Vet ni vad...

Imorgon kliver vi upp tidigt, äter frukost, packar oss in i bilen & åker iväg på en liten mini road-trip. Destination kattunge. Bara titta, men gud vad spännande det känns just nu. Tänk om det blir kärlek vid första ögonkastet? Eller inte... hemska värld. Vi får se. Ett är i alla fall säkert, jag ler bara jag tänker på det.

Vitt brus?

Paul har hyrt en lite box från Rogers för att garantera vår underhållning under OS. Burken anlände igår & är komplett med pay per view & en miljon kanaler. Moi är lite tveksam. Gillar inte riktigt tv längre, det bara stjäl ens tid. Anyway, igår var den rätt oki - vi kikade på "The Proposal" som vi båda tyckte var väldigt underhållande & så visade Paul ett litet klipp om ABBA som han spelat in tidigare under dagen. MEN NU. Sitter & äter frukost i min ensamhet & burken lever om något helt vansinnigt. Fastän den är avstängd. Det är någon slags liten fläkt inuti den som bara snurrar på i rent vansinne. Det burrar, hostar & kraxar från maskinen fastän det enda den gör att visa klockan. Måste vara något fel på manicken - för jag tvivlar på att vitt brus är en funktion som Rogers har lagt till i all välvilja... Den måste med andra ord ut. Jag blir vansinnig. Detta är MIN stund på dagen & jag uppskattar inte att få den störd av ett litet vattenfall av konstant mekaniskt bakgrundsbrus.

I got you!

Triumf! En timmes föreläsning för eleverna, sedan lab. Efter det cirka 10 min kort presentation från Jan inför studenternas stora uppsats som vi nu startar upp. Sitter lite håglöst & lyssnar på honom när han pratar om dubbla radavstånd & fontstorlek 12. Sedan fortsätter han att prata om massutdöenden. Moi pillrar naglar, kikar på fossil, bläddrar i min almanacka. Jan pratar... Bla, bla, bla. Mitt huvud apar efter "Bla, bla, du har inget intressant att säga som jag inte redan vet. End Permian mass extinction, separates the Mesozoic and Cenozoic..." Iiiik! Mitt mentala dödläge kommer av sig. Vad var det han sa? Kikar snabbt igenom hans handout till studenterna & japp. Vem har FEL?! Inte jag i alla fall. Det firar vi med en cider ikväll. Life is sweet. Speciellt när man kan vara skadeglad & peka ut sagda fel i efterhand, lite förstående så där - vi kan inte alla vara genier. ;)

Tack, tack, tack!

Oh, panik innan läggning igårkväll - skulle bara kika på en liten sak i min föreläsning (som börjar klockan 14.00 idag) & hittade inte mitt USB-minne. Efter att ha vänt ut & in på väskan kunde jag konstatera att:

 

1) Det var borta

2) Jag bara sparat presentationen på just det USB-minnet. Idiot.

 

Så imorse var det upp i ottan som gällde. Planen var att dra in till institutionen vid 8 för att leta som en tok innan folk skulle börja dyka upp. Sista jag gör innan jag sätter på mig kappan är att tömma min påse med gymkläder från igår. Paul står i dörren & trampar & jag känner mig grymt onödig. Ända tills jag råkar kika ned i påsens botten & får se mitt USB-minne. Sällan har lyckan varit så total. Moi är räddad från fiasko, wonderful! Sedan dess har det backats upp info från varje upptänkligt ställe.


Jag som hoppats...

Neeej! Denna vinter som varit så mild & fin, utan snökaos & alltför mycket slask, fick mig att börja hoppas på en tidig vår. Men icket. Nu toksnöar det där ute - stora, stora, flingor som är beräknade att falla non-stop till på fredag. Sedan blir det två dagar med sol & så startar det igen. Det enda som känns bra med denna återgång till vinterkylan är att jag just idag fick det besked jag gått runt & längtat efter: mitt studentkonto har ett överskott. Detta händer varje år, don't know why & don't ask, & resulterar ofrånkomligen i att moi börjar planera datorinköp, resor till värmen & allsköns roligheter. Detta året ska pengarna gå till en jacka, punk slut. Funkar ju inte att gå runt & frysa hela tiden när det verkar som att moi är okapabel till att flytta till varma breddgrader.

