller möjligtvis med någon annan klättrartokig)... Dock har jag kommit fram till att det finns ett frikort! Denna passersedel in till immigrationsvärldens gräddfil stavas Josefin! So, Jo detta är vad du måste göra - mygla dig vidare i din institutions diplomatmentorprogram & se till så att du:


1) Gifter dig med en diplomat & sedan adopterar mig

2) Alternativt blir diplomat själv, ingen av oss lyckas hitta någon som duger, & vi registrerar partnerskap eftersom det blir tryggare för oss båda två om vi ska köpa det där kråkslottet på gamla dar


Immigrationsbyråkrati...

Mitt visum går ut i oktober - ser jag inte till att fixa ett nytt innan dess är jag toast. So, imorse försökte jag beställa efter de papper som jag behöver från det enda telefon nr som är angivet på visumdokumentet för detta specifika ändamål... Efter tio frustrerande minuter, otaliga knapptryckningar för att ta mig vidare (samt för att få informationen upprepad), lyckades jag så orientera mig rätt:


Burkig telefonröst - In order to apply for adoption papers press one, in order to obtain documents to renew your study permit press two, in order to...

Moi - 2

BT - You can no longer renew your study permit true our personal telephone cervices, please log on to triple w.cac.ga.ca. to obtain the necessary forms and to pay you fee of $150. Please keep in mind that your application has to arrive 30 days before your permit expires and that the current process time is 45 days during which you are not allowed to leave Canada.

Moi - Men dö då skitsystem! Hata, hata, hata!


Mitt mål är nu att gifta mig med en diplomat så att jag resten av livet kan gotta mig åt att jag är fucking onåbar.

   


En sweet sak...

med att hjälpa till på ett konvent som några av ens bästa vänner sköter är att man får en massa gratisförmåner! Således har jag tillgång till fri mat under hela helgen, passerkort till alla lokaler, möjlighet att sova över på hotellet, fixa gratis parkering åt alla mina vänner samt fri tillgång till äventyrsbadet! Me like! Känner jag mig själv rätt så kommer jag flitigt att utnyttja poolen under dagtid samt hospitality sviterna nattetid. Moi älskar nämligen det sistnämnda konceptet - är nog den bästa uppfinningen ever! Att bara kunna knata in på ett rum & få gratis mat & alkohol pga diverse skumma kontakter & omvägar är helt otroligt trevligt!


Ehum, explanation...

När jag kom hem igår kväll insåg jag att referenserna i gårdagens sista inlägg kanske inte var helt glasklara för någon annan än moi... So, anledningen till att Mark deppade över min solbränna beror på att jag ska hjälpa till på Polaris 22 som går av stapeln denna helgen. Mark & Monica råkar nämligen vara med i styrelsen som sköter hela detta jätteevent & behöver någon som de litar på som ansvarig för access till hotellets alla lokaler - i.e. min roll i hela detta tokiga konvent! Vampyrsammanbrottet berodde således på att det är temat för fredagens stora bal... Moi tänker dock plocka upp lite blekt smink, investera i ett par huggtänder samt nya lösögonfransar, sporta min älskade vinröda balklänning samt min, av ma, inte speciellt populära svarta peruk - tror att det kommer att bli helt förbluffande bra! :) 


Not a good vampire...

Mötte upp Mark för sushi-lunch samt planeringsmöte tidigare idag. Marks första kommentar när han fick syn på mig:

M - Gaaah! What have you done to yourself?
Moi - What?
M - You have a tan! Noooo!
Moi - Well, yes I guess that I got some color when I was out in Bon Echo...
M - But you're no longer the whitest person I know... Oh, that sucks! You should have been such an awesome vampire queen!
Moi - Mark. Listen to me; I promise you, I'll be amazing despite the tan. Now, breathe...


Iourk...

Sitter på kontoret & försöker koncentrera mig, det går sådär... Anledningen är att jag inte vill vara i Toronto, moi vill vara ute i Bon Echo & klättra. Suck, hade ju varit trevligt om någon avlägsen släkting varit oväntat rik, hyst någon oförklarlig förkärlek för moi & trillat av pin utan att ha lyckats fortplanta sig så att jag hade kunnat ägna resten av mitt liv åt att köpa enorma mängder klättrarprylar & bo ute i små stugor i skogen...

               
          ACC:s stuga!            Tired, but happy, in the afternoon sun...

