Man får inte vara dum

Moi gör i ordning lunchpacke i köket, Paul står bredvid & äter frukost. 

 

Moi - Men Paul, varför står du & äter i köket? Varför sitter du inte vid matbordet eller i soffan?

Paul - Men du är ju här!

 

Moi står & packar väskan i hallen, Paul står bredvid & tittar på.

 

Moi - Paul, vad gör du nu?

Paul - Men jag tycker om att vara där du är!

Moi - Oki. Då kan du skjutsa mig till institutionen.

Paul - Darn.

 

Liten snabbkurs i hur man sparar in en tunnelbanepollett.


Lite bubbel!

Istället för fruktstund vid tretiden idag blev det bubbel! Thomas, som jag delar kontor med, försvarade nämligen sin PhD idag & är numera Dr Thomas. Huvudpersonen såg dock minst glad ut av alla oss närvarande, misstänker att det inte har blivit så värst mkt sömn för honom på de sista månaderna... Hurv, får mig att få lite panik redan nu. Har följaktligen varit duktig & tillbringat 7 timmar non-stop framför mitt mikroskop. Nu är jag hjärndöd & ska försöka pigga upp mig genom att promenera i regnet till TCA. En liten rutt på 1 timme, så det borde rensa hjärnan från dinoflagellater för denna dagen!

Lite nordamerikansk ja...

Inledde morgonen med yoghurt, färska bär & egenlagad granola som jag påtade ihop igårkväll. Kände mig grymt mkt som en nordamerikansk hemmafru när jag blickade ned på resultatet. Anyway, grymt gott blev det iaf - skulle lätt kunna knapra upp alltihopa som snacks! :) Får se vad Paul tycker när han väl vaknar. Har dock svårt att se att han kommer att vara lika förtjust i granolan som i de pistagebiscotti som jag bakade igårkväll. Efter biscotti nummer fyra kände jag mig tvungen att påpeka att han kanske skulle ha följt med på min springtur tidigare under kvällen...

 


Dagens chock

De senaste fem dagarna har Paul & jag turats om att ha låtar på hjärnan. Riktigt störiga, jobbiga, låtar. Värst var i förrgår när jag hela tiden gick runt & nynnade på öppningslåten till Kommisarie Gadget. Lite roligare var det igår när Paul febrilt försökte mota bort ABBA´s super trouper. :) Idag vaknade jag dock upp med en relativt trevlig låt, Living next door to Alice. I vanlig ordning kom jag dock enbart ihåg en rad, dvs "Who the fuck is Alice?". När jag sedan berättar detta för Paul möts jag av ett livs levande frågetecken. Letade upp låten för honom på youtube men noll & nada reaktion. Ofattbart. Hur i helsike kan han ha missat denna?! Oki, INGEN ska någonsin mer reta mig för att jag inte kan alla karraktärer i Sesame Street!

Tråkigast i stan...

Efter min promenad & alldeles för mkt vattenmelon åkte Paul & jag iväg till destileridistriktet för lokal fetival. Mötte upp med hela Pauls familj & tittade på Annabelle som uppträdde.

 

Som vanligt var hon grymt duktig & det var jätteroligt att få krama om Pauls föräldrar igen eftersom vi fick goda nyheter från dem i förrgår gällande Isobels hälsa. Trist nog var jag dock trött som en zombi & totalt oförmögen att upprätthålla en intressant diskussion. Satt mest bara & nickade med min fot i högläge (hade ju en klumpig dag igår & lyckades slå i min vrist så till den milda grad att det bara gick & högg i den hela gårdagskvällen) så vid tio fick Paul packa in mig i bilen & köra hem. Himla trist eftersom det innebar att vi inte kunde ta en promenad genom The Village som just nu firar prideveckan. Lyckades dock knäppa ett kort eller två på CN-towers hyllning till eventet innan vi tuffade hem till vitlökspickels, älgkorv, portvin & Malcom.

 

 

 


Pysseldag!

Alloj! Idag har jag påtat på hemmavid & tagit det relativt lungt. Tanken var ju att vi skulle ut & klättra men eftersom det är 30 grader i skuggan idag + gassande solsken bestämde vi oss för att stanna hemma istället. Har följaktligen roat mig med att lösa suduko, tvätta kläder (som vi torkar i trädgården, luktar så gott), plocka & arrangera lite blommor samt äntligen packat upp & sorterat i princip alla mina kläder. Har nu en sommar & en vintergarderob, tjoho, känns mkt välorganiserat! Spände upp ett lakan över våra utemöbler, eftersom vårt parasol är ingjutet på andra sidan trädgården, & knölade i oss nektarinsalsa, stekt avokado & hemmalagade biffar som vi grillade på vår nya fina grill til lunch. Sedan "vilade vi på maten" genom att titta på två avsnitt av Malcom, skrattade så att jag grät två gånger. Så förutom att jag varit grymt klumpig hela dagen & gått in i ungefär varje möbel som finns i huset har vi haft en rätt strålande dag. För att inte försoffa mig helt tänker jag dock ge mig ut på en liten runda i parken nu. Har bunkrat upp med uppskuren vattenmelon i kylskåpet för att häva uttorkning & kollaps vid hemkomst... :)

Dagens psykbryt

Trippar in på tå i sovrummet, pussar Paul på kinden & förklarar att jag går till jobbet.

