De där getterna...

Malin Wollin skriver så roligt om julklappsångest. För tänk er själva, vilket trauma det varit för en i-landsunge att få en get i julklapp. Eller, inte ens en riktig get - ett papper på att någon annan, en jäkla unge i Afrika, fått DIN get! Nej jag hoppas att Malins barn får något annat i julklapp.

Själv vill jag däremot gärna ge bort en get. Till Pauls mamma. Varje år drabbas hon nämligen av stort "Åh vilket hemskt konsumtionssamhälle vi lever i" rättfärdighetspådrag & så börjar hon prata om hur vi inte borde ha julklappar, utom då möjligtvis i formen av symboliska getter. Sedan sitter man ändå där med en halv miljon paket som hon inhandlat på Value Village... Så nu driver jag kampanjen "ett par bra stora klappar till alla utom Pauls mamma som får en get samt en kokbok med recept på getcurry". Paul är med på den första delen av upplägget & grymt sugen på del två, den om geten. Jag hoppas att jag kan korrumpera honom till att gå med på det. Oki, hon kommer att bli så sjukt sur - men förstå humornivån på det hela!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Haha - någon verkar inte älska sin svärmor ;)

2011-12-14 @ 19:55:15
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Um... hon kan vara lite "challenging". Förövrigt kostar en get $75, så SÅ dålig present är det ju inte. :)



Fast gör vi det tror jag att hon kommer att spotta i maten hädanefter, så vi får se om vi vågar...

2011-12-14 @ 20:08:15
Postat av: Jo

ActionAid har så mkt mer än en get. Vet ju att du gärna vill ge getrecepten men tänk att ge henne en ÅSNA =) Kolla all alternativ här innan du bestämmer dig helt http://www.presentermotfattigdom.se/



Have fun!



Kram!

2011-12-16 @ 10:48:57
Postat av: Ida

OH... Josefin! Uppviglare är vad du är! Jag som faktiskt lyckats få med Paul på getfrågan... men en åsna, det smäller ju så mycket högre! Å andra sidan, kan nog ha lite svårt att få tag på åsnekött på St. Lawrence market. Bikupan var ju annars ett himla bra uppslag, älskar bin!



Dessutom var dessa getter typ 250 kr billigare än plans getter så det får nog bli en Action Aid get. Tack för tipset!



KRAM!

2011-12-16 @ 13:49:38
Postat av: Jo

I aim to please =)

2011-12-16 @ 18:02:51
Postat av: Ida

Obviously. Jag har skrattat hela morgonen åt den där åsnan!

2011-12-16 @ 18:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0