Små trädaliens!

Så här i augusti kan det hända att en sån här liten varelse plonkar ner i skallen på dig när du är ute & promenerar. Cikador! De hörs mer eller mindre oavbrutet under sensommaren - men nu börjar cikadasäsongen att lida mot sitt slut. Jag blir alltid lite ledsen i själen när jag ser döende cikador, det om något är ett tecken på att hösten närmar sig.


Fast om någon trillar ner i ens trädgård & man råkar ha en katt i närheten kan det ändå bli ganska roligt. Katter som ser fallande cikador MÅSTE bara anfalla - men sen blir de i regel skrämda från vettet när de väl har den tokvibrerande insekten i munnen. Så då släpper de den & studsar tre meter bakåt, bara för att upprepa manövern fem sekunder senare eftersom de helt enkelt inte kan låta bli frestelsen.

Kommentarer
Postat av: ma

Jag såg en mycket intressant program i TV om denna insekt med 17 års livscykel. M

2011-08-24 @ 21:50:28
Postat av: Ida

Oh, det hade jag velat se! Paul & jag pratade bara i förgår om hur länge de kunde tänkas leva. Antar att de inte är aktiva 17 år på raken dock, ligger de & vilar som ägg därimellan?

2011-08-25 @ 00:46:35
Postat av: ma

Tyvärr han jag inte se hela programmet. Jag öppnade TV:n när armen av larv började krypa upp längs trädstammen för att genomgå en metamorfos till vuxna cikador. Som jag förstod sker detta var 17:e år, utan att man kunnat förklara varför det är så! Intressanta och märkliga varelser, måste nog läsa mer om dem. M

2011-08-25 @ 22:10:20
Postat av: Ida

Vad synd! Vill också veta mer! När jag tänker efter så tror jag att jag har hört talas om 17 åriga livscykler förrut - men jag har ingen aning om hur processen ser ut.

2011-08-26 @ 05:14:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0