Rostig skruv mot en cykelpump...

Dessvärre så förfulade avlägsnandet av stubben min trädgård med cirka 72% - satt & tittade ut över ödeläggelsen med ledsna ögon. Vanligtvis är inte Isolde den mest uppmärksamma personen när det gäller känslor eftersom hon inte riktigt är hundra in tune med omvärlden men idag plockade hon upp de deppiga vibbarna...


Isolde - Well it looks a little empty now... If you want you can have the pickles jar instead!


So, istället för mitt block har jag nu fått en enorm pickles kruka från sekelskiftet! Lite mindre rustikt på ett sätt, lite mer excentriskt på ett annat - vilket jag antar passar in på 'Garden of Witches' temat! ;)


A better killer?

Som en del av mitt trädgårdsprojekt släpade jag ut ett stort block trä i vilken jag planterade plantor - förra veckan insåg jag dock att det inte var en av mina bättre idéer eftersom ett gäng termiter upptäckt & bosatt sig i det. Termiter is bad news i Toronto så Isolde flippade ut totalt. Var faktiskt så illa att hon travade iväg & köpte ett paket cigaretter som hon nervösrökte upp samtidigt som hon såg framför sig hur huset förvandlades till sågspån... So, eftersom det är sopdag idag satte vi igång med projekt 'bli av med stubben' denna morgonen. Slet som djur med att få ut det på framsidan av huset så att vi kunde dumpa det - väl färdiga stod vi & betraktade vårt sopsäcksinplastade verk:


Moi - It kind of looks like if we are trying to get rid of a body...

Isolde - Yes, in a chest... But I would be a horrible killer, because I panicked when I wrapped it up last night and had to go back in and have some wine before I could continue.

Moi - Well, that's a comfort - because if you would get sick and tired of me it would at least be easy to find the guilty person!


Knatade in, åt frukost & sedan satte jag igång med att svabba upp all jord som vi dragit in i frukostrummet.


Isolde - Oh, I completely forgot about that! You see, I would make a horrible killer! Because I would forget to wipe of the blood! Hm, I hope that you will not get sick and tired of me - because you seem to have your act much more put together...


Speed record!

Dessutom - under gårdagens sista pass övade vi på att sportklättra (inte vad jag gör utomhus, sportklättring är för pussys) & moi satte rekord i att klättra en rutt, klippa in till min sele, knyta & dra om repet, säkra mig själv till det igen & sedan klättra ned & rensa rutten! Fast bästa känslan var ändå när jag lyckades klättra hela traversen (5.9 men ca dubbelt så lång som en vanlig sådan) utan att vila en enda gång! Var så himla nöjd med mig själv! Paul lyfte upp mig & hoppade runt med mig när jag kom ned & till & med Sandra lyckades få ur sig ett litet 'good'!


I'm a lead climber!

Whohaa! Kursen avklarad - moi kan nu leda rutter på TCA! Är så glad att jag äntligen får göra det utan att övervakas samt att jag slipper ta fler lektioner! Anledningen till att jag inte direkt var överförtjust i lektionerna var dels de värdelösa människor som var ansvariga för mitt liv, men även det att jag i regel var där under tider när inga i min grupp klättrade. Vilket har varit jobbigt eftersom det i sin tur inneburit att jag inte kunnat få skjuts hem/till närmsta tunnelbanestation utan har tvingats vänta in spårvagnen. Det låter kanske som ett i-lands problem men är faktiskt jobbigt på riktigt - TCA ligger nämligen inte i det bästa av områden & moi gillar inte när folk saktar in bilen bredvid mig på ett väldigt 'jag är ute efter att plocka upp en hora' desperat sätt... Anyway, that's not a problem anymore eftersom jag är fix & färdig med kursen - yey, go me! So, för eller senare blir det till att leda rutter själv, inte bara klättra som andreman...Snart blir det ombytta roller!


Brown package...

Whii! Kikade ut på trappen tidigare idag för att se om jag kunde få syn på Frieda (grannkatten som Isolde & moi försöker locka över till oss med hjälp av mutor) & upptäckte att jag fått paket från Sverige! Världens lyckokänsla att kånka in ett sverigepaket! Fick olika typer av knäckebröd & andra svenskheter från farmor + en bok om Älvsbyn & kanske bäst av allt - ett kort från stugan. Blev helt nostalgisk & toklängtade tillbaka för en liten sekund. Sedan gick jag ut på baksidan av huset & knaprade i mig lite tunnbröd i solen, nöjd med att vara där jag är. 


