6 December!

När det är mörkt & ruggigt ute behöver man starta dagen med något som andas jul - så som hemlagad musli! Det som är bra med att göra sin egen musli är att man kan kontrollera sockermängden. Vanligtvis går jag lätt lite over board på sockerfronten, riktig knapprig sockerstinn granola är en svag punkt, men med tanke på att julen snart är här så tåtade jag ihop en lite nyttigare variant för kalenderns räkning.


1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Hacka 0.5 dl sötmandel & 0.5 dl valnötter. Blanda med 1 dl solrosfrön, 0.5 dl linfrön, 1.5 dl quinoa- eller dinkelpuffar, 1 dl kruskakli eller vetekli (bran här i Nord Amerika) samt 2.5 dl havregryn.
3) Häll över 1.5 äppeljuice/äppelcider & 2 msk lönnsirap (tillsätt även 2 msk honung om du vill ha extra sötma).
4) Krydda med 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma & 1 tsk vaniljsocker.
5) Blanda väl & rosta i omgångar i mitten av ugnen 15-20 min. Var försiktig så att det inte bränns!
6) Låt kallna & blanda med 1 dl torkade tranbär/hackade dadlar.

Men som sagt... vill man att det ska bli sötare så kan man dryga på både lönnsirap, honung & frukt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0