Våfflor & namnsdag!

Igår var det Pauls namnsdag. Vilket moi glömde bort totalt. Lite surt så när jag gått runt & planerat inför den sedan ett par veckor. Nåja. Eftersom Paul ändå inte begriper sig på konceptet namnsdagar beslutade jag mig för att vi lika gärna kunde fira idag istället. Jag menar, han vet ju ändå inte bättre. So, imorse, klockan 8.15 väckte jag honom med massa nygräddade våfflor, bär & vaniljyoghurt. Väldigt populärt. Moi knölade i mig två våfflor & trodde sedan att min stund var kommen. Systemet var inte riktigt helt 100 oki med så stora mängder mjöl. Anyway, gott var det & nu sitter jag här på avdelningen & försöker komma på någon liten rolig present som jag kan ge honom. Bara något litet, men absolut något roligt... Har tid på mig till 7-snåret ikväll. Tills dess ska Paul nämligen ha funderat ut exakt vad han vill äta. Det fungerar ju nämligen så - namnsdagar berättigar en till att önska sig precis vad man vill till middag.

Bastufel nummer ett...

Igår var det årets första möte för vår "Beauty Club, Isoldes lilla påhitt. I vanliga fall sitter vi & kletar lite med ansiktskrämer & nagellack men igår slog vi på stort! Drog nämligen iväg till Isoldes vän Ma Jung som har bastu & pool i byggnaden där han bor. Nu var ju visserligen poolen stängd för reparation men bastubad blev det ändå. Medan vi byter om (vilket alla gjorde inne på toaletten, ingen Svensk frigjordhet här inte) börjar Isolde dela ut små papperskuvert till oss alla. Jag, som inte riktigt förstår vad det, tittar undrade på det & frågar:

 

Moi: Eh, Isolde? What is this?

I - A shower cap! So that we won't get wet hear!

Moi - But we're supposed to wet our hair before we go in to the sauna...

I - Ya, I saw that sign too but we won't need it if we all use shower caps!

Laura (annan deltagare) - Yes, and in that way we won't get our hair destroyed. I mean, I don't want to have to dry my hair one more time today.

Alla tre nickar - de är helt ense om att de inte tänker tvätta håret eftersom de redan gjort det på morgonen för att vara fina inför mötet...

Moi - But you do realize that it's like 80 degrees C in the sauna. Don't you think it will be rather WARM to wrap your heads in plastic before we go in there? A little sweaty?

Tystnad.

I - Shoot. I didn't think about the sweating...

 

Slutresultat: moi - den plötsliga bastuexperten - var den enda med fint, rent, hår efter bastubadet.


Mitt i natten...

Nästan 1 på morgonen här - Paul ligger & sover mot mig i soffan. Moi däremot är VAKEN. Vi funderar nämligen på kattunge & har tillbringat kvällen med att kika på små dunbollar på nätet. Så otroligt söta. Eliminerar visserligen en flytt till Australien, men, men... Tänk, en liten pälstuss med oändligt utrymme för kärlek! Suck... Vi får se. Just nu snarkar Paul så diskussionen är bortom all räddning för tillfället. Hoppas dock på en Birma eller en Ragdoll. Får viska i hans öra medans han sover & indoktrinera honom riktigt ordentligt. :)

Läkartid...

Mina ögon krånglade lite smått hela dagen igår & vid fyra-tiden på eftermiddag började det plötsligt göra jätteont i höger öga. Inte hela tiden, utan det började som en svag värk för att kulminera i den typen av smärta som gör att man bara kippar efter luft. Sedan en eller två minuters paus & så började det hela om igen. Paul, som varken har uppfostrats enligt principen "Men det går nog över, om du bara går till skolan & håller igång lite så ska du se att allt blir bra" eller "Nja, medicin är nog inte nödvändigt just nu, kroppen klarar fighten bäst på egenhand", panikade över skype & lyckades boka in mig på en akut-tid hos min ögonläkare idag. Eftersom mitt öga naturligtvis känns prima idag känner jag mig därför lite löjlig. Paul vägrar dock att gå med på att jag ställer in. Han har nämligen läst in sig på det hela (google...) & VET nu att risken finns för att jag kan bli blind... Så det är bara att ta en halvdag med jobb & sedan tillbringa resten av dagen i ett väntrum. Nåja, om det får honom lugnare så är det väl värt det. :)

 

Än kisar de två små blå!