 

Vänder i dörren eftersom det är så varmt, återvänder till sovrummet för att hämta ett linne istället för min tröja. Skämtar lite med Paul & ger honom en till kram.

 

Kommer ut på gården & möter vår hyrestant som lite försynt undrar om vi hade kunnat lämna tillbaka dammsugaren som vi lånade förra fredagen.

 

Klampar uppför trappen: " YOU DIDN'T RETURN IT?!" 

Paul (sömndrucket) - Erh, what?

Moi - You are going to bring back that machine right away, and you are going to APOLOGIZE! Christ, how, HOW, could you forget to return it?! I'm leaving now, you fix this!

 

Alltså, jag älskar honom - men shit vad han är virrig ibland...


Tidig morgon...

Igårkväll hade vi som vanligt svenskalektion, med det lilla tillägget att Linz bakat födelsedags cupcakes åt Paul. Så alla pressade sig apmätta på cupcakes, utom jag då. Linz var i & för sig gullig & skar upp lite äpplen & ananas, men mer än det blev det inte för mig. Pga trafik kom vi inte heller tillbaka till huset innan klockan ett & då var jag så trött att jag var svimfärdig. Följaktligen vaknade jag klockan 6 imorse av att systemet bara SKREK efter mat. Så jag åt frukost & sedan rullade bara dagen på efter det & nu, så här klockan 12, kan jag ju konstatera att jag redan fått grymt mkt gjort idag. Receptet på att vara effektiv kommer i fortsättningen alltså att vara lite återhållsam på kvällen. Tänker att det inte skadar, labbmöss som man svälter & fryser lever ju längre än de varma feta mössen... ;) 

Sverige hjälp...

Oki, tänker att jag ska vara ute i god tid & posta ett litet problem här på bloggen. Tanken är ju att jag ska tillbringa ett par veckor uppe hos ma & pa & sedan dra ned till Italien för att klättra. Dit & tillbaka blir det lågprisflyg, vilket inte är förenligt med de 46 kilo bagage som jar har rätt att frakta över Atlanten. Gränsen ligger på 15 kilo, & hur noga jag än packar finns det inte en chans att jag fixar det på den viktbegränsningen. Vilket innebär att moi måste dumpa en väska i Stockholm. So, råkar någon av er sitta på ett ställe som ligger schyst till, rent logistiskt sett för mig, & kan tänka sig att ha en väska stående hos sig i en vecka hade det ju varit väldigt uppskattat om ni velat hojta till. Oki, over and out för denna gången - nu blir det vivanno på Starbucks! 

Strejk...

Igår kväll inleddes två stora strejker här i Toronto. Kan inte bestämma mig för vilken som är mest katastrofal...

 

1) Sopgubbarna strejkar. Idag är det 30 grader varmt & det ser ut att fortsätta så. Kommer med andra ord inte att bli roligt om detta drar ut på tiden. I förebyggande syfte har vi nu infört kycklingstopp - ruttnande kycklingben, hurv!

2) LCBO, motsvarande systembolaget. Bottenlöst hemskt!


Dagens roligaste, not...

Min handledare kom precis förbi & gav mig en manual till hur jag ska lära mig det analysprogram som jag behöver till mina plankton. 205 sidor av tekniska beskrivningar & screenshoots. Jippie. Jäklar vad kul jag kommer att ha framöver. Sigh. Åter till grottekvarnen.

Hipp hipp hurra!

Pauls födelsedag, moi startade därför dagen med att fixa tårta. Bakade basen, mazarinkaka, igårkväll & trodde därför lite naivt att det hela skulle gå på ett kick. Det gjorde det inte. Inte så mkt för att jag vispade grädde & dylikt, utan för att eländet var så vansinnigt svårt att skära itu! Herreje vad jag kämpade. Tillslut blev det därför ett enda mellanlager, kakan ville inte mer än så. Mojsade därför in både marsansås & blåbärssylt i det undre lagret & maskerade sedan hela skapelsen med massa grädde. Slutresultatet var väl kanske inte lysande, men helt oki.

