Kasta mat & äta skräp...

En stor skillnad mellan Sverige & Kanada är helt klart hur folk ser på mat. Jag som tillbringat en stor del av min barndom tillsammans med mina farföräldrar har en djupt rotad aversion mot att kasta mat. Något som jag inte alls ser hos Paul, fastän hans föräldrar bara är några år yngre än vad min farmor är. Det här beror ju naturligtvis på att Kanada & USA inte berördes av kriget på samma sätt som vad Europa gjorde. Titta bara på gamla kort från den tiden - min farfar i uniform & gevär på ryggen, Pauls pappa i chick banddräkt & med trumpinnar i handen... Så att kasta mat är inte något som rör Paul i ryggen, medan jag dör själsdöden. Paradoxalt nog har han dock inga problem med att äta skräp (alltså, hur folk kan sätta i sig poutine övergår mitt sunda förnuft), något som jag aldrig skulle få för mig att göra. Vill jag dö av hjärtproblem knaprar jag nog hellre i mig lite digitalis från trädgården & får det gjort på en gång. Anyway, nu när Paul pendlar in till Toronto varje dag hinner han inte äta frukost hemma utan plockar på sig något på tågstationen istället. Det här hade jag inte haft några problem med om det inte vore för det faktum att jag vet att han inte väljer en vettig macka till sitt kaffe. Nej, istället räknas munkar som frukost... & så kan vi ju inte ha det, men det här med att skicka med honom dinkelbrödsmackor är inget som jag tror kommer att mottas med superentusiasm heller. Så nu är planen att testa ett mellanting & samtidigt slå två flugor i en smäll!
Tillåt mig presentera "Banana Peanut Oatmeal Muffins"! Fördel Ida: jag blev av med mina sista, overkligt bruna, bananer & jag vet vad han sätter i sig (läs inget transfett). Fördel Paul: han vet inte hur bananerna såg ut & jordnötssmöret kommer att trigga igång honom på alla fronter. De är nämligen lätta kanadensarna, lite jordnötssmör & de äter allt!

Kommentarer
Postat av: Malin C

Uuuuurk! Googlade poutine och det ser ju helt fasansfullt ut!!
Haha älskar ditt drag med muffinsen :) En kvinnas list!

Svar: Jag kan väl förstå om man äter onyttigt ibland, men att äta poutine till lunch flera dagar i veckan är något som jag helt enkelt inte kan begripa att någon vill göra mot sin kropp. Sen äter de ju det inte bara så där heller, utan du kan beställa det PÅ din hamburgare - som om det inte vore onyttigt nog!
Muffins & smoothie, det de inte ser mår de inte dåligt av! :)
Ida

2014-09-19 @ 02:40:46
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Malin C

Uuuuurk! Googlade poutine och det ser ju helt fasansfullt ut!!
Haha älskar ditt drag med muffinsen :) En kvinnas list!

2014-09-19 @ 02:40:46
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Jo

Mmmm, poutine! Maträtten som mest ser ut som *välj valfritt äckel* men som är sååååå gott! Trodde jag aldrig när jag såg det första gången. Men det är ju inte något som jag skulle äta varje dag eller ens en gång i veckan för hej hopp igensatta artärer.

Svar: Nej hjälp att äta det flera gånger i veckan... förstår inte hur någon kan tycka att det är en bra idé, oavsett om det smakar gott. Varje gång Paul säger att de ätit det till lunch på jobbet blir jag stressad & kompenserar med ett par dagars salladsmiddag, inga hjärtinfarkter här tack!
Ida

2014-09-19 @ 22:32:02
Postat av: Alex

gud jag önskar att jag kunde flytta in hos dig och bli lärd att äta ordentligt! tror du skulle dö om du såg vad jag stoppar i mig varje dag... de är faktiskt riktigt illa. Fast de där poutine (som jag också fick googla) såg ju inte direkt jättegott ut...

Svar: Ni får komma hit & hälsa på, vi har gästrum!
När det gäller poutine så har jag testad lite någon gång Paul beställt in det & det smakar faktiskt gott, men en tugga räcker liksom rätt väl. Tror att mitt system typ lagt av & dött om jag petat i mig en hel portion. Fettbomb utan dess like!
Ida

2014-09-19 @ 22:41:03
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0