Happy dance!

Alltså jag är SÅ glad! Mina gamla solglasögon har nämligen sjungit på sista versen i en hel evighet & jag är så otroligt dålig på att få ändan ur när det gäller att fixa sånt så idag tog Paul tag i saken. Först sa han att han hade  en överraskning, så vi körde iväg, hamnade hos en optiker & så fick jag välja ut ett helt nytt par! Paul hade till & med lyckats rota fram pappret som visar mitt synfel, så de kunde sätta in linser med skärpa på direkten. Blev bara så himla himla glad!
Happy dance!
Det var så härligt att gå ut från affären & helt plötsligt kunna se klart! För även om mina gamla solglasögon hade riktiga linser de med var glaset så skadat att allt var suddigt i vilket fall. Men nu så! Dessutom kom de med en härlig sepiaton i glaset (istället för den gråblå skugga jag var van vid) så nu känns det lite som om jag konstant är med i ett avsnitt av Agent Carter!

Rain dance!

Det har varit så galet torrt den här sommaren att vi går på vattenrestriktioner. Du får böter om du tvättar bilen eller vattnar prydnadsväxter utanför väldigt restrektiva timmar & bönderna i området har precis blivit ombedda att dra ned 20% med vattnandet. För oss har det här inneburit ett evigt kämpande med att hålla trädgården vid liv. Så när det började ösregna precis efter middagen idag var det REN LYCKA. Det stod ganska snabbt klart att vi inte var de enda som var glada - genom regndånet kunde vi nämligen höra glada tjut. Så vi tittade ut på gatan & där sprang grannpojken Eli runt i bara shorts tillsammans med våra grannar Matt & Galia samt deras två små barn. Det tog två sekunders övervägande, sen kastade Paul tröjan & så sprang vi också ut. Det verkligen bara vräkte ned, så jag var blöt rakt igenom BHn på mindre än en minut. Jag tror på riktigt att jag hade varit torrare om jag ställt mig under duschen. Tor tjoade & stampade som en tok i vattnet som forsade fram över gatan & det var bara så himla roligt alltihopa. Speciellt som våra nya grannar som precis flyttat in på andra sidan gatan bestämde sig för att joina galenskapen tillsammans med deras lilla nakna 6-månaders. Har inte skrattat så mycket på länge! När vi var så genomdränkta som det bara går att vara sprang vi in igen, skalade av alla kläder i hallen & klämde in oss i duschen alla tre. Avslutade regnfirandet med att gotta i oss en massa fryst yogurt i myskläder. Det enda jag hade önskat av kvällen var att Tor hade varit bara liiite äldre så att han hade kunnat minnas det här som vuxen - men vi får väl göra regndanser till en tradition här på gatan så att alla barn kan minnas hur de vuxna lekte lös i regnet tillsammans med dem! Är också så himla lycklig över att det regnade precis nu - känns som om mina lingon inte hade kunnat få en bättre start!

Meeting a very tiny cow...

