Mot New York!

Kylbagen packad, ipoden laddad, kläder utvalda & kameran i högsta hugg! Nu åker vi - road trip till New York! Ska bli så vansinnigt roligt! Jag älskar att kunna göra saker som detta, bara dra iväg på äventyr & lämna allt bakom mig! Lite tokigt - mycket roligt. Ciao!

So, how was Christmas?

Julen 2009 är nog en av de bästa jular jag någonsin upplevt. Hade LÄNGTAT så mycket efter att få komma hem & hade spenderat så mycket tid på att hitta de perfekta julklapparna att resan över var något grymt plågsam. Jag bara satt i flygplansstolen & BAD att vi inte skulle störta, på återvägen sure, men inte innan jag fått min jul... & så landade vi i ett snötäckt Stockholm, fixade små svartvita påsar på NK, kikade på allt julpynt på stan, åt fantastisk middag, drack vin & studsade runt på hotelrummet i vita fluffiga morgonrockar, hann som genom ett smärre mirakel till flyget fastän vi försov oss med en timme & 45 minuter (tradition att missa alarmet?), hade ubertrevliga medresenärar hela vägen upp & landade i ett snöklätt, men inte svinkallt, Västerbotten. Helt perfekt! & sedan följde 10 dagars julorgie med oavbrutet lapphandskesnöande, glögg, varma brasor, tossiga små katter, julbål i skogen...
knarrande vinterpromenader, skidturer...
egenlagad laxpaté, Västerbottensost, skinka med apotekets senap, farmors crepes, vörtbröd, kalkon på juldagen...
julgranspynt, Kalle, ton med julklappar...
julotta, tur ut till stugan & snöskotestning...
Det var en fantastisk. Allt såg ut som ett julkort, alla var glada, maten var utsökt, vinet grymt, katterna slogs inte, julgranen stod där den skulle (ie, Totte försökte inte klättra detta året...), mina presenter var helt otroligt fina & jag bara njöt till 100%. Julen 2009 var för mig magisk - det är så här jular ska vara. Jag är så otroligt glad över den & min fina, fina, familj.

New Years in New York...

Ja, & så är jag ju bara hemma en snabbis - därav mellanlandningen i förra rubriken. Imorgon bilar nämligen Paul & jag ned till New York för att fira nyår. Planen är att lämna Toronto på morgonen för att komma fram på eftermiddagen & sedan hänger vi där tills på lördag. Har i ärlighetens namn inte så mycket koll på vad vi ska göra, förutom att stå på Times Square vid 12-slaget. Några tips? Ett är i alla fall säkert - alla föregående års trend kommer att brytas, denna nyårsafton KAN bara inte bli tråkig! Buffrar med C-vitamin tabletter så att jag inte blir sjuk detta året också, ska inte somna före tolvslaget pga febertoppar! :)
Är faktiskt otroligt skönt att ha denna lilla road-trip inplanerad. Eftersom vår Sverige-resa blev så kort denna gången kändes det rätt motigt att åka tillbaka. I vanliga fall, när jag hängt i Lycksele i 4-5 veckor återvänder jag med öppna armar. Efter tio dagar var det dock inte lika super att landa i en storstad utan adventsljusstakar, ton av fluffig vit snö, snöklädda granar, varm glögg & små röda stugor... So, då är New York min lilla livlina - än är julen & äventyren inte slut för denna gången! Denna resa blir nog också lite glammigare än den förra, planerar att ha på mig lite flottare outfits än mitt Juicy sett & ballerinatofflor... Känner att jag behöver fylla på lite glamour - 2009 blev ett sånt helylle-äventyrs år med bara Patagonia kläder & hiking-kängor för hela slanten.

Tillbaka & mellanlandar...