Paul gav tummen upp åt resultatet & förklarade att svenska tårtor är Yummy. Så det får vi vara nöjda med! & nej, om någon undrar så fyllde han inte åtta, var kort på 31 ljus där... :)


Lite climbing picks!

Kamerabatteriet är laddat, mamma håll pappa borta från datorn så att han inte oroar ihjäl sig!

 

Finaste utsikten i denna delen av Ontario! Enda kruxet, man måste klättra lite för att få se den!

VIlket jag ju inte har något emot! Lite trixigare är det dock att repellera hela vägen ned, blir lätt lite harig & rädd precis när jag ska kliva över kanten. Det blir många "Men Paul, är du säker på att allt är rätt nu?". 

Kanske lite mer förståeligt om ni får se hela alltet... Suck, önskar att jag kunde åka ut igen redan imorgon, fredag var här nu!


Vad ska jag köpa?

Herregud - fick precis total ångest över Pauls födelsedag. Har inhandlat två böcker som är lite småroliga & en cam, but that is it. Måste alltså snarast komma på minst en till present. Needless to say så är jag helt lost, har noll & inget uppslag. So, hilp! Har någon något klurigt förslag på vad jag skulle kunna ge honom? Någon universiell present som alltid blir 100% lyckad?

 

Medan jag väntar på räddande förslag ska jag tröst googla mazarintårtor...


Just one route...

Var tack & lov lite piggare igår, så då bar det av bort till Kelso för att klättra. Dessvärreär & ju Paul & jag lite väl tidsoptimistiska, så när vi väl kom ut dit var klockan redan ett. Vilket resulterade i att vi bara hade tid till att klättra Jolly Roger, som i & för sig är en två pitch rutt men ändå... Envisades med att jogga ut ur parken för att få lite mer motion. Vet väl inte om det gav så där vansinnigt mkt mer på konditionsfronten, däremot förstärkte det min bränna... Var helt grisskär när vi väl dök upp hos Pauls föräldrar för kombinerat farsdag & förskottsfödelsedagsfirande (Paul fyller år imorgon). Blev nedsprayad med något som luktade åttiotalssolsemester, fick en solhatt på huvudet & blev sedan placerad med ett glas rose i skuggan ute i trädgården.
Här var ju tanken att det skulle komma lite roliga bilder, men det får väna tills ikväll för just när jag skulle börja uppladdningen totaldog batteriet i min lilla kamera. Nu ska jag göra matpacke & sedan bär det av till institutionen. Ser fram emot det grymt mkt, där finns nämligen luftkonditionering. Toronto har förvandlats till ett tropiskt växthus & jag känner mig just nu klibbig som ett flugpapper. 

Dagen efter...

Väldigt osvenskt så där var midsommarafton strålande fin medan dagen efter kändes som början på en ny syndaflod. Det VRÄKTE ned. Paul & moi sov sensationellt nog till klockan var ett & sedan drog vi ned till vårt favoritbrunchställe för omeletter. Dagen ägnades sedan åt att lite stillsamt frakta oss mellan små mysiga butiker för att inte köpa något särskilt utan mer bara återhämta oss samt mysa i regnet. Dagen avslutades med hämtsushi, lite rose samt filmen "The princess bride" - & vi kunde båda konstatera att vi haft en helt perfekt dag. En helt perfekt årsdag förövrigt, var nämligen ett år sedan som vi blev ihop om man räknar från första kyssen, & det gör vi! 

Underbara midsommar...

Väldigt trevligt midsommarfirande i fredags - massa hamburgare på grillen, ugnsrostade grönsaker, jordgubbar, hembakta biscotti & rosevin. Satt ute i trädgården med ett halvt ton värmeljus ända fram tills klockan elva då vi förflyttade oss in i vardagsrummet för lite portvin. Roade alla andra med att få återkommande hjärnsläpp över vilket språk jag skulle prata med respektive person (detta sker så fort jag tillbringar tid med folk & det är mer än ett språk som gäller) & blev tillslut hänvisad till Alice 3 månader... :) Svenska gästerna lämnade dock vid ett-snåret så de sista 90 minuterna var jag tillbaka på banan! Vinkade av Krishna, Linz & Lorna vid halv tre & sedan monterade Paul & jag möbler till klockan fyra på morgonen. Jo, det kändes som en bra idé då...

 

   

Summa sumarum - första midsommarafton i egna huset får fyra tummar upp av fem möjliga. Saknades nämligen lite folk som jag gärna velat ha där, som Jo & kära bror. Samt Jaime & Jessie som sorgligt nog inte kunde komma eftersom de var på Jessies pappas begravning. 


Men hur blev det så här?

