På Amanda Schulmans initiativ...

blev det "fika" ikväll. Hot calabrese salami, spicy turkey (vi är ju ändå i nordamerika) & gravad älg - som jag smugglat in i landet. Kött? Nejdå, absolut inte - i mina väskor - aldrig!


Sedan var det beordrat rödvin - så vad annat kunde vi göra än att korka upp en flaska Crasto Douro? Underbart rödvin tillverkat på samma druvor som portvin. Det kan inte bli annat än bra!

Ostarna då... tja - vi missade stängningstid på "Cheese Boutique" så det fick bli lite halvdant. Eller i varje fall på den canadensiska fronten - en totalt poänglös historia från Niagara-området. Väldigt synd med tanke på att Québec tillverkar fantastisk ost. FAST vi vägde upp med lite Västerbottens. Som vi faktiskt inte smugglat in. Nej - den har farmor skickat in alldeles totalt illegalt. Tack farmor!

Ja & så var det ju rädisorna... som jag skytt så länge jag kan minnas. Men de fanns med på listan över hur man gör en usel måndag till en bra måndag - så vad annat kunde jag göra? Paul var själaglad - han älskar nämligen rädisor & därmed även Amanda. Jag gick dock inte lottlös ur det hela - jag fick honom att äta tomater med bocconciniost som kompensation. Jag ser det här som ett givande & tagande i vårt förhållande - han fixade tomater, jag rädisor... & i ärlighetens namn - med en massa houmus & Montreal steak pepper till så var det faktiskt riktigt gott.

Så betyget på kvällen - så oändligt mycket bättre än det var innan!

Jag känner att jag är tillbaka på banan igen - balansen är återvunnen. Charkisar, vin & den man älskar är tydligen melodin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0