Hemma i Toronto igen - har tagit denna dagen till att pyssla hemma. Packa upp alla julklappar, fixa med blommorna, tvätta kläder & tömma resväskor. Känns skönt, lite som om jag återerövrar mitt hem genom att få undan allt stök som kommer med två vuxna människor & tre sprängfyllda resväskor. Lever på vatten & äpplen, känns skönt att rensa ut kroppen lite efter julen samt den matorgie som flygresan hem utgjorde. Satan i gatan vad KLM göder en. Pga hårda vindar var turbulensen rätt uppskruvad igår, så nerverna fick lugnas med rätt mycket vin. Så lite hälsosamt levene idag känns som ett härligt bryt.

Flygresan mellan Amsterdam & Toronto var i övrigt en intressant upplevelse. Schiphol var på tåspetsarna efter förra veckans incident så alla detektorer var uppskruvade på max. Trots att jag stod i strumpläster & hade håret uppsatt med snodd utan metallspänne tjöt apparaten helt hysteriskt. Gisar på att det var BHn som gav utslag, i vilket fall, kropssvisiteringen efter det var rätt imponerande. Tjejen stack ned handen innanför byxlinningen & drog runt för att se att jag inte hade något fastmonterat. Nästa gång jag flyger ska jag ha sporttopp med inbyggd BH, mjukisbyxor & UGGS... Väl på planet visade det sig att vi hade en passagerare som inte stod med i flygmanifestet - tummult & 90 minuters försening. 90 minuter som vi INTE fick röra oss på. Mindre munter stämning. Det hela gjordes dock lite lättare genom att vi, i vår sektion, hade världens trevligaste flygvärdinna - Laura. Tvärtemot fungerade dock en man som satt snett framför mig - han klagade non stop. Väl uppe i luften fungerade allt rätt oki i cirkus 5 timmar. Sedan fick Mr Sur spel på Laura för att hon inte hörde när han bad om påfyllning i kaffekoppen. Han förklarade att hennes service var urusel, att han hatade KLM & att han krävde att få skriva ett klagobrev för att redogöra hur värdelös hon var. Alltså, detta är en flygvärdinna som tog sig tid att slå sig ned & fråga hur jag mådde när jag var uppenbart rädd... En flygvärdinna som rekommenderade mig att ta en kurs i flygrädsla samt tillslut lyckades få mig att skratta lite över luftgroparna. Moi blev ond & petade liv i Paul. Så när chefs stewarden kom för att hämta Mr Surs brev bad vi om att få ett KLM-brev vi med, ett för att tacka för den UTMÄRKTA service vi fått. Paul tåtade sedan ihop ett genialt brev där han inte bara hyllade Laura utan också förklarade att hon hanterat vår fördröjning, samt den medföljande irritationen hos flertalet besvärliga medresenärer, föredömligt. Efter det var Paul & moi hela besättningens favoriter & när vi tillslut klev av planet i Toronto skedde det med glada ryggklappar & tack för att vi visat lite civilkurage. Mr Sur däremot hade nog allra helst sett att vi detonerat vid bagagebandet.


Nästan där - redan!

Woho! Detta går ju jättebra! Jag har packat alla mina kläder samt endel av Pauls också (han var tvungen att åka ut på jobbkris). Värmen är tillbaka, alla kläder är tvättade, all disk diskad, nästan all mat som kan bli dålig har redan kastats ut. Jag har städat hela huset - bara köket kvar att moppa, & alla blommor har vattnats. Dessutom har alla presenter slagits in & packats ned!
Vad är kvar då? Hm... Ja golvet ska ju svabbas, sedan måste jag klara av en jobbgrej men det tar max 30 min, håret ska tvättas & lite maskara på. Sedan kan jag packa alla skönhetspryttlar, mina morgontofflor & lite hårsnoddar så är jag fix & färdig för att åka ut mor Pearson. & limon kommer inte förrän 19.30 - herre gud, så här mycket tid har jag nog aldrig haft på mig förrut! Passet är packat också så jag behöver inte panika med det fem minuter innan avfärd. :)
Alla underbara där hemma - att få komma hem denna julen känns så stort! Befinner mig i en liten lyckobubbla! Snart bär det iväg! Tusen kramar så länge!