Nope, nu ska jag studsa upp & tvätta håret & göra mig i ordning för denna dagen. Förutom min läkartid ska jag nämligen försöka pressa in: granola framställning, möte med AGGS (master & PhD studenternas arbetsgrupp), hämta ut mitt diplom för master no. 2 (ett år sen på det, det BRÄNNS om jag inte hämtar ut det innan den 12 februari), rätta ett gäng tentor samt klättra. & sedan blir det vin - prima!

 

 


Vojne...

Ao. Memo till mig själv i fortsättningen - glöm inte att ta ut kontaktlinserna innan läggdags. Vaknade vid 5 snåret av att mina ögon var grymt olyckliga, helt galet torra, kliande, knallröda & fulla av gul gegga. Inte ultimat trevligt att försöka plocka ut eländet... Nu, så här på morgonkvisten, är det bättre. Fortfarande rött & puffigt & lite ont, men inte så där handikappande som det kändes inatt. Mkt bra!

Jag glömde ju alldeles...

Bomben från Sandraland! I förra veckan fick jag nämligen ett mail från henne - en inbjudan till att gå på hajk. Nu var ju mailet adresserat till typ 10 andra personer också, men ändå! Idag ställdes förvisso det hela in men jag frågar mig fortfarande - vad låg egentligen bakom detta?

 

1) En önskan om att gå vidare & lägga allt det tråkiga bakom sig? Vilket var vad jag hoppades på & således tackade ja till inbjudan. För om någon räcker ut en hand till mig vill jag ju inte slå bort den bara för att jag i princip ogillar människan.

2) Ett försök att spendera mer tid med Paul & nödtvånget moi? Hoppas inte på den versionen - han kan umgås hur mycket han vill med henne men däremot vill jag inte hänga ihop alla tre som vänner...

3) Hon hade placerat ut TNT vid spåret för att spränga mig till månen - Sandralands version av fyrverkerier...

 

I don't know... Men det känns väl lite som att det sista inte är sagt i denna såpa, så fortsättning följer alldeles säkert.


Angry is good!

Drog runt hela gårdagen & kände mig som sju svåra år. Så kom jag till SWEAs möte, satt & tyckte synd om mig själv i en 20 min or so & sedan... Sedan trängde det poänglösa tjattret igenom. Fastän jag inte ville göra annat än att sitta & lida DROGS jag tillbaka in i den vanliga världen av ren irritation. För HUR kan man ägna 40 minuter åt att diskutera vem som ska klistra kuvert?! Bara satt & dog av tristress & tokirritation, ni vet när det bara kryper i kroppen på en & man får små överslagsticks för att hantera det hela? Man fnissar lite hysteriskt över att konversationen är så plågsamt utdragen, man måste flytta runt fötterna för att få något att göra, man tittar på klockan, man kikar upp mot taket, leker lite med sin penna, ritar krumelurer på mötesprotokollet. VAD SOM HELST bara man känner sig lite mer distansierad från vad som pågår. Tillslut flydde jag fältet - men som en mycket gladare människa! Min irritation över det oorganiserade tjaffset puttade helt enkelt ut självömkan. It feels good to be back. Nu är det dags att göra något utav denna veckan!

Men jag kan ju lika gärna bara ge upp & dö...

