Det här med plast...

Så, inte världens bästa foto på mig - men låt oss fokusera på min längsta brudtärna, hon till vänster om mig på kortet:
That's Sussie - eller SussieQ som jag oftast kallar henne för. Sussie & jag har känt varandra lika länge som jag känt Jo (till höger) & det börjar bli så pinsamt länge att vi inte ens behöver sätta det i pränt. I vilket fall... Sussie har bott i Norge tills bara ett år sen eller så & nu jobbar hon med miljögifter i södra Sverige. Eftersom hon jobbar med eländet så har hon blivit lite miljöskadad & det här har smittat av sig på mig - alltså, det här med hur mycket PLAST man har i hemmet är ju lite sjukt. Så jag har beslutat mig för att jag måste försöka minska lite på plastigheten här hemma. För när man tänker efter, allt kommer i plast! Hur kan det komma sig att all frukt jag köper, allt kött, all fisk, alla grönsaker, alla mejeriprodukter - ALLT kommer i plast! Kolla in i kylskåpet så får ni se, plast, plast, plast. Jaha kanske ni tänker, och? Jo men jättegod tillsats till maten om man är på nedsatt lungfunktion, ökad vikt (tjoho, not), insulinproblem & lägre spermieantal som dessutom är DNA skadat. So... jag måste ju försöka göra något! Mitt nya HÖSTLÖFTE blir därför att försöka dra ner på plasten i vårt liv! Första steget blir att ta itu med maten, jag tänker helt enkelt vägra att titta in i ett plastspäckat kylskåp i fortsättningen!

Kommentarer
Postat av: Jo

Kan ju bli svårt med tanke på att nordamerika tycker om att plasta ALLT. Först förpacka det enskilt och sedan alltihop i en sista plastförpackning... Men lycka till =)

Svar: Du, det är inte så mycket bättre i Sverige - kolla bara i grönsaksdisken nästa gång du är & handlar. Varför känner ICA ett behov av att plasta in paprikan?
Ida

2013-08-31 @ 21:27:17
Postat av: Alex

De är iaf något som är bra här! Köper 90% av vårt kött från en av giorgos bästa vänner som är slaktare. Så vi vet precis vad de kommer ifrån och inget inplastat och tillsatt =) Grönsaker köper vi i supermarketen (om inte giorgos farfar odlat) men nästan alltid är de odade på ön och inte inplastat. Och stora delav av den ost vi har hemma har Giorgos farfar gjort från ger och får mjölk från deras gård.

Men trotts de finns de ju en jäkla massa plast hemma! Jag har tänkt mest på de här med leksaker. Vill inte ha massa plast grejer till Isabella, av många anledningar. Vill ha fina, välgjorda, hållbara trä saker! Men de blir bara sånt jag köper själv, grekerna förstår inte de riktigt.

Svar: Åh, det låter som en dröm! Kanske lite knäppt, men jag hade så gärna velat ha getter själv. Varje gång jag är uppe i stugan önskar jag att vi på något sätt kunnat bosätta oss där & ha lite djur för självhushåll... Jaja, kanske någon dag. Vi kan i alla fall köpa ägg lokalt där, så det är bra. Har Gs familj höns också?
Intressant att höra att du tänker i de banorna gällande Isabella, vi har nämligen sagt att vi kommer att försöka vara stenhårda på plast & flamskyddsmedel i fall att vi får barn någon dag. Fast så är det ju som du säger... andra kulturer verkar inte så på vackra Svenska träleksaker. Här är allt gjort av plast & jag kan bara föreställa mig hur mycket problem det blivit med Pauls föräldrar om vi infört en 0% plastleksaker i hemmet policy... Sen finns det ju också plastleksaker som det hade varit svårt att undvika, LEGO tex känns ju som en himla bra leksak för barn & som en naturlig del av deras uppväxt, vare sig de är pojkar eller flickor! Lite trist att förvägra något sånt!
Ida

2013-09-03 @ 08:05:56
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Sant. Tror dock att det är mer producenten än ICA, fast de kan ju välja vem de köper ifrån så fortfarande sant =)

Svar: Jag blir liksom ARG varje gång jag ser att man gör så med mat. Varför ska allt behöva stoppas in i plastförpackning efter plastförpackning? Ta paprikan som exempel - det finns väl få grönsaker som är så rena, ogeggiga & svåra att skada när man packar dem. Varför i hela friden ska de ändå knölas in i en lite plastpåse? Begriper inte!
Ida

2013-09-03 @ 20:25:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0