Recap - 2007...

Jahapp, vad gjorde jag av 2007 då...

Januari började som vanligt med att jag skrotade uppe i Lycksele ett par dagar innan jag flög ned till älskade lilla Lund igen. Där påbörjade jag ett nytt examensarbete (kvartärgeologi denna gången), festade runt med Jo, annordnade skadat många spelkvällar & hysteriehängde på Gerdahallen. I Februari drog jag iväg uppåt igen i två veckor & arbetade som ambassadör för universitetet - 'I Lund kan du läsa vad du vill, det är inte svårt att få tag på bostad, nationslivet är underbart & det är galet nära till Köpenhamn' blev mitt mantra... Sedan drattade jag nedför en trapp i bästa Scarlett O'Hara anda, något som tillfälligt satte stopp för mitt maniska tränande. So, när jag drog till Brasilien under påsken var jag inte riktigt så tränad som jag hade velat vara, but still in the best shape I have ever been! Brasilien var underbart; ca två veckors sippande på pina coladas , yoga i soluppgången & en massa nya intryck!

image229
Moi, & ett urval av de underbara människor som jag träffade där, den enda kvällen jag begick misstaget att inte beställa en drink som började med Capi (Capirinhas är typ Brasiliens nationaldrink men det godaste som finns är Caprifruta Caja, med reservation för stavningen...). den drink som jag håglöst sitter & petar i på kortet smakade utspottat tandkrämsvatten.. Därav den ngt besvärade minen.
image230
Brukar ju ha lite problem med solexem & annat skit pga mina finska gener så i början körde jag stenhårt med solskyddsfaktor 50 & sjal på huvudet... Sedan trappade jag gradvis ned & slutligen blev jag såhär brun:
image231
Ta da! Ett mirakel! Har aldrig varit så brun i hela mitt liv! Detta kortet är taget på Bo's 60 årsfest, därav de vita utstyrslarna (när det är major party i brasseland klär man sig i vitt). Rasmus, Mattias & moi... geologer håller samman i vått & torrt... Bara Åsa som saknas för att göra samlingen komplett (vi var alltså 4 geologer av totalt 30-40 pers på festen)!

Efter Brasilien följde lite seriöst arbete & lite mindre oseriöst festande i Lund. Höjdpunkten var när jag i Maj lyckades totalöverraska Jo med ett suprise party! Oh, hennes min var obetalbar! :). I början på Juni flög jag till Bryssel för att representera European Federation of Geologist vid Europa Parlamentet. Så här såg jag ut när jag stod & presidenterade i min monter!
image232
Vad jag lärde mig? En massa! Bland annat att Italienska farbröder finner mig oerhört fashinerande! :)

Sedan bar det av på fältarbete till Idre. Var skönt att få komma ut lite i fältet & arbeta. Massa långa, sköna dagar ute i fjällvärlden - bra sätt att varva ned på! & så fick jag åka helikopter för första gången!
image233

& när jag kom tillbaka till Lund & min mail fick jag mitt livs roligaste besked so far - tjänst vid UofT. Så återstoden av sommaren ägnades åt att arbeta i labbet på kvartärgeologen, krångla med alla papper som behövde fixas, hysterieskriva på mitt examensarbete (som i princip är färdigt men inte kan presenteras pga att en föredetta doktorand som arbetat med mitt material fuckat upp en datering...) & slita med att få allt iording före flytten. SLITIGT! Men, men iväg kom jag & den 6e september landade jag i mitt nya hemland! Som jag älskar!
image234
Toronto!

De månader jag tillbringat där har förändrat mig i själen. Jag känner mig lycklig på ett sätt som jag aldrig trodde var möjligt. & så har jag fått två livslånga, helt underbara nya vänner - Viktoria & Rob. Mina musketörer! :)

So, all in all - ett relativt bra år!

Kraam!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0