Fy fan vad deprimerad jag är. Noll ork, vill bara gråta. Anledningen stavas kattloppor. Igen. Var hos Pauls gudföräldrar i helgen, hade jättetrevligt men kom hem med loppor från någon av deras fem katter. De jävla insekterna tycker tydligen bara om mig också. Paul har inga bett medan jag har bett över armar & ben. Bett som kliar infernaliskt, så hemskt att jag inte kan sova fastän jag är fullproppad med antihistamin. Värst av allt är dock att jag fått mer bett sedan vi kom tillbaka, vilket betyder att vi fått med oss lopporna hem. Har städat HELA huset mer eller mindre non-stop sedan jag upptäckte detta, samt sprayat allt som de kan tänkas leva i. Nu upptäckte jag dock precis ett gäng nya bett & orken bara rann ur mig. Ohyra är ett helvete att bli av med & jag blir bara så ledsen när jag tänker på att jag måste gå igenom detta en gång till. Suck. Ska dra min sömnlösa kropp upp till duschen nu & försöka få lite liv i mig. Måste till jobbet & fixa undan lite & sedan har jag ju också privilegiet att förse tanterna i SWEA med fika ikväll. Ooopa, vad livet leker just nu...

I can see!

Men gud vad jag har missat mkt alla dessa år då jag gått runt & kisat! Trots att jag har fått onda, pupilförstorande, ögondroppar & inte kan se något på nära håll utan att må illa & få ont så är världen så oändligt mkt klarare nu. Jag kan se kontraster & läsa yttepyttesmå bokstäver på jättelångt håll! Helt otroligt! Speciellt med tanke på hur mkt jag har manglat dessa linser i mina tafatta försök att pula in & ta ut dem. LÄNGTAR tills imorgon då jag kan sätta in ett helt nytt par & bara glida runt & se saker klart oavsett hur nära eller långt borta de befinner sig. God syn är lyx! Som vi ska fira genom att se Avatar på IMAX!

Talk to you later...

Alltså, nu var ju tanken att jag skulle släppa världens bomb gällande det nuvarande läget i Sandraland (nöjesparken där man aldrig har roligt & regnet alltid vräker ned) men så fick jag sistaminutentid för att göra en synkontroll. So, det blir att hasta iväg för att ta reda på hur krattigt jag egentligen ser samt investera i linser. Får därför återkomma lite senare med dagens skräll.

08.16...

Ida slår sig ned i soffan med sin yoghurtskål. Lyfter mkt trött en arm för att stoppa i sig dagens första sked. Tittar ut genom fönstret. En rödräv springer förbi ute på gatan. Kanske inte vad jag hade väntat mig mest att få se så här en fredagsmorgon i Toronto. Hupp, ser på detta som om det inte är helt ute med världen ännu. Mer på detta tema så fort frukosten är avklarad...

Motivation!

Sedan jag kom tillbaka från New York har jag längtat iväg mer & mer. Toronto, & hela norra halvklotet, är så vansinnigt trist just nu. Bara snö & slask, grått & dassigt. Jag vill ha värme, äventyr & piña colada. Rastlösheten bara KRYPER i kroppen på mig. Allra helst vill jag bara dra till Pearson & ta ett flyg var som helst i världen, bara jag får röra lite på mig! Vilket ju inte funkar riktigt just nu... Schemat tillåter inga spontanutflykter till Rio. So, jag sitter & drömmer mig bort - tittar på bilder från Italien när vi var där i Augusti & smyglängtar tillbaka till New York. Inte för att vädret är så mycket bättre där, men för att det är New York & den illistiga staden har växt & blivit helt fantastiskt bara för att jag inte är där utan här & känner mig rastlös.

So, eftersom man inte får någon PhD gjord genom att sitta & titta suktande efter flygplan har jag köpt på mig en jättestor världskarta som jag precis smällt upp på väggen. Steg två blir att införskaffa kartnålar så att jag kan märka ut alla ställen jag varit på & alla ställen jag ska åka till. & så får jag helt enkelt prioritera resandet. Tanken är att närhelst det känns lite motigt så ska jag kunna titta upp på min karta & tänka "SNART, då jäklar!". Konceptet bygger dock lite på att man ständigt har åtmistonde en resa att se fram emot. Tror inte att det hade varit riktigt lika motiverande annars. Mitt nästa mål är påsken... Då reser jag hit.