Ibland är livet lite smått ironiskt...

De som känner mig väl vet att jag aldrig känner mig bekväm utan smink, alltid känner mig alltför medveten om mina ärr när jag är osminkad, så att tillbringa en hel helg bland en massa andra människor utan något annat i ansiktet än solskyddsmedel är personligen ett stort steg framåt. Det är här som världens lite spefulla attityd kommer in, för trots detta har jag nog aldrig fått så mkt uppmärksamhet förut & ännu mer ironiskt - i princip den enda som inte stötte på mig var den som alla trodde att jag var ihop med... För det var fallet, alla antog att Martin & jag var ett par, vilket är fullt förståeligt med tanke på att vi delade tält & båda kommer ifrån Sverige. Moi är ju van vid att förknippas ihop med andra (läs Rob) men för stackars Martin blev det lite av en chock när Sparkey lutade sig över bordet under frukosten den första morgonen & sa 'I just want you to know that I think that you two are so cute together! And Martin, the first time I meet you out in Buffalo Crag you said that you missed your girlfriend - and now I really understand you; because Ida, you are just a little delight!'      


Vi hajkade tillbaka...

Till stugan efter den rutten, grillade hamburgare, åt för mkt löjligt söta & stora körsbär, tävlade i att sprätta kärnor längst, drack vin & Baileys & skrattade åt att vår lilla ACC-stuga rymde 30 A-personligheter. Mitt i natten (mkt pga Baileys) gjorde jag något som jag aldrig trott mig om - jag badade bastu med de andra, utan kläder... Vilket var en surrealistisk känsla för någon som köpte sin första bikini bara för fem år sedan & som alltid cyklat hem & bytt om efter varje träningspass...


Sedan hoppade jag i vattnet från bryggan, låg & flöt på rygg & tittade upp på den mest sagolika stjärnhimlen man kan tänka sig - & i det ögonblicket hade jag en enda klar tanke i huvudet, att jag inte hade velat vara någon annanstans i hela världen.


Bon Echo - one of my favourite places...

Denna helgen har varit helt underbar - jag bara sväller av lycka när jag tanker på den. Sluter jag mina ögon kan jag fortfarande känna värmen från klippan, höra skriet från pilgrimsfalken & känna bryggans sviktande brädor under mina bara fötter. Det var så vackert & soligt där ute att det inte går att sätta ord på det. Klättrade två rutter under lördagen & en under söndagen, säkrade Martin helt själv & var ansvarig för att rensa rutten efter honom. Bästa upplevelsen var när vi klättrade 'Front of the Pinnacle' & jag inte fick panik trots att jag var tvungen att ta ett språng över en djup klyfta (ca 20 m rakt ned) & landa på bergsväggen på andra sidan. Sedan var det en enormt skön känsla att veta att jag kan behålla lugnet & skärpan även när jag är skadad. Fick nämligen en karbinhake rakt i pannan under lördagens sista pitch - blev helt yr för ett litet tag & mådde rejält illa (berodde också mkt på vätskebrist - alldeles för varmt). Fast istället för att gråta eller låsa mig klättrade jag vidare tills jag kom till ett överhäng som jag kunde kila in min kropp emot & sedan bara andades jag - andades bort illamåendet & yrseln & sedan kunde jag klättra vidare. När jag kom upp till toppen satte Paul mig i skuggan, gav mig vatten & torkad kiwi, & när mitt blodsocker väl var uppe igen kunde jag lite skakigt skratta åt det hela & beordra honom att föreviga bulan! :)  


Front of the Pinnacle


I never want to get married...