Tor, Daisy & jag hade en riktig liten pissdag igår - det blir lätt så när två 1.5-åringar kollektivt bestämmer sig för att skita i att sova mitt på dagen. Jag var ett VRAK när Paul kom hem & somnade samtidigt som Tor så det är därför det inte blev något bloggande igår. Vilket kanske var lika bra, jag var inte på mitt bästa humör om vi säger så... Tack & lov tog livet en 180 gradig vändning åt det bättre idag! Jag menar - kolla bara vad jag handmatade med ett litet animal cracker på morgonkvisten!
Alltså jordekorrar kan vara det sööötaste som finns! Även om det här var en dag då de stötte på hård konkurrens... För precis innan lunch hojtade Paul "Mot bilen" & så packade han in ungarna & mig för överraskningsutflykt. Man måste ju bara älska att han hittar på sånt på en sketen onsdag! Så vi rullade ut på landet & han vägrade tala om vart vi skulle men tillslut rullade vi fram till den här skylten & jag bara tjoade av lycka!
Whiffletree är stället där vi köpte blåbärsplantor för ett par veckor sen & fick se de söta kalkonungarna. Förra gången vi var där möttes vi på direkten av Farmer Martin, men den här dagen var det helt tomt & stilla på gårdsplanen. Så medan Paul snurade runt & letade efter någon som kunde hjälpa oss inledde kottarna & jag besöket med att provsitta deras hammock. Sjukt populärt bland småfolket!
& mitt i denna gemytliga lilla stund med mig sjungandes Old MacDonald fick jag syn på något som gjorde att jag dog sötdöden något totalt. En liten vinglig kalv!
I samma veva kom Farmer Martins son & hjälpte Paul så jag frågade om vi fick gå & hälsa & det fick vi. Alltså... så himla otroligt söööt! Kan man vara nästan 33 år gammal & ändå önska sig en kalv i julklapp?
För alltså på riktigt...
Daisy var dock inte lika imponerad. Hon blev skiträdd när den lilla babyn ville komma fram & slicka mina knän.
Lätt surrealistisk situation att ha en liten nyfödd ko som slickar ens knäskålar samtidigt som en liten människa försöker klättra upp för ens kropp skrikandes "Bye Bye Bye!" till den lilla kon.
Mjölk?
Tillslut slet vi oss därifrån & åkte därifrån med två dyrbara plantor...
Vaccinium vitis-idaea eller lingon på ren svenska.
Jag visste inte ens att det växte här i Kanada, men Whiffletree satt på två små plantor som Paul tingat åt mig! Bästa tidiga födelsedagspresenten jag hade kunnat få! Um... förrutom om han hade gett mig en liten kalv då, men det hade kanske inte riktigt gått hem hos grannarna...
Save

Couscous sallad & utmaning...

Vi har haft värmebölja i en mindre evighet nu & jag försöker laga så lite mat inne i köket som det bara går. Vi har ju ingen AC så det blir omöjligt hett inne i huset om jag sätter på ugnen mitt på dagen. Det blir därför väldigt mycket BBQ & så försöker jag kompletera med lite goda sallader. Älskar couscous & tycker att det här receptet känns som ett väldigt fräscht kallt alternativ.
Väldigt enkelt - bara blanda 2.5 dl kokt couscous med en finhackad stor tomat, 2.5 dl finhackad gurka, hackad salladslök (jag tar inte så mycket eftersom Tor inte är så förtjust i lök), massa persilja & 2.5 dl kikärter. Rör ihop en dressing på 2 msk olivolja, 3 msk citron juice, pressad vitlök, 2 tsk färsk mint (eller 1 tsk torr), 0.5 tsk peppar & 0.5 tsk salt. Perfekt att ta med på picnic, i lunchlådan eller om man ska på knytkalas!
 
& det här receptet får bli kick off på den 21-dagars utmaning som jag antagit. Tor & jag följer nämligen en vlog som handlar om en familj som bor i North Carolina & som strävar efter att odla så mycket de kan av sin egen mat. De har nu startat en utmaning som går ut på att man under tre veckor ska laga så mycket som möjligt från saker man själv odlat. Nu ligger vi ju inte på samma magnitud som de gör, de har liksom liiite mer råvaror att välja på men strunt samma - det viktigaste här känner jag är att äta så lokalt som det bara går. Allra helst då från sin egen trädgård men i annat fall åtminstone från närområdet. Så couscous salladen... check på egen vitlök, lök, persilja & mint!
Save
Save
Save
Save

Första zucchinin!

En av de bästa sakerna med att komma hem från vår lilla utflykt var att det hunnit hända en massa i trädgården. När vi åkte hade vi en pyttig liten zucchini & på två dagar hann den växa till sig så att den var klar att skörda!
Kommer ihåg första gången jag såg en zucchini i någons trädgård - det var påsken 2005 när jag var i Brisbane & det kändes så otroligt exotiskt att någon faktiskt kunde odla den typen av grönsaker helt själv. Så att säga att jag var exalterad när jag plockade min allra första egenodlade zucchini är ingen överdrift!
Finaste zucchinin jag någonsin skördat! Vad jag gjorde med den?
Fram med knogmördaren & sen blev det muffins. Älskar det här receptet, det är så himla gott! När Paul, som verkligen ogillar zucchini, äter tre stycken på raken så är det ganska klart att det rör sig om ett keeper recept!
Kändes så härligt att ta ut dem ur ugnen - det är verkligen något helt speciellt med att laga mat med råvaror man odlat själv. Ser så fram emot hur det här bara kommer att utvecklas för senare i sommar hoppas jag att jag kan laga dem igen men då med egen zucchini OCH egna ägg... nästa år med tillsatsen egna blåbär & kanske om ytterligare ett par år äppelmos som jag kokat från äpplen vi plockat från vår egen trädgård!
Save
Save

Mini vacation...