 

 


Men hur otippat var det då...

Sandra, Pauls ex, är väl inte den person jag kommer bäst överens med på denna jorden. Det samma gäller åt andra hållet, vi mår liksom båda bäst av att försöka förtränga den andre partens existens. Anyway, ett av hennes karaktärsdrag är att hon väldigt lätt blir snarstucken & ser fajter & problem där de egentligen inte finns & nu har hon lyckats röra upp en storm i ett vattenglas när det gäller Jaime. Problemet är bara att det är ABSOLUT fel tidpunkt att göra detta just nu. Det är väl aldrig bra att mer eller mindre starta en fight med en vän över en ickefråga, men eftersom Jaime är närmast galet sönderstressad i nuläget finns det inga marginaler från hans sida när det gäller poänglöst tjafs. Antingen så kommer man överens & beter sig schyst eller så gör man det inte. Så igår på gymmet var Jaime rejält förbannad. Så trött & arg var han att jag kom på mig själv med att ursäkta Sandra. För faktum är att hon inte behöver fler ovänner & att hon stöter sig med Jaime känns väldigt olyckligt. Jaime har varit en klippa i allt som vi alla gått igenom, i & med att Paul & hon gjorde slut & att vi två blev ihop, & att kasta bort allt det bara för att man är deprimerad känns så fel. Vilket gjorde att jag ursäktade & försökte släta över. Nu är då frågan, är jag lite dum? Vi pratar alltså om den person som orsakat mest irritation & tårar under 2009 & jag står & försvarar henne... Varför inte kasta lite bränsle på elden istället? Låg vaken igår & funderade & kom till slutsatsen att det senare alternativet hade känts som om att verkligen sparka på någon som redan ligger. Hon är deprimerad & behöver stöd från vilket håll hon nu än kan få det, hon behöver inte få det ännu tuffare än vad hon redan har det. Jag tar hellre "att vara lite dum" än att vara rätt mycket ond. Det finns nog mycket elände som det är utan att man ska behöva hugga varandra i ryggen bara för att man kan.

Recap 2009...

Bättre sent än aldrig (bloggen har krånglat), här kommer ett sammandrag av 2009...

 

Januari började lugnt & stilla, enbart avbrutet av ett 24 timmar långt strömmavbrott i minus 20 graders kyla & glada festkvällar med folket från the ROM. Sedan kom februari & med det så blev jag invald i SWEAs styrelse. Huvuduppgiften är väl egentligen att vara dedikerad fotograf men jag misstänker att jag snarare har rollen av uppviglare... I mars köpte Paul en fin blank Saab 9.3 aero & efter det kunde jag färdas med stil! Mesta delen av tiden i alla fall, min & Ingrids lilla road-trip i slutet av mars företogs i en skakig liten plåtbit vid namn "trilibiten". Dock överlevde vi vårt äventyr, trots omfattande förkylningar, rinnande ögon & underkylda currydoftande motellrum.

Ontario är väl inte som allra vackrast i mars men roligt hade vi åtminstonde. Dessutom innebar den lilla turen ett välbehövligt break från Julia "the german room mate from hell"... Min irritation tilltog under april & yttrade sig bland annat som riktiga skrikmatcher oss emellan. Vilka samtliga slutade med att Julia stormade ut ur huset i bästa drama queen anda. Jag hämnades genom att preparera hennes flingpaket med sockerlösning. Vissa hade således mer problem med vårens myrinvasion än andra. Fast lite roligt hade jag också, jag klättrade utomhus för första gången under säsongen, lyssnade på ett föredrag av Jane Goodale, hade svenska lektioner med våra vänner Krish & Linz samt gick på en konsert med Itzhak Perlman. Sedan kom maj & Paul & jag flyttade in i vårt lilla hus, organiserade oss någorlunda & målade väggar & golvlister i det oändliga till tonerna av Harmonicats & med en Rekordelig cider i den hand som inte höll penseln. I juni klättrade vi hur mycket som helst, firade ett år tillsammans & fixade små trädgårdsfester. Jag skötte grillen, Paul städningen & alla var nöjda! Vi pimplade öl på uteserveringar, firade Pauls födelsedag på svenskt vis med tårta på sängen, tittade på Victoria-day fyrverkerier & var bara allmänt lyckliga. I juli travade vi på garage-sales med Isolde, såg den nya Harry Potter filmen & tillbringade en dag skrikandes i karusellerna på Canada wonderland. Sedan bar det av mot Europa med första stopp på Island. Där lyckades vi klämma in ishästridning, bad i varma källor samt en tur runt Reykjavik...