Har förövrigt kommit till slutsatsen att jag nog aldrig vill gifta mig, & i fall att jag gör det ska det absolut inte vara något överpretentiöst. Har länge ansett att man inte har alla hemma om man skuldsätter sig upp över öronen för en enda dag, men sedan jag kom hit till Nordamerika har jag i det närmaste utvecklat en skräck för bröllop. Emaly, min hårfrisörska, är i mångt & mkt ansvarig för denna inställning - för hennes berättelser om sina bröllopsförberedelser får mig att dö en smula inombords för varje sekund jag tvingas lyssna. Litet smakprov på hennes oändliga monologer, autentiskt återgivet:


E - So after Frank proposed we set the date, 1.5 years before the actual day! And then, six months ago my cousin decided to get married and picked a date two weeks before my date! TWO WEEKS! They are stealing my spot in the sun, that's my time! And then, then... oh, god this brings tears to my eyes... My sister went to his fiancées shower and she dropped the name of the designer - and it was the same designer as my dress! So we bombarded her with emails until she gave up and released the name of the dress and it was the SAME! Frank had to convince me not to cancel the wedding and I had to order a new dress, but I won't be happy on their day because she will wear my dress and she will be sooo much uglier than I would have been - because she's fat


Lite drama senare...

Pust, blev lite nervöst där ett tag, men nu är allt ordnat - det blir Bon Echo i helgen! Hängde på ett hår dock eftersom Jessie surnade till på Jaime & krävde att han skulle tillbringa helgen med henne. Blev vansinnigt besviken när jag insåg att alla förväntningar bara skulle rinna ut i sanden, & Martin fick helt spel eftersom han i princip övertrasserat sitt VISA-kort för att kunna kitta upp sig på all utrustning. Anyway, Jaime fick så dåligt samvete för att ha bangat att han lyckades övertala Jessie till en helg upp i deras stuga, i.e. Martin & moi får skjuts hela vägen upp & tillbaka! Whii, ska bli så kul! Sjön, alla underbara, bonfire, rödvin, klipporna, använda alla muskler, slackline, fokusera, vara lite större än livet... Längtar så att det pirrar i kroppen!


Too optimistic...

Köpte ju som sagt upp mig på ett par nya shorts när jag var på MEC igår. Tanken var att de skulle vara ett mellanting mellan mina vanliga yttepytteshorts & de bruna som jag har när jag klättrar. Dessvärre har ju moi & ögonmått/förnuft aldig riktigt gått hand i hand, så shortsen blev lite kortare än vad som ursprungligen var tanken. Vilket är fine när man knatar runt lite stillsamt - sätter man däremot på sig en klättrarsele som liksom slimmar upp & tightar till allt ser det ut som om jag klättar i svarta trosor. Det vet jag av erfarenhet, eftersom jag för första & enda gången sportade dem på TCA igår... Oh well, de är numera lite alltiallo/slapparshorts & jag tröstar mig med tanken att de flesta som jag stötte på när jag klättrade igår verkade uppskatta underklädeseffekten! ;)  


En rolig sak som...

Gunilla sa igår:


G - Vad har föresten hänt med er trädgård? Den har ju sett ut som jag vet inte vad i evigheter...

Moi - Jag vet, jag blev så chockad när jag först fick se den att det egentligen inte fanns något annat alternativ än att försöka fixa till den.

G - Uum, det borde jag ju ha anat - att det skulle krävas en svenska för att få ordning på den skamfläcken!


New trip to MEC

Svängde in på MEC igår för ännu ett dyrt litet besök. Denna gången köpte jag ett självuppblåsande liggunderlägg (rosa, speciellt designat för kvinnor...), klättrarstroppar till mina solglasögon, en bit rep för att tillverka en repelleringsbroms samt ett par korta klättrarshorts. Eftersom moi redan tidigare under dagen spenderat smärtsamt mkt på att fixa håret kändes det lite som att krama blod ur en sten när jag drog mitt kreditkort i kassan. Lyckligtvis kom Martin precis efter mig & genast kändes det inte så alldeles fruktansvärt att hosta upp $150, han handlade nämligen för ca $600... Only problem, behöver typ två ton med mer kit - så som sovsäck & hikingskor + att jag är onyttigt sugen på en egen slackline...

           
B-team, minus Martin              I can do it on my own! 


The curse of the B-team...

De senaste tio dagarna har det ju bara varit Martin, Helen, Paul & moi som klättrat ihop eftersom Sandra & Ron varit iväg på en klättrar-resa, Jaime har jobbat/varit i Colorado & Renée har problem med sin handled. Följaktligen har vi refererat till oss själva som B-laget, haft galet kul & konstaterat att det i lite smått har berott på att alla überseriösa varit borta... 