I ett svagt ögonblick gick jag tidigare i år med på att vara med i avdelningens sociala kommitté. Vilket bara slog tillbaka massivt... Visar sig nämligen att alla andra har lämnat skeppet för sommaren & jag nu ensam är kvar med att organisera hela vår jäkla geologexkursion för hösten. Vilket alltså innefattar att planera en helhelg, inklusive boende & transport, för cirkus 30 pers. Apa också! Så nu sitter jag här & panikgooglar stugbyar, kanotuthyrning & geologiska sevärdheter som inte alla redan är trötta på. Massiv suck.

 

Men nu får det vara nog för idag, nu tänker jag packa ihop & åka hem & pimpa huset för morgondagens midsommarfest!


Så fint...

Har tillbringat de sista dagarna med att försöka leta upp lite svensk musik att spela på vår midsommar-fest & snubblade så igår över Lars Winnerbäcks & Miss Li´s "Om du skulle lämna mig nu". Så himla fin låt. Säkert sista svensken i världen att lyssna på denna låten, men jag är helt betuttad. Spelar den om & om igen som ingen annan låt har blivit lyssnad på sedan jag hörde "All by myself" när jag var typ 14. Den absolut bästa delen i låten är när Miss Li sjunger att hon inte skulle ha så bråttom att träffa någon ny. Det får mig att tänka på mitt uppbrott från mitt ex & en av de kommentarer som fastnade som en liten gadd för ett tag "Jag antar att det inte kommer att ta så värst lång tid för dig att skaffa någon ny"... För det kändes så vansinnigt långt borta just då, att träffa någon ny. Sedan, när allt var förbi & jag var uppe på fötterna igen, var det så vansinngt skönt att vara själv. Bara fokusera på mig & saker som jag tyckte var roligt. Lära mig nya saker, umgås med människor jag tyckte om, resa, flytta, skratta, klättra. Allt sånt som jag aldrig gjort om vi fortsatt tillsammans. Ibland är ensamhet den största gåvan man kan få, det allra bästa sättet att lära känna sig själv.  

Felmeddelande L43

Idag får vi förhoppningsvis besök av SEARS personal för att fixa vår ugn. I nuläget kan vi nämligen enbart använda oss av spisplattorna. Ugnen vägrar konsekvent att fungera över huvud taget. Det enda den gör är att tjuta till lite sporadiskt & visa upp ett nytt felmeddelande. Hitintills är vi upp i åtta unika siffer & bokstavskombinationer varav 0 står uppskrivna i manualen. Moi förbannar, Paul sliter sitt hår (vilket är det enda positiva med vår icke fungerande ugn) . Hitintills har vi alltså klarat oss utan den men nu är jag less. Vi ska ha midsommarfest på fredag & tills dess vill jag kunna baka en pavlova. Så nu håller vi tummarna för genierna som arbetar på SEARS!

Detta får vi ju arbeta på...

Moi kommer hem. Paul är borta. Dörren är inte låst. Däremot halvöppen, med nycklarna kvar i låset... Ida säkrar huset beväpnad med en isyxa.
Satan i gatan också vad stirrig jag blir när dörren lämnas öppen! Förra gången det hände var Julia den skyldige, denna gången är det lite meckigare eftersom det är Paul som är boven i dramat. Jag antar att jag inte direkt kan straffa honom/hålla ett skrikande förmaningstal. Så istället får jag vara lite pedagogisk. Dörren är nu låst & jag väntar på hans hemkomst, glad över att vi har en glasruta i dörren så att jag kan visa upp nycklarna för honom INNAN jag låser upp... 

Sommarlov...

Det är strålande sol idag & knallblå himmel. En sån där typisk "spendera hela dagen i båten & fiska" dag om jag varit hemma. Ju närmare avresedatumet kommer desto mer längtar jag hem. Det känns så nära nu att jag nästan skulle kunna teleportera mig dit - bara blunda ett par sekunder & sedan dimpa ned i vår trädgård för vattenmelon & lite krocket. Magnituden på denna längtan är enorm - det är i skalan "Elva år gammal & dör för att det är två veckor kvar till skolavslutningen". En vecka kvar, sedan är det en månad kvar tills jag kommer. Bara en månad & en vecka som jag måste arbeta mig igenom & sedan är jag hemma i underbara Sverige igen! 

MEN...

Det säger ju lite om dagen att jag hade tid att sitta & ta kort på chipmunks...