innan det begav sig till Sverige. Där bodde vi i en mysig liten stuga tillsammans med Josefin & Sussie den första veckan - plockade svamp, fick våra första fästingar, pimplade bag in box, försökte oss på lite klättring & hade det rent allmänt rätt underbart. Efter en dag av intensivt klättrade samt övernattning i tält tillsammans med Jaime, Martin, Lotta & co drog vi en snabbvända till Stockholm innan vi åkte upp till lappmarkerna.

Där hade vi ett par underbara veckor som bara ägnades åt familjen, fiske, stughäng, kräftskivor, Explorer 200 race & födelsedagsfirande innan Paul var tvungen att åka tillbaka.

Moi, som stannade lite längre, tog sedan en tur ned till Italien där jag mötte upp med Martin & Jaime & intensivklättrade i en vecka. Blev en massa klättraröl, hisnande tjut från mig när vi åkte zikzak i vår pyttelilla bil nedför tokbranta bergsvägar, bad i gardasjön, mina första rutter på led utomhus samt min första klättrarskada med blodvite. Helt underbart med andra ord!

Fast det var rätt skönt att återvända hem efter fem veckors flackade... Väl hemma startade den nya terminen upp & jag roade mig med att gå 30 kilometer på en dag för bröstcancerforskningen. En oerhört stark dag som jag kommer att bära med mig länge. Lyckades samla in dryga 10000 kronor, vilket kändes HELT fantastiskt. Sedan fick jag hålla i den olympiska facklan vilket var lite småhäftigt.

Oktober ägnades åt familjefödelsedagar, poledancing, Cirque de Soleil gapande över hur viga människor faktiskt kan vara samt avdelningens höstexkursion som jag var ansvarig för. Trots kyliga morgontimmar som nöp i kinderna blev det hela en succe & moi kunde pusta ut. Fram tills SWEAs julmarknad i november that is. Herre jävlar vilket jättejobb det var. Det som är positivt är att Paul & jag numera vet att vi kan trycka in 128 salladshuvuden i vår bil... & så att vi drog in minst 150000 kronor till välgörande ändamål. Fast så värst sugen på att göra om det är jag väl inte. Sedan kom underbara december med julklapps shopping, mysiga middagar med ciderdoftande grytor, pepparkaksbak, tjog av doftljus & flygtur till Sverige. Där vi shoppade julklappar på NK innan vi lämnade ett vintervackert Stockholm & åkte upp till ett julkortsliknande norrland för en av de finaste jular jag någonsin haft.

Vilket för första gången gjorde det rätt tungt att lämna Sverige & åka tillbaka till andra sidan Atlanten. Dock kom Paul till min räddning & tog med mig på weekend i New York. Där vi firade in nyåret, åt underbara middagar tillsammans, drack världens bästa Starbucks Chai, promenerade i Central Park, myste i Soho, studsade runt jämnfota på gigantiska hotellsängar, fick torgskräck inne på det gigantiska Toys'R'us som ligger vid Times Square (butiken kommer med ett eget pariserhjul...) & hade det alldeles, alldeles underbart.