Tidigt i fredagsmorse körde vi alla in till Toronto för att fira Pauls företags 20-års jubileum. De hade planerat en heldag ute på vackra Toronto Islands, så klockan 9.30 var det världens gäng som bordade färjan över.
De hade ordnat en massa aktiviteter med inhyrda hoppborgar & gladiator-ringar... men det var 36C & med luftfuktigheten kändes det som 43C & så ingen AC. Jag ville i ärlighetens namn bara åka därifrån - alldeles alldeles för varmt för oss. Sällan har det varit så skönt att få sätta sig i en parkeringsgaragekall bil! Från Harbour front körde vi till "The Beaches" dit Matt & Megha precis flyttat. Var så roligt att få se deras supercharmiga nya lägenhet. Det var ett sånt där ställe där det kändes feel good så fort vi klev innanför dörren. Dessutom har de AC, alltså räddningen! De skämde bort oss med världens godaste middag (LYXEN att äta något som någon annan lagat!) & så satt vi på deras balkong & lyssnade på ljudet till jazzfestivalen som hölls på närmsta stora gata. Det kändes som om vi var i en helt annan stad än Toronto! Så här ser deras gata ut på dagen, med sjöutsikt om man tittar noga till vänster i bild - så himla härligt!
Älskar de stora balkongerna - speciellt när folk dekorerat med ljusslingor, gardiner & massa blommor. Kände ett sånt sug att försöka få till en balkong eller veranda på vårt hus med, mysfaktorn är liksom bara SKYHÖG! Anyway. Sov över, gick ut & åt frukost på morgonen & följde upp med promenad i parken. Tor som fram till den här punkten varit glad precis hela tiden fick dock psykbryt när vi lämnade restaurangen & bet mig rövhårt i armen. Det gjorde så ont att jag först bara kippade efter luft & sen började tokskratta i någon slags smärtöverslag. Så Paul fick det tveksamma nöjet att bära det ormande barnet & sen skreks det non-stop tills vi fick syn på en liten övergiven grävmaskin som stod i parken... Det var ett lätt beslut att pipa över & dumpa ungen bakom ratten så att vi fick slut på eländet!
Happ - efter den här lilla persen gick vi hem & la Tor & sen bestämde vi vuxna att det var för varmt för riktig lunch så vi åt glass istället. Ibland är det himla fint att vara vuxen så att man får bestämma sånt! Avslutade sen vår lilla minisemster med att åka hem till Pauls syster där vi firade Tors kusins 2-årsdag! Av oss fick hon en kycklingbok med tillägget att en av våra höns är hennes.
Glad liten tjej! Tor var också glad, det fanns nämligen en pool...
Barnet hade i princip kunnat leka där fram till torsdag nästa vecka - sån lycka! Dock var han inte lika pepp på pinatan...
& så åkte vi hem sjungandes blinka lilla stjärna där på repeat & på det stora hela var det en sån där liten mini get away som åker in under F som i FIN i minnesbanken. Fast kanske allra bäst var det att svänga in på uppfarten & bara känns sån lycka över att vara hemma igen!
Save

Egen mangold...

Igår åt vi min favoritpasta så här på sommaren -  pasta med mangold & tomatsås, så gott! Fast jag skippade mjölken & creme fraichen den här gången eftersom jag kände att det hade blivit för vattnigt annars.
Det allra bästa... Mangolden, löken, vitlöken & persiljan var alla egenodlade! Hade hemskt gärna velat att tomaterna hade varit det de med men på tomatfronten är det inte lika lyckat som det var förra året. Dels så är det kanske lite tidigt, men sen har ekorrarna typ nöjesryckt av all kart... Men fyra egenodlade ingredienser är inte så illa ändå - blir verkligen extra gott när man vet vart allt kommer ifrån & man fått jobba lite för det!