Anyway, igårkväll var planen att vi alla skulle möta upp på TCA. Vilket föll platt pga att Helen åkte på att fixa en visdomstand & Paul fick konstaterat halsfluss... So, där satt jag på mitt kontor & kände det lite som om the B-team drabbats av en förbannelse - tvingades slänga iväg ett meddelande till Martin på facebook för att försäkra mig om att han fortfarande levde. :) Vilket han turligt nog fortfarande gjorde!


At Helen's place this weekend!


Världen är så liten!

Knatade ut i trädgården imorse för att plocka upp lite pinnar som rasat ned efter nattens tvättbjörnsaktiviteter, & vad får jag höra? SVENSKA! Höll på att trilla ihop av chocken, för på andra sidan staketet hör jag tydligt & klart någon prata på mitt eget modersmål. Stod helt stilla ett litet ögonblick, oförmögen att göra något, innan jag kraxade ur mig ett litet:

'Hallå! Ursäkta att jag stör när du uppenbarligen pratar i telefon, men det är bara så vansinnigt märkligt att höra svenska här!'

Först blev det knäpptyst, sedan hördes ett tjut & ett blont huvud dök upp över staketet.

'Oh herre gud! Det här är helt vansinnigt! Bor du här? Vad blond du är!! Men oh vad underbart! Jag heter Gunilla!'

So, nu känner moi två svenskar här i Toronto... världen är liiiiiten! 

Favorites!

Är ju bara att konstatera att moi är en sucker för BBQs - finns knappast något bättre än att hänga i bakgårdar, tutta eld på kött, dricka öl & bara vara lite småknasig! Roligast igår var 2.5 år gamla Lilas totala meltdown när det gälde vem hon tyckte bäst om - moi eller Scot. Det som talade till min fördel var mitt galna KJL elefantarmband, men Scot's näsa var även den en stor hitt. So, där satt vi medan en liten miniatyrmänniska snurrade fram & tillbaka mellan oss utan att någonsin riktigt ta sig fram till någon av oss! :) 


Too much...

Ourk, sitter i Marks vardagsrum & mar illa. Har pressat galna mangder vattenmelon - har inte atit det tidigare i ar sa moi drabbades av syndromet 'varfor ata mat nar det finns vattenmelon?'... So, medan alla andra har atit biff & hamburgare forvandlades jag till en femaring, i.e. enbart kapabel att ata ett enda livsmedel. Nu vill jag inte ha vattenmelon tills nasta sommar. :)

And now...

Nu ska jag rusa tillbaka till huset, piffa till mig & sedan kommer underbara Vik & Scot & hämtar upp mig. Ska till Mark & Monica för super BBQ eftersom det är Mark's födelsedag! Ser verkligen fram emot att få träffa dem alla, även om en bit av mitt hjärta kommer att vara med alla underbara från TCA... Tänk om man hade kunnat dela upp sig, om man hade kunnat vara på mer än ett ställe samtidigt - i så fall hade jag omgående & utan tvekan delat upp mig & skickat iväg mig över Canada & världen...


Jag hade varit hos farmor - spelat yatzy & lekt med Sessan på gården

Jag hade varit ute i stugan med pappa - skrapat målarfärg & sedan barfota sprungit ned till ekan med vår kantstötta Kockumsbalja för att åka ut & fiska

Jag hade ätit lunch i solen på uteplatsen med mamma & Magnus - skrattat, ätit söt vattenmelon & omlokaliserat mig minst 3 gånger eftersom katterna snott sig runt stolen

Jag hade suttit ihopkrupen & druckit rödvin med Josefin - fnittrat & öst ut mitt hjärta

Jag hade varit ute & klättrat med Paul & Martin - vänt mitt ansikte mot solen, lett åt ormbunkar & skrattat åt Pauls skämt

Jag hade varit i Skottland - kramat Rob & försökt försäkra honom om att allt kommer att bli bra, bara man följer sitt hjärta & inte oroar sig för mkt...


Hade velat...

Tillbringa hela dagen där ute i trädgården, bara lyssna på Annabelles musik, nynna med i 'Resilience' & 'Pieces of you' & svänga mina bara, jordiga, fötter i samklang med vinden...


Underligt det där - att man ibland bara vill vara ensam trots att man vet att dagen kommer att bli underbar... För det var precis så det kändes imorse, jag ville bara vara med mig själv & njuta av enkelheten.


Canada Day!

Idag är det Kanadas nationaldag, Canada Day. Vilket jag tänker fira tillsammans med några av mina allra bästa vänner; & jag är så lycklig, så tacksam över att jag har fått denna gåva, att jag befinner mig här...