I mean, två rutter & knappt 3 kilometer... Det är inte ett riktigt oki facit efter en heldag. Planen när vi drog ut på morgonen var att vi skulle klättra 3 rutter, varav en lättare på slutet så att jag skulle kunna klättra ut med all Pauls & min utrustning. Insåg dock under rutt nummer två att alla andra verkade rätt slutkörda. Så jag klättrade den leden, 5.4, med min packning på för att få lite mer motstånd. Vilket ju var ett himla bra beslut för efter det var Paul, Lorna & Linz helt zombi-trötta. Moi var däremot så fylld av energi att jag joggade ut ur parken. Hade ändå energi kvar efter det & var inte så där skönt utmattad så jag får se till att ta en ordentlig prommenad i vår park idag för att kompensera för hamburgaren som jag åt efteråt på den vår "hamburgerpub".


Nice day, but...

Missförstå mig rätt nu, det var en jättetrevlig dag!

 

Super soligt, kring 25 grader varmt, inte jättemkt folk så att vi kunde klättra vad vi ville.

Kul också att vara den näst mest erfarna klättraren i en lite större grupp, man får se på rutterna på ett helt annat sätt när man klättrar med nybörjare.

& Linz & Lorna hade jättekul. ÄVEN fast Lorna trillade & skrapade sig rätt rejält på armen & även fast hon fick spel på den sista rutten för att hon kom i närkontakt med en orm (hon kommer ju från Irland, så hon fungerar inte så bra tillsammans med ormar).


Climbing - light...

Igår var det up vid 7 som gällde igen. Men sedan tog det liksom stopp. Eller, jag var ju färdig & redo att åka men Linz var sen, Lorna bestämde sig för att gå hela vägen hit & missbedömde tiden & Paul var bara allmänt sen & virrig. Så JAG var den personen som packade hela bilen & sedan stod & väntade otåligt på att alla andra skulle skärpa till sig. Efter obligatoriskt Starbucks stopp kom vi tillslut iväg, men vi var inte redo att börja klättra innan klockan var 12. Körde en lätt 5.3 som uppvärming, men eftersom vi var 4 klättrar tog det mer än en timme för oss att klättra hela rutten.

Moi säkrade Paul & fick sedan guida Linz & Lorna genom rutterna eftersom de båda hade rejäla problem med delar av rutten. Satt & drack grapefruktjuice under mitt paraply & småönskade att jag klättrat med Jaime istället...


Climbing with Jaime...

Ägnade lördagen åt att klättra med Jaime. Möttes upp vid åtta på morgonen för att få in så många rutter som möjligt innan vår dead line vid klockan 3. Tog ett kvickt break i vid MacDonalds (Jaime behövde fett) & Starbucks (moi behövde socker), köpte upp oss på årskort till parken där vi klättrar, & sedan var det bara klättring som gällde. Pga av mindre lyckliga omständigheter hade vi bara 6 slings att använda oss av under dagen, så vi klättrade bara upp till 5.4 - men å andra sidan var det fullt tempo HELA tiden. Hajkade totalt närmare 6 kilometer samt klättrade 4 rutter. Den sista blev en 5.2 som jag klättrade med all vår utrustning för att maxa vår tidsram. Kom hem, blev försedd med restaurangmiddag & UP i 3D (bra, men inte lika bra som WallE) & krachade sedan totalt i bilen på vägen hem. Så. Trött. :) 
Enda kortet från lördagen - var helt enkelt för upptagen med att klättra för att hinna ta "riktiga" kort! 

One more try...

Nejmen det här med att inte komma ihåg min kod blev ju jättejobbigt. Jag kan liksom inte släppa det...

 

 

Kommer hela tiden på mig själv med att sitta & snegla på tangentbordet till min gamla PC & försöka få en uppenbarelse. Har provat ett par olika kombinationer för att se om det känns rätt - men icket. Mitt huvud är just nu ett blankt hål - känns som om jag aldrig kommer att komma på kodeländet igen. Darn. 


Världens mest tankspridda...

Allo. Så har man slagit nytt rekord i tankspriddhet idag! Började starkt i bilen på väg in till institutionen när jag insåg att jag på något vänster glömt att sätta på mig både deoderant & parfym på morgonen. Så Paul fick släppa av mig vid den Shoppers Drugmart som ligger närmast institutionen. När jag sedan skulle betala insåg jag att jag glömt mitt debit kort hemma, så det blev till att betala i cash istället. Vilket lämnade mig med en samlad förmögenhet på 7 dollar. Värt att nämna är att jag inte tog med mig lunch in till institutionen idag eftersom jag tänkte köpa mat... Travade därför raskt över till närmsta bank för att ta ut pengar på mitt visa kort. MEN - inser där att jag inte kommer ihåg koden. Förbannelse över dåligt minne! Köpte upp en liten wrap för 6 dollar på vägen in & sitter nu & försöker panik komma på vad min kod egentligen är. Det går sådär... 
Världens. Mest. Tankspridda.

Men hur mkt tid har folk egentligen?