Hönshus på en höft...

Det har varit lite tyst på hönsfronten, men vi jobbar på för att få in dem lagom till min födelsedag. Vårt stora problem har hela tiden varit att komma på en plan att följa, vi har liksom läst för mycket om olika typer av hönshus så när vi försökt planera något har det bara blivit en massa mind mapping men inget konkret. Så tillslut sa vi bara "Äh vi kör" & så började Paul bygga lite på känn & så här ser det ut i nuläget:
Stommen till ett litet "salt box" hus med reden till vänster & så undertill en av de två hönsgårdar som vi kommer att alternera mellan. Igårkväll köpte vi all playwood som ni ser till höger i bild & nu är planen att måla insidorna vita (så att vi bättre kan se om vi tex får löss i huset), skruva fast dem, lägga golv, isolera & sen köra wood finish på utsidan. Liiite jobb kvar med andra ord, men vi har ju på oss tills den 5e så jag hoppas att vi ska få till det!

Peele Island!

Innan Tor kom brukade Paul & jag spontanboka resor lite då & då. Vi delade en flaska vin, började prata & vips var vi inbokade på ett flyg till Bermuda... Med Tor med i bilden så fixar vi inte riktigt att vara så spontana (& så är det det här med att jag fortfarande inte får lämna landet) men vet ni, ikväll hände det för första gången sen typ 2013 - spontanresa bestämd! Det har nämligen varit bokat sen länge att vi ska ha semester första veckan i augusti. För med vår bröllopsdag & min födelsedag så känns det nästan obligatoriskt att vara tillsammans. Dock hade vi fram till för fem minuter sen inga planer på vad vi faktiskt skulle göra under den där veckan, förrutom att skaffa höns då... Men nu har vi kommit på att vi ska dra iväg till Kanadas sydligaste punkt - Peele Island! Planerna är liiite luddiga i nuläget, men vi tänker att vi åker färja över, bor på B&B, badar & kanske hyr ett gäng cyklar & åker på picnic. Inget jättevådligt äventyr alltså, men en liten mini vacation från vardagen. Ska bli så himla roligt!

A day with the donkeys...

Jojos sista dag här hos oss, så vi passade på att åka till en av våra absoluta favorit platser - The Donkey Sanctuary of Canada.
Pure feel good!
e
Det är ett sånt där ställe där man får lugn i själen. Som Jo sa "När jag dör vill jag bli återfödd som åsna & hamna här"...
Älskar det här stället så mycket så jag har gett mig själv ett löfte... Så fort jag får mitt PR-kort ska jag börja jobba på att få ett kanadensiskt körkort. Delvis då för att det ju varit praktiskt att ha ett för vardagsärenden, men även för att jag så otroligt gärna vill börja hjälpa till som volontär hos åsnorna. Det ligger bara 17 minuter bort med bil, så jag tänker att jag hade kunnat börja hjälpa till så fort Tor är lite mer självgående & kan vara borta på aktiviteter någon timme åt gången.
Anyway, vi snurrade runt ett par timmar bland åsnorna (nog länge för Tor att lära sig säga åsna men inte tillräckligt länge för att få till ett "Iiiååå" - han tror att de säger uhoh) & det enda jag ångrar med hela trippen är att vi inte köpte Tor en liten åsnemössa innan vi åkte hem...
Alltså så söt! Men jag kunde inte riktigt med att köpa en vintermössa när det var 28 grader ute...
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save

The urban farms...

Idag var det dags för Guelphs "Urban Farm Tour". Kanske en av mina favoritdagar på året! Älskar att folk öppnar upp sina trädgårdar & delar med sig av tips, erfarenheter, frön & plantor. Jag är numera innehavare av en "chokecherry" & till hösten ska jag få frön så att jag kan så mina egna marshmallow blommor - väldigt taggad på dem båda! Tors största behållning var dock att få mingla med det här gänget...
Alltså, jag tror aldrig att jag sett Tor så exalterad som när vi klev in i trädgården & det var höns & ankor överallt & så GRISEN. Happiness overload. Sen gjorde det ju inte saken sämre att de även satt på tre angorakaniner. Det enda som inte var helt tiptop enligt Tor var väl att jag envisades med att han inte fick peta fingrarna i munnen på vartenda djur han såg, men annars så - bästa dagen!