Började dagen med att knata iväg & handla en massa färska bär & sedan satt jag bara ute på altanen & njöt. Mitt i min skål med yoghurt, färska hallon & torkad kiwi hörde jag ett ljud, tittade upp & fick syn på dessa små charmtroll. Kändes som om hela jag skulle gå itu, som om mitt bröst skulle brista i ett gyllene moln av koncentrerad lycka!Raccoon babies!


På tal om sportsliga prestationer...

Inte direkt fotbolls EM, men...

Paul & moi roade oss kungligt under torsdagens middag med att tävla i den eminenta grenen 'vem kan äta mest wasabi'. Vet inte riktigt om vi lyckades komma fram till vem som egentligen vann - fast det spelade inte så stor roll... grejen med att äta galna mängder starkt grönt klet är ju mest att det är vansinnigt roligt! Martin tyckte att vi var knäppa, men underhållande, & fotade glatt hela den lilla incidenten. Klicka & njut!


     


But very close...

Söndagen var dock inte långt ifrån, för fastän att vår trip ut till Buffalo Crag blev inställd pga regn hade vi vansinnigt roligt! Inledde med att äta brunch på Insomnia (Martins första), sedan drog vi till TCA & klättrade innan dess att vi travade iväg i solskenet till en liten bar för snacks, öl & finalen i fotboll. Eftersom alla hejjade på Spanien var det verkligen en veritabel glädjeyra! Lite smålulliga åkte vi sedan ut till en park i närheten av Helens hus & spände upp en slacklina. Var galet roligt & under mitt sista försök lyckades jag imponera på alla genom att dels ta mig upp på linan helt själv & sedan ballansera på den i närmare en minut! Slutade inte förän det började skymma & åkte då ned till Helens hus för vin & grillning. Fick se baby-tvättbjörnar som spatserade på hennes staket & myste i mörkret med en massa tända lyktor överallt.

Bara log inombords - för ibland är allt för perfekt för att man ska behöva säga något   

After that...

Efter att ha kollapsat att skratt & utmattning försåg Isobel (Pauls mamma) oss med te för att vi skulle återfå lite energi & sedan strosade hon & jag runt i trädgården & pratade om alla växter. Var så roligt & efter ca fem minuter förkunnade hon att jag bara var tvungen att ta med mig lite plantor hem. Sakt & gjort, Paul kommenderades iväg för att hämta en spade & sedan grävde vi upp allt som jag ville ha! Fyllde upp hela bilen med växter & jag var lycklig som ett barn på julafton! :) Dagen blev fullständig när Isobel förklarade att jag bara var tvungen att befria henne från alla körsbär som annars bara skulle falla i fåglarnas rov. Där & då, ballanserandes på en liten pall, alternerande ätandes & plockandes körsbär, var nog en av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv!   


But Sybil is a trouper...

Mirakulöst nog överlevde Sybil både flängande fram & tillbaka, övernatting i en tillbringare & bilturen ut till Pauls föräldrar. Vad mer var, hon gjorde succé! Proppade i mig skadliga mängder hallonpannkakor med jordgubbar & lönnsirap innan dess att vi alla travade ut i trädgården för hennes frigivningsceremoni.Festligheterna avlutades sedan med att Annabelle & jag sprang runt som tokar & hade vattenkrig med våra små vattenpistoler. Blev genomblöt, duckade bakom vedtravar & rabarberstånd & skrattade så mkt att jag kiknade!


Fredag...

Oki, plockade upp en guldfisk på vägen ned till MEC & lyckades sedan med något som jag inte trodde var fysiskt möjligt - hittade en ryggsäck som faktiskt passade min rygg! Efter utflippade glädjeyttringar packade Paul, moi & Sybil (fisken) in oss i Pauls bil & körde pinsamt försenade ned till TCA för att klättra med Martin. Väl där höll Sybil på att stryka med pga ett liten smärre kommunikations sammanbrott - lämnade nämligen in henne i receptionen utan att verkligen poängtera att hon levde, i.e. rena turen att jag i ena ögonvrån råkade se att tjejen som jobbade där öppnade upp frysen...

Ännu en helg...

som har varit helt underbar, så full av aktiviteter & upptåg att det är svårt att ens försöka sammanfatta allt. But I will do my very best...


RSS 2.0