3 December!

I min familj har daddlar alltid varit väldigt viktiga under julen. Inte bara för att mamma gillar dem, utan även för att katterna tycker att de är grymt goda. Så, vad hade julen varit utan daddlar? Självklart måste de då inkorporeras i världen bästa uppfinning - biscotti!

Så jag bjuder på - Majsmjölsbiscotti med daddlar!

Ingredienser för två dussin:
3 dl mjöl, 3 dl majsmjöl, 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt,  85g rumsvarmt smör, 2.3 dl socker, 2 ägg, 1.5 tsk apelsinextrakt, 1 msk rive apelsinskal, 2.3 dl hackade daddlar, 2.3 dl hackade mandlar, 1 tsk anisfrön.

1) Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, majsmjöl, bakpulver & salt.

2) Rör socker & smör poröst, tillsätt ett ägg åt gången. Tillsätt apelsinextrakt & apelsinskal. Blanda försiktigt ner mjölblandningen. Tillsätt daddlar, mandlar & anis.

3) Flytta degen till en bakplåtsklädd plåt & forma till en 2-3 cm tunn limpa. Baka i 30-35 minuter. Flytta till galler, låt svalna i 15 min.

4) Skär biscottin i 1.5-2 cm tjocka skivor. Lägg på galler & rosta i 15-18 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0