Magsår - så himla värdelöst!

Alltså så himla SÄMST. Jag har mått rätt bra/helt OK de senaste dagarna, men gårdagsnatten SÖG. Så idag infann jag mig hos en läkare direkt på morgonen & jo magsår är diagnosen i nuläget (har fått lämna blodprov samt har inbokat ultraljud för att vi skall vara alldeles säkra på att det inte är något annat). Läkaren skrev ut ett recept på starkare medicin, bad mig att försöka stressa så lite som möjligt & sen gav hon mig följande direktiv... 
 
Inte dricka någon alkohol
Inte dricka något med coffein
Inte äta något som är minsta surt (citrus, läsk, juice)
Inte äta något som är starkt eller minsta kryddat
Inte äta något fett - allt med ost går bort
 
I TRE MÅNADER. Alltså, det känns ju som om jag nästan inte bryr mig om magsåret äter upp mig totalt eftersom jag ju uppenbarligen kommer att dö tråkdöden femtio elva gånger om innan det blir oktober. Det är som att vara gravid, fast ännu sämre eftersom jag känner att jag inte har riktigt samma klagopotential. Röv.
 
Over and out - jag ska gå & tröstdricka gurkvatten...

Firar!

Så det här med att jag inte mått så bra & allt det där... det har ju hänt mycket bra också! Som i fredags. Gissa vad som hände då?! Jag fick min intervju (som inte var en intervju utan bara ett "här har du dina papper") som säger att jag har PR-status i Kanada! Nu måste jag i & för sig vänta två månader tills jag får mitt PR-kort som gör att jag faktiskt kan lämna landet, men jag är ändå SÅ himla lycklig för att jag äntligen kan lägga den här biten av mitt liv bakom mig! & sen idag... ännu en bra sak. Jag blev antagen till Engelska A på Umeå Universitet (helt nätbaserat) & förhoppningsvis är det här det första steget mot att jag ska bli certifierad översättare. 
 
Så det blev bubbel till middagen idag!

Magsår & lavendel...

Så naturligtvis så gav jag med mig på läkarfronten just igårkväll & tror ni att någon walk in clinic var öppen idag. Nej men så klart inte. MEN. Paul åkte till apoteket & pratade med en apotekare som bara "Jaaa, alla symptom stämmer ju in på magsår" & så rekommenderade han ett gäng tabletter som Paul kom hem med. Konsulterade Dr. Google & efter att jag konstaterat att precis allt stämmer in på just magsår så tog jag en första laddning medicin igår innan jag gick & la mig & det var första gången jag sovit igenom hela natten sen i onsdags. Ännu bättre, har mått nästan som vanligt idag OCH jag har inte ens behövt äta smärtstillande! SÅ SKÖNT! 
 
Mådde till & med så bra att jag orkade följa med på en liten stillsam utflykt till en lavendelfarm som ligger 15 minuter från vårt hus. Alltså, så vackert & luften var alldeles tung av alldeles underbar lavendelarom!
Mer än 10.000 lavendelplantor...
& massa små arbetare!
Åt lavendelglass, besökte deras destilleringsmaskin där de framställer lavendelolja & det var bara så otroligt fint alltihopa.
Tor var på jättegott humör & sprang runt utan att be mig att bära honom, så det var skönt att slippa lyfta hela tiden. Har gjort så ont de senaste dagarna...
Så nu hoppas jag att det här är vändpunkten & att jag får fortsätta må bra & njuta av att ha Jo här!

Dålig form...