Det löser sig!

Sitter i soffan & skriver med en hand, Paul sover mot min andra så den är obrukbar för tillfället. Gasbolaget har stängt av värmen igen (tydligen så behövde gasen besiktigas före ett visst datum, vilket gjordes men papperarbetet kom in en dag försent - så då slår man naturligtvis av värmen utan att säga till). I nuläget behöver detta göras:

 

Tömma resväskorna från sommarens resor

Tvätta kläder

Packa väskorna igen,

inklusive en massa julklappar & småsköra saker

Duscha & tvätta håret

 

Går ganska dåligt att göra något av detta när det är apkallt i huset... Sedan har Paul varit uppe & jobbat hela natten så stackarn är som en disktrasa... Oh well, taxin kommer vid sju ikväll så innan dess bara måste allt lösa sig. Jag har tillförsikt. I värsta fall blir det att tvätta så fort vi kommer hem! :)


Dragit det kortaste strået...

Igår bestämde Paul & jag att vi måste pusha vår tidsrytm lite - vi har bara cirkus 10 dagar på oss i Sverige & då går det inte att gå runt & lida av jetlag i 7 av dem. Planen var alltså: tidigt i säng, tidigt upp. Men så började vi slå in julklappar igår & vipps så var klockan halv ett på natten. Vilket innebar att den nog var närmare ett innan jag somnade. Klockan halv sju imorse ringde väckarklockan - kände mig som en död men släpade mig upp i alla fall. Från andra sidan av sängen hördes dock bara rossell sedan hörs en grötig röst "Jag får nog ligga lite till, jag känner mig så sjuk". Teatraliskt host. Eftersom Paul de facto går på antibiotika just nu kändes det ju lite taskigt att anklaga honom för att mygla till sig extra sovtid - men det är ju inte utan att det känns som om jag dragit det kortare strået av oss två...

Sista (?) julklappsrycket!

Å herre gud så lite motivation man kan ha då! Jag sitter på kontoret & gör triviala saker (typ sätta in lästa artiklar i bokstavsordning i respektive pärm) - allt för att känna det som om jag åtminstonde jobbar liiite. Tiden släpar sig fram & allt jag vill är att bara smälla ihop datorn & åka hem. Känner dock att jag inte riktigt kan motivera en tidig hemgång & därför sitter jag här & lider istället. Enda moroten är att Paul & jag ska åka iväg på gigantiskt köpcenter ikväll & kitta de sista julklapparna. Det är tanken i alla fall. Vill ha allt gjort innan vi åker så att jag inte behöver stressa runt på Åhlens den 23e... So, om någon har något sista julklappsönskemål så är det dax nu - ma, något speciellt du kan komma på? Bror, någon kul pryl som kan lysa upp i vardagen?

Nu håller vi tummarna...

Paul har nu fått en tio-dagarskur med antibiotika utskriven. Hoppas, hoppas, att den ska bita snabbt så att han blir frisk igen. Stackarn har varit så uschlig hela förra veckan utan att klaga & nu har jag riktigt ont i magen för hur flygresan ska gå. Är så hemskt att flyga när man är förkyld & just nu har Paul någon helt mardrömsaktig bakterie i kroppen... Känns inte bra. Samtidigt, vad är jag för någon ubermänniska? Till & med doktorn som Paul gick till var förvånad över att inte jag också hostar blod & slem. But no, nada - är som vanligt. Trött förvisso, men det känns som om det är:

1) Karriärrelaterat

2) Kommer som ett brev på posten med December, FÖR ALLA

 

Anyway - håller i alla fall tummarna för att jag klarar mig ut ur detta & att Paul är funktionsduglig till på torsdag!


Trötter...

