Det vände!

Vet ni, jag kände mig så deppig & nere & bara förbannat trött på allt & så helt plötsligt... helt plötsligt lossnade det för mig. Jag fick till den där ekvationen jag har kämpat så för att konstruera & den gav bra resultat. Jag bara satt & gapade. Sedan flög jag upp från stolen & gjorde en sånt där fotbollsspelare-knutennäve i luften move. I samma stund kom Paul innanför dörren & det blev kramkalas. Följt av promenad till Loblaws, inhandlande av lax & granatäpple.

FIRA!


Fast jag drog inte en flaska vin. Av två anledningar: 1) Fältdag imorgon med mina studenter; 2) farmor har sagt att jag inte får. Enligt fammo så ökar risken för bröstcancer med 10% om man dricker en halv flaska vin i veckan. Stämmer de rönen är jag (samt typ alla andra Lundastudenter) redan torsk - men för stunden lyssnade jag i alla fall på farmor & tog en halv burk cider istället. För liiite måste få fira när man löst något man grunnat på i åratal.

Kommentarer
Postat av: ma

Grattis! Och en glädjande nyhet som alla svenskar verkligen kan vara stolta över; Tomas Tranströmer får Nobelpriset 2011. Läs t ex hans dikt Romanska bågar.

2011-10-06 @ 22:18:57
Postat av: Ida

Har aldrig läst Tranströmer - men nu får jag väl testa. Har vi någon gammal bok av honom liggandes hemma? För i så fall kanske jag kan titta igenom den när jag kommer hem till jul. För - i år tror jag att vi kan flyga hem!

2011-10-07 @ 13:12:00
Postat av: ma

Nej, jag har bara läst hans dikter på nätet. Han slog igenom tidigt och har skrivit både poesi och prosa. Han fyllde 80 år i våras och uppmärksammades en del då. Han utbildade sig till psykolog och har alltid spelat piano, även efter insjuknandet i stroke. M

2011-10-07 @ 22:24:10
Postat av: Anonym

Nog fixar jag en bok av TT till dig om du/ni kommer hit till julen! Kram

2011-10-07 @ 22:45:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0