Flying up in the air...

Igår fick jag mig en liten oväntad flygtur. Var på gymmet med Paul (samt typ 30 pojkscouter... fun) & skulle bara klättra en liten rutt till. Så jag klättrade min, allt frid & fröjd, & så skulle Paul klättra sin. Vid klipp nummer fyra skulle han precis börja dra repet, dvs jag gav honom massa slack, när hans ena hand bara slant av ett grepp. Vilket resulterade i ett litet nätt fall på crikus 5 meter eller så. För mig innebar det att jag i princip åkte upp till första klippet... När en klättrare faller på det viset & den som säkrar åker upp så långt hamnar man ungefär på samma höjd, vilket kan vara rätt vanskligt med tanke på att mitt huvud åker upp & Pauls ben ner, men han lyckades parera & det enda jag slog i var höften. Allt lugnt med andra ord. Det som däremot gjorde lite mer ont var att min hand åkte in i ATC:n så idag har min högra knoge på tummen lite mindre skinn är igår. Galet nog är jag ändå rätt glad att det hände. Har hört skräckhistorier om hur ont det kan göra att fastna i ATC´s och grigri´s men det var inte alls så farligt. Sure, det gjorde ont. Men på inget sätt i närheten av att jag skulle bli så till mig att jag skulle förlora kontrollen på repet. Så, på det stora hela känns det rätt bra - jag kan fixa ett stort fall utan problem. Efter att vi checkat att vi båda var oki åkte vi hem och köpte på oss Jamaican food som vi åt över en delad öl. Vår lilla skål fick bli "to catching".

Kommentarer
Postat av: Jo

På min lilla kurs jag gick fick vi pröva hur det var att säkra när någon faller så, det är ganska läskigt o då var jag ändå beredd. Skönt att det gick bra.

Kram!

2010-04-22 @ 18:53:43
Postat av: Ida

Vi fick också öva på fall & jag har både fallit själv/säkrat andra när de fallit - men inget i närheten av detta fallet. Whii vad jag flög, som en liten tummevante. Känner mig lite småstel idag. :)

2010-04-22 @ 21:39:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0