Paul har hostat hela natten - en ihållande hosta som bara låter ONT. Har därför sovit jätteknackigt & sitter nu & känner mig så där lagom peppad inför dagen. Allra helst hade jag bara velat jobba hemmifrån, men den gubber går icke - har reading group med Jörg & Jan, så det är bara att pallra sig in. Sedan är det måndag så det innebär klättring. Vilket jag ser fram emot, har varit alldeles för overksam i helgen. Däremot känns det lite tungt att veta att dagen bjuder på minst 13 timmar till innan jag kan landa i soffan igen... Oh well, snart är julen här - då kan jag sova!

Hur nordamerikansk är inte jag då?!

Ida tillverkar mjuk lingonpepparkaka. Tittar på skapelsen när den väl är ute ur ugnen & känner att skurna rutor faktiskt är grymt trist...

 

Tada! Nu ska de bara pudras med icing sugar & serveras med glass uppiffad med mandel & tranbär & så är kvällens efterrätt räddad!

 


Our little Norwegian spruce...

Traditionsenligt blev det att vi åkte iväg till en liten tysk julgransodling, argumenterade i oändlighet om vilken gran som EGENTLIGEN var finast - bara för att tillslut alla samfällt hitta en gran som bara var vår. Det blev en liten Norwegian Spruce detta året. Känner mig lite kinkig för att det inte fanns ett svenskt alternativ. Men men, man kan inte få allt.

 

Precis som förra året var det min & Milans uppgift att bära granen till bilen. Väl inlastad & hemkörd firade vi vår fina gran men varm äppelcider & lite rom. Dessutom passade Paul & jag på att gömma lite julklappar runtom i Isobel & Milans hus - något måste de ju få öppna från oss den 25e!


Kom igen, vakna!

Åh, jag vill att Paul ska vakna! Har drömt så mycket konstigheter hela natten att jag är säker på att jag måste ha varit aktiv. Det fungerar nämligen oftast så, ju mer knas jag drömmer desto större chans att jag pratar i sömnen eller knatar runt. Tydligen drömmer jag också rätt ofta att jag springer, då går benen på mig som på en liten hund... :)

 

Nu ska jag lista alla julklappar som jag köpt hitintills & sedan blir det att städa lite innan dess att vi drar iväg till Newmarket för att hugga en julgran till Pauls föräldrar. Verkar så smått bli en tradition för mig & hans familj - att vi skaffar gran i anknytning till Lucia!


Sometimes I'm Jessica...

Igår var tanken att jag skulle gå till AC & nöta stegmaskin - någon gång kring klockan 6 kände jag dock att jag helt enkelt inte pallade. Är ju SÅ himla tråkigt att bara trampa upp & ned i typ en timme. So, jag beslutade mig för att trotsa snålblåsten & minusgraderna & dra till Flirty Girl. Eftersom min arm precis har börjat bli bra igen beslutade jag mig för att avstå från pole dancing & istället köra på Holiday Burlesque. Eftersom jag suger på att dansa (förrutom när det jag kör galet "gör vad du vill" stilen) gick det ju lite skakigt i början. Halvvägs genom rutinen säger vår lärare till oss att vi måste tänka på ett ord när vi dansar. Till exempel, vill vi se hetare ut när vi dansar ja då tänker vi "HOT" etc... Anyway, moi greps av panik - allt var ju så fel, vad i helsike skulle jag tänka på? Så jag försökte lite med "Posh"  men det gjorde mig bara ännu stelare & kantigare. Går urdåligt att svinga en oversized candy cane över huvudet när man tänker posh. Så, när vi bara hade tre rep kvar kom jag på det. Jessica. Har man inte sett Heroes orkar jag inte förklara men jag kan säga så mkt som att det gick något grymt mkt bättre efter det. Förkunnade efteråt till Paul att när jag gör galna saker i fortsättningen så är det inte jag som står för dramat - det är Jessica. :)

När Ida har tråkigt...