Summerar man 2009 får jag nog säga att jag haft sjukt roligt mesta delen av tiden. Sure, jag har varit arg, trött & utmattad, jag har gråtit både av sorg & smärta men också av glädje & det är det som är viktigast... När jag ser tillbaka har 2009 varit fyllt av så mycket kärlek & glädje att jag känner mig alldeles varm inombords. Är så tacksam för alla som har fått mig att känna så under detta året. Finast lyser nog farmor - min lilla kruttant som numera har tillgång till internet 24/7 & helt orädd skypar över Atlanten till människor som bara pratar engelska. So, mitt nyårslöfte för 2010 är att jag ska bli lite mer som farmor - inget ska få hålla mig tillbaka! Sedan är Pauls & mitt gemensamma löfte att vi ska göra 2010 till ett otroligt roligt år. Det känns som ett bra löfte!


Fan så fint...

Igår tittade jag & Paul på trailers till The Banff Film Festival. Torontosektionen av Canadas alpina klubb (ACC) har nämligen fått tillgång till alla previews så att de kan besluta om vad som ska visas i mars när touren kommer hit. Så där satt vi i soffan med papper & penna i högsta hugg när filmen "Mont-Blanc Speed Flying" startade som track nummer 13. Första bilden som kom upp & jag började gråta, det var bara så fint. Det var som när jag gråter till pärlfiskarna för att det är så vackert. Något är så övermäktigt fantastiskt att hela ens inre fylls upp av det & man inte längre kan hantera alla känslor. Så man gråter. Lite för att livet är så fantastiskt, lite för att man inser hur liten man är i sammanhanget, men mest av lycka över att det finns ögonblick som är så klockrent perfekta.
I mitt nästa liv ska jag bli en speed flier - bara segla runt i det oändliga & se ner på helheten. En röd Jonathan Livingston Seagull med oändliga rymder luft under vingarna.

Längtar till kvällen...

Isch så slitig denna veckan varit - längtar så till kvällen! Då ska jag bara ta det lugnt, mysa i soffan med ett glas rödvin & kanske spela lite Kalaha. Jag ska INTE göra något jobbrelaterat, något för SWEA eller ens öppna upp datorn. Nope, bara mys. Eller, lite dator kanske ändå... Har skrivit klart min sammanfattning av 2009 men av någon anledning går det inte att ladda upp bilder. Oerhört irriterande. Så jag får kanske ta ett litet ryck & testa en gång till.
Medan jag harvar på som vanligt åker skrotkorn/världens bästa lillebror till Indien idag. Det är inte utan att jag känner mig lite avundsjuk. Hade ju varit trevligt om man hade varit ekonomiskt oberoende så att man bara hade kunnat göra roliga saker hela tiden. Nu ska jag väl inte klaga, jag har redan tre resor inbokade för 2010... Men ändå, tänk att bara kunna kika ut på slasket, allt det gråa & känna att "Neeej, jag känner faktiskt inte för -10 grader idag. Jag tror jag åker till Bahamas". Nästa gång jag söker tjänst måste det banne mig vara på en varm plats. Att seriöst sitta & googla täckjackor på lunchen för att man håller på att förvandlas till en piggelin är INTE ok.

Ny regel...

Vi har en ny bestämmelse i huset - inga glasflaskor i frysen. Det fungerar liksom inte när minnet är som en guldfisks. Igår stoppade Paul in en perrier flaska i frysen & i morse möttes jag av ett litet regn av gröna glasbitar när jag öppnade frysdörren för att hämta min morgonmango. Naturligtvis slutade uppstädningen med blodvite, är inte så stadig på handen i ottan & utan frukost i systemet. Så då blev det illtjut & rusch upp på övervåningen för att tvinga upp Paul eftersom jag inte kunde hitta vårt plåster förråd. Faktum är att den lilla incidenten gjorde så att jag kom av mig totalt. So, istället för att fortsätta med min älskade frukost ställde jag mig i duschen i en halvtimme som en annan zombie. Efteråt kändes det ca 100% bättre & jag svidade om till mitt nya Juicy sett - en av de två julklappar jag gav till mig själv detta året. Sedan blev det frukost med extra mycket mango & nu är jag hög som ett hus på socker.