Allo! TIllbaka på institutionen efter shoppingrunda med Linz. Hon är numera stolt ägare till en ATC, en hjälm samt tre nya fina locking beaners - blir klättring i Buffalo Craig på söndag! När detta väl var inhandlat drog vi till Le Valley för att köpa ett knivbryn som Linz ställt in sig på. Le Valley är jättestort & innehåller allt man kan tänka sig för trädgården samt varje upptänkligt verktyg för snide, smide, slipning & karvning. Allra bäst är dock deras stora avdelning med böcker i sagda ämnen. Hittade två favoriter, en bok om hur man bygger upp ett system i sin verkstad för att suga upp allt trädamm samt en bok om hur man snidar en fisk i relief. Båda böckerna var på cirkus 200 sidor... Alltså, hur mkt tid har man som person om man kan ge ut en hel bok om hur man dammsuger?! Christ.

Finn ett fel...

Håret. Måste. Bort.

 


Underbara musik!

Igår hade vi en helt fantastisk kväll - SWEA ordnade nämligen sin Jenny Lind konsert med den prisvinnande sopranen samt pianisten på plats. Hade köpt biljetter till Paul & hans föräldrar eftersom jag tyckte att de kunde behöva lite svenk kultur - så det var himla trevligt att tillställningen blev lyckad! :) Själv jobbade jag som dedikerad fotograf under hela eventet. Väldigt roligt på ett sätt, lite slitigt på ett annat - man känner sig ju lite besvärlig när man travar runt med linsen fastopererad vid huvudet. Tänker propsa på att få en badge med ordet fotograf på till nästa tillställning så att alla vet varför jag hysterie knäpper bilder åt höger & vänster. Anyway, fantastiskt fint var det & jag blev alldeles gåshudsknottrig på slutet när de framförde "Io mio bambino cara" (min absoluta favorit näst duetten i pärlfiskarna).

 

Sopranen - fantastisk scennärvaro!

Pianisten - inte fullt lika bekväm. Hon hamnade rätt ofta i stadiet "hjälp jag måste prata med publiken & jag vet inte vad jag ska göra med mina händer... Jag vet, jag kan fixa med håret & hasa upp mitt klänningsliv". Ändå, vid pianot var hon brilliant.


Jobb!

Nu ska jag & Paul jobba här i huset som små flitiga bin så att jag kanske kan återkomma med en "efterbild" endera dagen! Överst på schemat står att måla om en bokhylla! 

 

Kram alla!


Lite blåmärken får man leva med...

Hade också problem med trädroten, men det var mest eftersom jag hade så mkt utrustning hängande från min harness. Värsta av allt var ändå mina hikingskor som jag hängt på mig eftersom det gör så grymt ont att gå in nya klättrarskor att jag vägrade ha på mig dem annat än när jag verkligen var på själva klippan. Blev därför himla meckigt när jag skulle pressa mig igenom, fick sträcka armarna bakåt & slita all utrustning frammåt. Vilket resulterade i smärre blodspill. Viste att jag blödde redan på rutten, eftersom mina händer var helt fläckiga, men hittade inte orsaken (min högra armbåge) innan jag kom upp till toppen.

 

Moi (glatt) - Oh! It's my elbow, that's good to know! I was wondering where it came from!

 

En av de bästa sakerna med klättringen är att jag blivit så himla mkt mindre meckig. Jaha, jag slår mig - so what? Det är ju inte så att jag kommer att dö av ett blåmärke på knät, däremot vet jag att jag lever! Oki, så jag satte handen 5 mm från en sovande orm när jag befann mig 15 meter upp på en rutt igår. Återigen, inget att yla om. Ormen sov vidare, den var inte giftig, & jag fick se en orm på närmare håll än jag någonsin gjort tidigare. So, för att summera - klättring har gjort mig lite mer härdad & lite mindre våpig. Man får helt enkelt ta de smällar man får & så kämpar man vidare!


Typisk dag för oss...

Igår var Paul & jag parodier på oss själva - jag tappade bort Lornas kalk & letade paniskt efter det i 45 min & under tiden arbetade Paul enbart på att bre sin jordnötssmörsbagel till lunchpacken eftersom han råkat ställa in burken orörd i kylskåpet & fick hålla på & mickra & ha sig för att få till det hela. Apsena anlände vi sedan till MEC där vi alla tre snurrade runt en mindre evighet. Väl på väg ut för att klättra kom vi på att vi inte hade någon guidebok till rutterna... Så jag ringde runt till VARJE utomhusaffär i hela GTA (Grand Toronto Area) utan resultat. Slutligen lyckades vi ta oss fram & vid ett (!) på dagen kom vi tillslut igång & klättrade. Invigde med andra ord mina nya skor, som är briljanta, & Paul använde mina nya nuts för första gången.