Var på SWEA-möte igår - i den rika delen av stan. Hade ytterst tråkigt. En sån där förfinad form av uttråkning som man bara kan nå om man ägnar timmar åt att diiiiiskutera vilka välgörenhetsprojekt som förtjänar ens pengar. Anyway, eftersom jag inte är den enda som tycker att SWEA är rätt trist så har vi beslutat oss för att hitta på "NYA aktiviteter" för att locka tillbaka lite gamla medlemmar. Konceptet är enkelt, vi kommer på något nytt vi vill testa/något vi kan introducera för andra SWEOr & så provar vi på vad det nu vara månne, typ klättring eller ridning. Sitter alltså vi ett pampigt matbord & väntar på min tur att säga:

 

1) Vad jag vill prova på

2) Vad jag kan guida

 

Vid punkt nummer två tar den personen som gillar att röra om i grytan över, jag bara "Jaha & nu tänker ni säkert klättring men hade det inte varit roligare om vi provat på pole-dancing?!" Det blir knäpptyst. Sedan säger Ulla (vår ordförande) "Pole vad för något?". En av de andra tanterna hostar fram "Ja alltså det har jag sett på tv, det är vad hon Demi Moore gör i den där filmen..." Moi (glatt) "Ja man tjänar ju inte så mycket när man gör en PhD så det gäller ju att försöka hitta andra sätt att dryga ut kassan på!"


Christmas with my conservative family....

Min fantastiske lillebror har förgyllt morgonen från andra sidan atlanten. Först försåg han mig med detta klippet...

 

Sedan skickade han ett mail där han förkunnade sina julklappsönskemål:

 

"Till mig? Nä, en helt vanlig, skön, jul där vi inte delar ut klappar utan bara sitter, minns och pratar om Sovjet medans Karl-Bertil giver oss stämmning är vad jag vill ha."

 

Skrotkorn, jag saknar dig - du är unik! Jag är väl alltid lite politiskt inkorrekt (se nästa inlägg) men med dig så avancerar jag till en helt ny nivå. LÄNGTAR! :)


Fint uppvaknande...

Somnade som vanligt i soffan igår (följetång, Paul får alltid väcka mig innan han går & lägger sig för att se till att jag kommer i säng) men till tonerna av julmusik. Sista klara minnet jag har är hur jag mumlar något om att det hade varit helt fantastiskt att vakna till julmusik istället för mobil-larmet.

 

7.15 imorse... Feliz Navidad drar igång på radion - tätt följd av Last Christmas I gave you my heart & underbara All I want for Christmas is yoooooou! Fina, fina, Paul hade kopplat in delar av vår samling av julsånger till alarmet på min radio - en funktion som jag aldrig använt hitintills men som är en favorit från & med denna morgonen.

 

Sedan blev det frukost med tända adventsljus & vintervit utsikt - första snön för året kom nämligen i natt! Barnslig lycka här i huset med andra ord... :)


Ta chansen!

Sushimåndag som vanligt igår, la vår standardbeställning men för första gången fick de den fel. So, istället för vår salmon dragon roll hade de gjort en tuna dragon roll. Vilket kanske inte låter som någon större miss men tuna dragon roll innehåller räkor vilket Paul skyr som pesten. Misstaget upptäcktes när vi packade upp maten hemma i köket...

 

"What IS that?!"

 

hör jag Paul säga med avsky. Skyndade över & kikade ned i plastasken. Där ligger vår felbeställning med räkstjärtar pekandes ut från båda ändar. Snabbt som ögat ryckte jag tag i dem, knölade i mig dem, svalde, & förkunnade "DECORATIONS, there´s no more left now - you know how expensive shrimps are!". Naturligtvis var det räkor i hela rullen men när Paul frågade om det inte såg ut som räkor kikade jag bara på det lite snabbt & förkunnade "White fish". Så han åt. Inte med entusiasm & övertygelse, men han åt. En liten seger är också en seger.


På Knutby-nivå...

Då & då händer det saker i världen som jag bara måste följa på ett närmast slaviskt sätt. Sist det begav sig var det Knutby som stod på tapeten. Från det ögonblicket jag såg aftonbladets löp "Pastorhustru mördad" utanför Ica Fäladen var jag räddningslöst förlorad. Allt var tvunget att läsas, inte bara fakta utan varje liten analys av historien. Fanns det hela i skrift var jag tvungen att läsa & det höll i sig rätt länge - det fanns ju så mycket att nysta i. Alla krångliga släktband, döda föredetta fruar, otrohet, pistoler från undre världen, sms som lyckades trollas fram på nytt...

