Butterscotch Gingerbread Cookies!

När pojkvän känner sig lite nere blir det kakor till lunch!

Drog ihop en sats Butterscotch Gingerbread Cookies - Pauls absoluta favorit. Själv har jag ju noll koll på om de är goda eller inte, men de luktar väldigt gott så jag passade på att översätta receptet, så gott det nu gick, till Svenska enheter ifall att någon vill testa. So:

Blanda 7 dl mjöl, 2 tsk baking soda (bakpulver?) 1.5 tsk mald ingefära, 1.5 tsk kanel, 3/4 tsk malda nejlikor & en halv tsk salt. Vispa ihop 225g smör, 1 ägg, 4 dl farinsocker (eller demerara socker) & 3/4 dl melass (säljs det hemma? Om inte testa någon form av mörk sirap). Tippa i mjölblandningen i omgångar - blanda noga. Till sist, blanda ner 300g butterscotch chips (smörkola?) eller vad ni nu hittar på ICA som kan vara passande.


Rulla till små bollar, platta till toppen lite & kasta in i ugnen. 175 grader i cirkus 11 minuter. Jag brukar få lägga till/dra av en minuter hit eller dit, lite beroende på hur min dumma canadensiska ugn känner för att bete sig.

Häll upp ett glas mjölk, lägg kakorna på ett fat - kalla på sömlullig pojkvän & se hur han metamorferar till glad femåring.

Memo till mig själv... fråga inte pojkvän om vad det bästa ordet är för att beskriva sagda förvandling...
Paul - WHAT, you're using the word metamorphose and five year old to describe how I feel about your cookies? You're mean!

Kommentarer
Postat av: Jo

Baking soda = natriumbikarbonat

2011-10-03 @ 19:29:36
Postat av: Ida

Tack Jo! Jag sökte på det & fick bara upp bakpulver, vilket ju kändes lite fel... Men nu ska jag banka in det i huvudet - natriumbikarbonat, natriumbikarbonat, natriumbikarbonat... :)

2011-10-04 @ 01:48:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0