 

 

Mina fina nuts... Fortfarande i stadiet "smågodis" = vackra & orepade.

 

Sedan beslutade vi oss för att klättra Reservoir. Moi var lite tveksam eftersom jag inte var hundra på att Lorna skulle fixa det men Paul sa att det inte var några problem & hon var på så jag blev nedröstad. Vill ju inte vara den som säger "vad var det jag sa", men i detta fallet fick jag rätt. Lorna var inte en happy camper på den rutten. Speciellt som den involverar att klämma sig under en stor rot till ett träd. Speciellt inte som hon fastnade i sagda glapp. Alltså, det var jättehemskt för hon var så sjukt stressad, men jag kunde inte låta bli att skratta tyst för det enda som snurrade runt i mitt huvud var referenser till när Nalle Pu fastnar i Kanins hål & de måste svälta ut honom. Höll mig dock från att säga det så vi är fortfarande vänner! & Lorna överlevde strapatsen & pratade forfarande med Paul när hon kom upp till toppen, så slutet gott allting gott!

Lorna i början på Reservoir, redan skärrad. Hon var nämligen INTE sugen på att trilla ned i vattnet eftersom det råkade hysa en drunknad chipmunk i stadiet "mindre trevligt att titta på". 


And I'm off - adventure!

Jippi! Sveriges nationaldag bjuder på strålande sol här i Toronto! Kommer att bli cirkus 23 grader varmt så dagen är som klippt & skuren för att åka ut & klättra! So, vid nio kommer Lorna, Paul & jag att mötas upp på MEC för att köpa ett par nya skor till mig (jepp, jag har nött upp mitt första par!) & roa oss med att prova ut en hjälm till Lorna. Sedan bär det av till Buffalo Craig för sol, chipmunks, lunchbagels & massa klättring. Är helt hyper just nu - kommer att bli så himla roligt!

Isch - vågar inte titta...

Sitter & kurar inne i huset medan ett gäng gubbar kapar av grenar på vår lönn som står utanför huset. Får alldeles ont i magen av ljudet... Finns nog få saker som jag ogillar så genuint som att kapa ned lövträd. Det går stick i stäv med hela min uppväxt - lövträd var ju något fint & exotiskt som bröt av mot allt det dystra barriga. Så att lyssna på slakten av vår lönn, trädet som symboliserar hela detta landet, känns sjukt jobbig. 

 

Uppdatering - skickade ut Paul för att höra sig för hur det hela var planerat & tjuvlyssnade innanför tills det hela lät alltför illa, då knatade jag ut för att se eländet med egna ögon. And sure, som vanligt när träd ska trimmas så gör man det genom att slakta den stackars varelsen. Trädgubbarna & Paul försökte muntra upp mig med att säga att jag kommer att få mer kvällssol nu. Helvete heller säger jag, vad ska jag med kvällssol till på garageuppfarten?! Tycker just nu endast & enbart illa om våra grannar & vår hyresvärd för detta... 


Det går väl lite frammåt...

Hade svenska lektion med Paul, Lindsay & Krishna igår & får väl konstatera att det går sådär... För det första är det väl kanske inte ultimat att dricka vin under lektionerna, blir ju lite svårare att komma ihåg grammatiska regler då. För det andra, vi har alldeles för mkt annat att prata om! Så det spiller bara över & så glömmer vi bort att vi faktiskt är där för att aktivt lära oss något. Oh well, kul har vi ju i alla fall! Nästa vecka är planen att jag & Linz ska ut & shoppa - utan respektive. Ser fram emot det så mkt, hänger ju mest med killar hela tiden & ingen av dem är direkt shopping material. :) Tänker att jag kan köra lite klädtema på det hela, lära henne namnet på sockor & dylikt, för att kompensera lite för de senaste tidens slapphet!

Karaoke i balklänning...

& anledningen till kostymköpet var att vi var inbjudna på Krishnas födelsedagskaraokefest med dress code "Black Tie". Själv drog jag på mig ett älskat second hand fynd från Lundatiden, tror att jag betalade 125 kronor för denna all time favourite! Dessvärre kom inte kjolen med på bilden, den är nämligen det allra bästa med klänningen - hänger helt rakt men har grymt mkt tyg i sig så den kan verkligen flyga ut när man snurrar! Paul fotade, moi såg konstig ut... Oh well, ni får väl iaf en känsla för hur jag såg ut...

 

Fast någon karaoke blev det inte för oss, Paul vägrade & jag kände att jag ville skona de övriga närvarande. Tror att det enda som skulle kunna få mig att ställa upp på detta konceptet vore om jag hade en massa vin i kroppen & var ute med kära bror. Då hade jag kanske kunnat ställa upp på en liten Johnny Cash duett... :)

 


En stor dag!