 

Sedan dess har det varit rätt stiltje. Jag har följt nyhetsflödet på ett normalt sätt. Tills Tiger Woods körde sin SUV in i det där trädet. Då började det hela igen. Gud, jag suger i mig varje artikel, rapporterar till Paul, kastar mig över datorn på morgonen för att se om det har trädit fram en ny älskarinna Jag vet att det är en personlig tragedi & att jag inte borde bidra till hetsen, men jag kan inte. Det är som en drog. VAD NYTT HAR HÄNT?! Det är som Days of Our Life men på riktigt...

 

Jag vet inte, säger det här något om en själv? När Knutby skedde var jag ihop med mitt ex Hans, nu är det underbare Paul... Är det avsaknaden av singeltokigheter som gör att jag blir så otroligt upphetsad av skandaler? Lite så att jag känner mig så välordnad att jag lite vampyraktigt måste suga i mig av andras drama? Hm... kanske bra då att jag har börjat fila på ett nytt upptåg för att få upp adrenalinet. :)


Pepparkakshuset - steg två

& så blev ju vårt pepparkakshus med tak också! Som vanligt var det jag som satte käppar i hjulet för vårt hus, men geniet Paul lyckades tillslut reparera de skador jag åsamkat... Nu ser det i alla fall ut på detta sättet:

 

Allt som kvarstår är alltså lite smådetaljer, non-stop & bomulls-snö. Vi funderar även lite smått på att försöka pillra in en candy cane som lyktstolpe. Får se hur långt orken sträcker sig...


2a advent - fullt upp!

Måndag morgon & jag känner det lite som semester... :) Har varit SÅ fullt upp hela helgen. Först ägnades hela fredagen åt att dekorera inför avdelningens julfest, servera alkohol, ha handledarmöte, vara allmänt trevlig värdinna, dricka (lite för mkt) öl, impulsåka iväg & köpa en ny bänk/ottoman till huset, spela biljard på ett helt fenomenalt uselt sätt & dimpa i säng kring 2 på natten.

 

Lördag - vakna halv nio, tillverka en sats granola, baka mjukpepparkaka, städa huset, väcka Paul för att skicka iväg honom för att handla mat medan jag tog itu med att tvätta sängkläderna. Sedan bar det iväg till jättestora outletvaruhuset Vaughan Mills med Ebba & Victoria där jag gick lös på julklappar (samt fem nya par Calvin Klein trosor till mig... men det var inte mitt fel - fem par, som ser ut som plockgodis, för $30 är för bra för att motstå). Sedan kom Paul & plockade upp oss & så körde vi hem till oss där Fredrik & Elsa samt Staffan & Alice (Victorias respektive Ebbas familjer) dök upp 20 min senare. Sedan var det full rulle... En åtta-veckors & en åtta-månaders bebis tar MYCKET plats. Svängde ihop cheddar & spenatfyllda kalkonbröst i saffranssås som jag serverade med ugnsrostade grönsaker & sallad - & sedan åt vi alla i 110 samtidigt som vi viftade med händerna i luften för att roa Alice.

 

Alice visade sig vara ENORMT lättroad så länge alla inte åt - inte fullt lika road när delar av uppmärksamheten delades med död kalkon.

 

Söndag - Leta mobiltelefon som tappades bort under fredagen (inget resultat än så länge), beauty club med Isolde & Karishma, hemlagad baileys, sedan tunnelbana upp till Finch (så långt upp norr som den går), plockas upp av Paul & så släktmiddag hemma hos Pauls familj. Söndagsstek, lönnsiraprostad sötpotatis & min favorit - brysselkål. Åt tills jag var rund som en boll - slockande totalt i bilen på vägen hem & fick i princip bäras in i huset. Okontaktbar fram till 7.30 den 7e december.