 

Jag i julklapp nummer 1, bakom mig kan ni skymta julklapp nummer 2 - ett par marinblå Hunter stövlar. Moi tror stenhårt på konceptet unna sig själv en julklapp eller två varje år. Att köpa sig själv något riktigt fint eller något som man velat ha riktigt länge. Förra året blev det min Olympus kamera & den har verkligen förgyllt mitt 2009. Har stora förhoppningar på stövlarna detta året, räknar kallt med att de kommer att rädda mina fötter under våren. Toronto häver nämligen ut så mycket salt på vägarna att de är täckta av ett konstant slask som bara växer i utbredning eftersom alla golvbrunnar är utplacerade av förståndshandikappade.


Dvala...

Var så otroligt trött hela dagen igår att Paul fick komma & hämta upp mig på institutionen. Efter att ha handlat, städat lite & lagat mat slog middagsmaten till som en bomb. Bara satt & nickade i soffan. Eftersom klockan var rent pinsamt tidigt höll vi i gång mig med ett Kalaha maraton samt en omgång Yatzy. Sen gick det inte mer & 22.45 är det sista jag minns att klockradion visade. Sedan sov jag till 8.30 - alltså, nästan 10 timmar! Nu känner jag mig helt overkligt utvilad & funderar på att adoptera en mer farmoraktik dygnsrytm.

Oj vad annorlunda...

gårdagen blev mot för vad jag förväntat mig. Hade tänkt att det mest skulle bli lite uttråkad/fortsatt semestersuktande artikelläsande, två timmar på TCA följt av måndags sushi & någon form av TV-underhållning. Men så kom jag till institutionen & möttes av ett gulligt litet paket (en egentillverkad drömfångare som en annan grad-student gjort till mig som tack för de sociala arrangemang jag fixade förra terminen) samt en förfrågan om att vara reviewer på en artikel. Vilket sammanslaget gjorde att jag blev på topphumör. So, det var en happy Idah som drog till gymmet för att klättra. Där jag möttes av totalt omvälvande nyheter från Jaimes sida. Så vi klättrade fem rutter mest för syns skull & sedan drog vi till en bar, kallade in Paul, drack öl & bara pratade. Wooh... så här långt har 2010 ruskat om saker & ting rätt rejält!
Kom hem vid ett på natten & bara stöp i säng, det där med att ta det piano denna veckan & bara sitta hemma med värmeljus & ladda batterierna får nog skjutas på framtiden...

Vi tar det lite lugnare...

Help vad förra veckan var intensiv. Detta avklarades från måndag till söndag:

 

Vara i Lycksele med familjen

Resa tillbaka till Toronto, Umeå-Stockholm-Amsterdam... förseningar pga höjd säkerhet

Packa upp allt efter julen, tvätta, städa i huset, packa weekend väskor

Bila till New York, åtta timmar

Fira nyår i New York - gå, gå, gå... non-stop, vi var typ aldrig stilla

Köpa julklappar till hela Pauls familj

Shoppinghysteri (inte vi så mycket kanske, men alla andra typ 20 miljoner människor i NY)

Bila tillbaka till Toronto, snöstorm... elva timmar i bilen. Hysteriskt trötta.

Söndag - julafton i efterskott hos Pauls föräldrar. En miljon julklappar, kalkon & Ida som kraschar i soffan klockan 21.00. Krypkörning hem, snöstormen har rört sig norrut.

 

Nu känner jag att denna veckan får bli lite mindre hektisk. Jag tänker ta det lite piano. Inga större åtaganden om jag kan undvika det. Inga släktingar på besök eller folk på middag. Bara så stiltje det går.


Back from the big apple...

Allo. Tillbaka i Toronto - resan tillbaka igår tog nästan elva timmar (ska ta cirka 8 max) & vi kom inte hem innan halv två. Mkt trötta med andra ord. & nu ska vi slå in allt vi köpte, plocka upp Annabelle & hennes flickvän & sedan köra ut till Newmarket för att fira jul med Pauls familj. Är aptrött & överväger att dricka kaffe för typ andra gången i mitt liv. However, resan var underbar & jag är så lycklig för att vi åkte iväg. Återkommer med bilder, mer utförlig beskrivning samt min sammanfattning av 2009 när stressen inte hänger lika tungt i stugan. Puss!

RSS 2.0