Hallå, liten uppdatering. Jag har mått jättedåligt sen i onsdags med magsmärtor, illamående & lätt feber. Det blir bättre dagtid men väldigt jobbigt på kvällarna, så jag har i regel pressat en massa smärtstillande & sen somnat ihop med Tor bara för att vakna till ett par timmar senare för att det gör för ont att fortsätta sova. Så himla slitigt & sämst timing eftersom bästa Jo dök upp nu i eftermiddag. När bästisvänner från Sverige åker hela vägen hit till Kanada vill man ju gärna känna sig lite pigg & inte må uruselt. SUCK. Nu har Paul i alla fall bestämt att vi måste åka & kolla upp det här imorgon. Han har tjatat i ett par dagar, men jag har varit tjurig & vägrat med det gamla argumentet "det är inget, så jag biter ihop idag & så är det säkert bra imorgon". Men nu har jag liksom kommit till det stadiet att jag inte längre tror att jag kommer att vakna upp smärtfri imorgonbitti & då är det kanske läge att ta itu med det hela... Inte världens peppigaste blogg uppdatering, men nu vet ni i alla fall varför det varit tyst här inne & så får ni gärna hålla tummarna för att allt ska bli bra snabbt. Har aldrig varit hypokondrisk innan jag flyttade hit till Kanada, men sen jag hamnade i det här situationen då jag fortfarande väntar på att omfattas av den allmänna sjukförsäkringen (mer om det senare) så blir jag så himla stressad i situationer som denna. I nuläget har jag i princip allt från cancer till njursten till zika...

Pumpor & hjälp på traven...

När man sitter på ett gäng pumpaplantor så vill man ju gärna att det ska bli något av det hela - är ju lite trist om de tar upp hela trädgården utan att det ger avkastning. Det här hade varit nemas problemas om det inte hade varit för att det helt enkelt inte finns tillräckligt mycket bin för att garantera att blommorna blir pollinerade. Därför är Paul & jag båda på någon form av pumpasexjour i nuläget. Det finns nämligen hur mycket av de här som helst - hanblommor:
Men inte lika många honblommor, så vi cirklar kring plantorna varje kväll & försöker avgöra om någon av dem& är redo att blomma nästa morgon:
& när de väl blommar, ja då är vi där & redo med en hanblomma som vi har "friserat" lite för lättare applikation!
Gnugga gnugga gnugga...
& så är det bara att hoppas på att det tar sig!

Blueberries!

Alltså, det här hade jag ju aldrig gjort hemma i Sverige, men eftersom jag inte vet något ställe här där det växer blåbär (eller jo, ett ställe, men det ligger 4 timmar bort så det känns lite långt) så får vi helt enkelt odla dem själva. Vi bestämde oss för att börja med fyra plantor men det är bara nog för  två personer att äta färska bär, så går det här vägen (dvs vi lyckas skydda dem från ekorrarna) kommer vi att investera i fler plantor. Redan åtta gör att vi kan frysa in samt baka med dem, så jag tänker att vi satsar på en 10-12 plantor totalt.
Vi har fyllt boxen med tallkompost, sand & torv & herregud så välpackad torven kom! Balen var så kompakt att det tog oss två timmar att gräva ut allt igårkväll efter att Tor somnat, så vi fick jobba i mörkret med bara en liten lampa uppmonterad på staketet som ledljus. Grannarna måste ju undra om vi är lite knäppa... Men men, vill vi få något gjort nu för tiden är det bara att anpassa sig till Tors sovschema. Anyway, tillbaka till blåbären - plantan längst bort i bild är en "Duke blueberry" & de kan bli upp mot 180 cm höga. Är inte det HELT VANSINNIGT? Jag menar, det är nästan 20 cm högre än vad jag är & jag vet inte, men jag känner att det då mer känns som ett litet TRÄD än som ett ris... Ytterligare ett exempel på att everything is bigger in North America!

Such a niiice weekend...

Vi har haft en så himla härlig långhelg & i nuläget är jag så där riktigt nöjt trött - ska fota & visa imorgon vad vi jobbade med hela dagen. Anyway, helgen har varit fullproppad med BBQs, road trips, massa god mat (liiite för mycket om jag ska vara ärlig) & flygplans-spanande. "Niiice" som Tor skulle säga om han var vaken. Älskar det här kortet som Paul tog av oss två på St Jacobs när Tor precis lyckats spana in en liten vit prick i skyn!
Det enda negativa med hela helgen är att ekorrhelveterna stal de två körsbär som mitt lilla körsbärsträd producerade det här året. Har gått & tittat på de där körsbären i flera veckor & igår tänkte jag "men kanske att jag kan plocka dem imorgon!"... um, var tydligen inte bara jag som gick i de tankarna. Så nu är det krig!