Man måste följa reglerna!

Paul & jag beslutade oss för att morgonpaketöppnartraditionen måste fortsätta. Så vi bestämde att jag ska gå upp & äta frukost i lugn & ro sedan rota fram dagens paket & knata upp till sängen med dem där vi öppnar dem klockan nio - alltså när Pauls dag startar. Fungerade super igår, mkt mysigt att kura ned sig under täcket igen & öppna paket. Imorse vaknade jag, ordnade frukost, åt frukost & hade precis börjat fundera på att plocka fram paketen när jag hör STEG på ovanvåningen. Rusade uppför trappen där jag fick syn på Paul som frös när han fick se mig...

 

BACK TO BED!

 

Skrek jag & sedan rusade vi åt var sitt håll. Paul, skamset, tillbaka till sängen för att låtsas sova, moi nedför trappen för att hämta paketen. Jag väljer att se på detta som ett litet snedsteg & hoppas på att ordningen är återställd till imorgon.


Morgondilemma...

Farmor har traditionsenligt skickat en paketjulkalender även detta året. & så länge jag kan minnas att vi haft denna tradition så har dagens paket öppnats i samband med frukosten. En liten ljusglimt på morgonkvisten så att man orkar upp & ut. However, detta året har farmor slagit på stort - hon har även inkluderat 24 små paket till Paul. Nu uppstår ett problem. Jag vill öppna mitt paket på morgonen, men jag vill också öppna paketet tillsammans med Paul. Fast eftersom Paul i regel sitter & datanördsprogrammerar till 5 på morgonen & jag i sann pansioanda alltid slocknar innan klockan 12 så fungerar det inte riktigt. När Paul väl är uppe ur sängen är jag mer eller mindre på väg ut genom dörren & det känns ju lite trist att öppna paketen då... Kvarstår alltså att öppna våra små gåvor på kvällskvisten. Vilket BRYTER mot traditionen... Jag känner mig rådvill. Bortskämd men rådvill. I skrivandets stund har dagens pakete inte öppnats ännu - jag avvaktar snilleblixt.

Kanske det sötaste jag någonsin sett...

Paul skickade en länk till mig tidigare idag. Rubriken talade om att det hela rörde sig om en liten överraskad kattunge & jag tänkte att "Jaha det är väl en liten kattunge som springer rakt in i en spegel eller något liknande". Nope. Visar sig vara de 17 sötaste sekunderna jag någonsin sett. Hade inte polisen stängt ned Torontos Humane Society tidigare i veckan hade jag tvingat Paul att åka dit med mig på studs för att införskaffa en egen liten pälsboll...

Smärta...

Vi var & klättrade igår. Moi var inte på topp. Kombinationen - någon typ av olämplig mat som inte tyckte om min mage samt min idiotiska högerarm gjorde klättrandet lite plågsamt. Ändå gick det rätt bra & jag kämpade på. Tills rutt nummer 6. Då lyckades jag med konststycket att, snabbt, lyfta mitt högra knä så att det träffade en metallbult. Smällen var klockren. Rakt på knäskålen & med kraft. Bara kippade efter luft. Väl nedhissad på marken lekte jag fotbollsspelare, dvs jag bara låg & vred på mig med händerna framför ansiktet. Vad som är lite intressant dock - har kommit fram till att jag inte gråter när jag gör illa mig på detta viset. Ni vet, när man gör sig illa så att det gör TOKONT men man någonstanns inom sig vet att det är temporärt, att kommer att gå över snart. Ett lysande exempel på denna typ av smärta är när man tar en kurva lite för snävt & ens lilltå hamnar på andra sidan en dörrpost/byrå/koffert. Då gör det så där helt makalöst ont att det bara kryper av illamående i en, men på samma gång så vet man att ens invaliditedsprocent kommer att vara tillbaka på 0 inom max 30 min & således kommer inga tårar.

RSS 2.0