Igår skrev Paul & jag historia, vi åkte nämligen iväg & köpte hans allra första kostym! Hur man nu kan dra ut på det så pass länge som han gjort är ju en fråga i sig, men jag är iaf ytterst nöjd & glad över att han nu är utrustad med en kostym. Vuxenpoäng där check! & så här blev resultatet...

 

Min kloka vän Sussie sa en gång, efter en smärre incident med en doktorand i Lund, "Men Ida, tänk på att han hade kostym - alla män ser så mkt bättre ut i kostym!". Kan ju, så här sju år senare, bara hålla med - vilken skillnad det gör! Herre gud så mkt smartare & stiligare lite kritstrecksränder & en smal bit mönstrat tyg kan göra en människa! 

 

Nu ska vi bara lobba för det där hårklippet... :)


Sedan ned igen...

Drog sedan in till Toronto där vi mötte upp med Paul för middag på en pub med special-inriktning på hamburgare. Fanns 35 olika typer att välja mellan & sedan var man tvungen att bestämma om man ville ha en ko/kyckling/lax/lamm/buffel/gris biff med antingen sallad/pommesfrites/sötpotatispommes/poutine/lökringar (många fler val egentligen, men detta är vad jag kommer ihåg). Valde en gringo burgare (kom ju med guacamole!) med sallad & kände mig sjukt nöjd med livet. Pratade klättring, fick visa leg för att få min öl, & arbetade alla upp oss till extas över den kommande Sverige-resan. & sedan kom jag hem... Till krigszon 208. Inte en kvadratcentimeter i huset var fri & obelamrad med prylar. Jag som tyckte att Paul hade mkt saker redan innan bara stod & gapade. Vårt hem hade över dagen förvandlats till en lagerlokal. Kikade ned i närmsta låda & såg en samling av tomma syltburkar. Urtvättade men med ettiketten på. Nästa låda: en liten konstig ljusstake, en plastspargris, en folieform för att baka kalkon, en liten prispokal från när han var 12... Blir inte jätteledsen på ett sånt där hysteriskt sätt särskilt ofta men nu satte jag mig bara ned på den enda tomma fläcken på golvet som jag kunde hitta & stortjöt. Bara grät & grät & grät. Blev alldeles för mkt. Paul försökte trösta men är ju som så många andra män inte speciellt bra på detta. Kommentaren "Men Ida, det kommer att bli bra! Allt som krävs är att vi arbetar dedikerat i två, tre, veckor så kommer det att bli fint" hjälpte ju inte direkt upp. Slutade med att jag gick upp & målade lister i biblioteket till halv två på natten. När jag känner mig ledsen så hjälper det nämligen bara att jobba. Idag känns det väl lite bättre, har röjt upp vår fotölj så att jag åtminstonde har någonstanns att sitta. Hjälper ju att ha en liten mjuk ö där jag kan tröstäta frukost...

Berg & dalbana...

Igår var det en sån där riktig "upp & ned" dag. Började nere, hade ju som sagt glömt mina skor på gymmet & kände mig ju inte lite usel för att vi fick en sån sen start på dagen. Inte blev det bättre av att det var KNÖKFULLT ute i Buffalo Craig. Herre Gud så mkt folk det var där! De hade till & med nybörjarlektioner i top-rope, förbjudet, & Jaime var märkbart irriterad på hela situationen. Inte blev det bättre sedan, nope... Jaime drabbas ibland av något som bäst kan beskrivas som "stora skälvan" - vilket suger hårt om det händer när han är 5 meter upp på klippan & har en liten ynka nut som enda säkring. Ett tag där bara tokskrek mitt huvud "groundfall, groundfall" & jag var nära tårarna. Men sedan var Jaime uppe, jag slet mig igenom det jobbiga partiet han hade problem med & efter det var rutten helt fantastisk. Väl nere förvandlades dagen till strålande sommarmys istället för de sibiriska vindar vi bjudits på tidigare. Vi smällde in ytterligare två rutter & så hajkade vi bort till Rattlesnake för ytterligare en rutt. Moi som vid det laget var helt hög på livet beslutade mig för att klättra den med Jaimes 40 liters ryggsäck på ryggen & fixade det utan att ångra mig!

 

Jaime med en bråkdel av all utrustning...

Moi efter 4 rutter, 5 kilometer hajk, massa sol, massa skratt & ett par "aj..." från knän mot vassa klippväggar & vi ett tillfällen en karbinhake som träffade mig i pannan. Väldigt glad men väldigt trött med andra ord!


RSS 2.0