Turkey poults!

Eftersom det är långhelg så drog vi iväg på en liten road trip, snabbt Starbucks-stopp & så rullade vi ut på landet. ÄLSKAR landsbyggden här i Ontario, det är så himla fint - lite som om Anne på Grönkulla hade kunnat åkt förbi vilken sekund som helst. Första målet för dagen blev Whiffletree farm där vi köpte på oss ytterligare två blåbärsplantor samt ett litet fläderträd. Inte för att det växte en endaste fläder uppe i norrland när jag var liten, men på något sätt känns fläder ändå så himla svenskt att jag inte kunde låta bli. Bonden som ägde stället hade dessutom en norsk älghund som jag blev kompis med på två sekunder, så där kvotade vi i alla fall in norrländska barndomsminnen på en helt episk nivå. Kan hända att jag blev lite blank i ögonen där ett tag - så länge sen jag fick busa runt med en älghund. Tor var däremot inte ett dugg intresserad av hunden, för bonden satt nämligen på en hel massa höns... himmelriket! När bonden såg hur till sig Tor var frågade han om vi kanske ville titta på hans kalkonbebisar (1 vecka gamla). Kan hända att jag dog & kom till himmelen över den frågan - JA VI VILL TITTA! Jag bara "Paul, fota så att vi får se Tors ansiktsuttryck!"...
Haha - har skrattat så mycket åt det här kortet! För även om Tor ser glad ut så är det kanske en viss annan person som är ännu lite mer till sig! MIND BLOWN på mama!
Om ni undrar över kalkonernas inhägnad - de kan inte bo i en inhägnad med hörn, då fastnar de nämligen i hörnen! Sen sitter de där & antingen dör de för att de liksom staplar upp sig på varandra så att de understa trycks ihjäl eller så sitter de så länge att de dör av kyla för att de inte kan komma tillbaka till sin värmelampa som sitter i mitten. Inte de smartaste kritterna med andra ord!
Men mycket sötare än vad jag trott att de skulle vara - i fullvuxen form ser de ju inte riktigt lika festliga ut. Happ, efter det här var det ju lite svårt att slita sig från farmen men vi tog oss tillslut därifrån & började köra mot St Jacobs & marknaden där. Det här är ju mennonite-land, så vi hann inte långt innan vi stötte på en uråldrig liten mennonitfarbror som stod bredvid vägen med sin häst & vagn & sålde lönnsirap. Gick inte att bara köra förbi, så vi stannade, köpte 4 liter & Tor fick titta på hästen. Hade hoppats på att han skulle säga häst, men det blev horse istället (han har inte sagt något av det tidigare) men han sa i alla fall "iiih" för hur hästen låter & inte "neigh". Alltid något. Avslutade med en snabb vända på marknaden med obligatoriska cabage rolls & så köpte jag en massa rabarber så att jag kan baka rabarber & jordgubbspaj i morgon!

What a Happy Canada Day!

Bästa bästa Canada Day jag firat så här långt för veeet ni - jag fick ett mail från CIC & min PR ansökan har äntligen blivit "processed". HELT OTROLIGT! Jag kan nästan inte greppa att de äntligen gått igenom alla mina papper & att min ansökan inte kommer att tjäna som kaffekoppsunderlägg för all framtid! Jag blev så paff när jag läste mailet att min haka inte riktigt har hunnit hämtat sig.
 
Så - om jag förstår det hela rätt så är nästa steg en intervju med hela vår lilla familj & sen måste jag vänta i fyra månader innan de har tryckt upp mitt PR-kort*. Det är med andra ord inte klappat & klart än, men det känns ändå så himla stort att det äntligen rör på sig! Lite som om jag sprungit ett maraton & nu äntligen ser mållinjen!
 
*Alltså, här måste jag bara infoga en liten parentes - HUR kan det ta 4 månader att trycka upp ett kort? HUR?! Josefin & jag tänker att de kanske hugger ner träden för hand, fraktar dem ut ur skogen med häst, mal ner träden med en väldigt trög handdriven kvarn & sen handmålar pappret med någon form av exklusivt bläck som tar jättelångtid att tillverka samt torka...

RSS 2.0