Babyfilt till en ny liten stjärna...

På fredag ska vi på babyshower för Melissa, en av Pauls kollegor. Här fungerar det ju oftast så att folk registrerar sig hos en affär, så som BabysRus, & så köper du någon av de saker de listat att de vill ha. I det här fallet är det dock ett annat upplägg, alla lägger helt enkelt en förutbestämd summa & sen åker en av de andra anställda till en babyaffär & shoppar lös en hel uppsättning baby/småbarnskläder åt den blivande babyn. Alltså... tråkigt. Jag har absolut inget emot att ge pengar som present så där rent allmänt, men att gå till en fest & räcka över tio dollar till någon som står med ett insamlingskuvert känns väldigt opersonligt. Så jag bestämde mig helt enkelt för att gå mot strömmen lite & ta med en egen present - en babyfilt:
Råkar veta att Melissa har bestämt sig för ett nautiskt tema på deras barnkammare, så det fick bli en stjärnfilt (som en sjöstjärna) i "sea foam green". Nu ska jag bara tåta ihop en liten påse att ge bort den i & så får jag hålla tummarna för att den passar in i hennes babyrumslayout. Enligt Paul har hon nämligen haft en "nursery" pinterest sida i tre år... så jag kan tänka mig att saker & ting planerats rätt minutiöst. Melissa är nämligen en perfektionist uti fingerspetsarna. Men jag tänker så här, passar inte filten in så kan hon alltid ge bort den till någon annan. Det är ett tänk som farmor har lärt mig - gett är gett & sen är det bra med det. För håller du på & drar upp det du gett i tid & evighet blir presenter lätt mer än börda än något att glädjas över. Något jag verkligenlärtmig genomårenmed deningiftasläktingen! Anyway, nästa virkprojekt får nog bli en liten uggla - ramlade nämligen över dessa små filurer & blev helt kär!

Kommentarer
Postat av: Anonym

jättefin! och håller helt med om tanken att "gett är gett.."

men dom där ugglorna... SÅÅ fina! Isabella är galen i ugglor (de flesta djur ifs, men ugglor är favoriten sen länge) och jag blev helt kär.

Svar: Tack - tog lite drygt en vecka att få ihop, får passa på när Tor ammar!
& visst är de hur söta som helst?! Så fort jag såg dem åkte de överst på min lista över saker att prov-virka. Har precis letat fram lite garn & ska försöka få ihop en till på fredag... Blir lite tajt att få till, men vill så gärna ge en till en av Pauls kollegor som fick en liten Oliver bara någon vecka efter att vi fick Tor.
Ida

2015-03-25 @ 23:08:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0