Nejmen gud...

När jag inte trodde att kvällen kunde bli bättre - så drog Paul upp kattungeinlägget från tidigare på vår stora datorskärm i vardagsrummet. Självklart så satt vi & "ÅHADE" - men det var inte det som gjorde det hela så fantastiskt. Det som var helt enormt är att Mammut hoppade upp på ottomanen framför skärmen & helt uppenbart såg att det var en annan katt där! Han petade på skärmen, tittade på den med huvudet på sned, pep lite... & Paul & jag satt där med händerna framför munnen & bara dog lite. Facial recognition var INTE något vi hade räknat med att Mammut var kapabel till! Men, tydligen. Så Mumin - de här är för dig!
 
Lillebror som leker med fjädervippa...
Lillebror som blir klappad...
Lillbror med kattuppfödare i bakgrunden...
Lillbror som smyger på kameran!
Lillebror som STJÄL mammas hjärta...

Kommentarer
Postat av: Aleka

oooooh gud vilken sötnos! Vad avundsjuk jag blir, jag vill med ha kattunge!

Svar: Paul & jag satt & kollade på bilderna igår & bara ÅHADE! Den är ju så söt & så hade den verkligen en supergullig personlighet. Lekfull naturligtvis, men samtidigt märktes det att den gillade kontakt. Längtar så tills vi får hämta den, lite mindre än en månad dit!
Ida

2012-08-20 @ 08:55:46
URL: http://swedishingreece.blogspot.com
Postat av: Matilda

Dundersöt. När är han född? Svante = 27 juni, så de måste nästan vara jämngamla eftersom jag ska hämta honom om 4 veckor!

Svar: Lillebror är ungefär 2 veckor äldre än Svante, så ja - de är väldigt lika i ålder! Ska bli så roligt att få följa med i Svantes uppväxt på din blogg & har vi kattungeproblem får vi väl fråga varandra om råd! :)
Ida

2012-08-20 @ 13:24:38
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Svante är leveransklar den 18/19 september, så någon gång i dagarna där utökas familjen! Blir ju nästan exakt samtidigt!

Svar: Tycker att det är så kul att vi får var sin kattunge nästan samtidigt! Måste passa på att fråga, hur planerar ni att introducera Svante till Iris? Vår uppfödare rekommenderar att vi har lillebror i ett separat rum från början & så får de hälsa under dörrspringan. Har också hört att det är bra att ha en filt eller något som luktar av den gamla katten i kattungens rum så att den får vänja sig vid doften samt luktar mer bekant när de väl möts...
Ida

2012-08-20 @ 13:44:50
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Han kanske helt enkelt ska heta Lillebror? ;)

Svar: Paul kan inte säga Lillebror, det låter jättekonstigt. Så det fungerar inte riktigt, så det får helt enkelt bara vara ett smeknamn. Pratade naturligtvis lite namn igår & jag ÖNSKAR så att jag inte kallat Mammut för Mumin så mycket, för annars hade ju det varit perfekt. Usch så svårt att välja!
Ida

2012-08-20 @ 13:45:34
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Oj, det lät hardcore att göra så. Skulle nog inte funka här, Iris blir vansinnig när jag stänger ute henne. Min uppfödare rekommenderade att öppna buren med kattungen framför matskålen, låta han komma ut när han är redo, visa honom låda, mat och vatten. Låta Iris komma och hälsa och vifta lite med tassen och fräsa, men inte för mycket. Då ska vi ta bort Iris och säga till henne. Sen leka med dom tillsammans, ge dom lite godis tillsammans och sådär. Låta Iris vara sur och visa sitt missnöje, men inte för mycket.

Svar: Det tycker vi också... vi har alltid bara introducerat våra katter hemma för varandra. Naturligtvis övervakat så att man kan gå emellan om någon skulle surna till totalt (läs Wilma). Så vi får se hur vi gör. Mammut är ju så himla menlös så det känns inte som om det kommer att bli så värst mycket drama. Ett problem som däremot känns mer oroande, nu när han är så liten, är alla trappor i huset. De är branta & glatta & han är inte van vid det från sin uppfödare - så det blir något vi får försöka lösa.
Ida

2012-08-20 @ 15:21:00
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Ida

Oh, & det där med att Iris skulle bli vansinnig - kan ABSOLUT förstå det argumentet! :) I fall att vi gör det på det sättet så stänger jag & lillbror in oss i gästrummet & så får Paul & Mammut hänga på andra sidan. Men alltså... det känns lite konstigt att ens tänka på att göra det på det sättet, så nja... vi får allt tänka på det lite till innan vi bestämmer oss för hur introt ska ske.

2012-08-20 @ 15:29:21
URL: http://msbree.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag försöker intala mig att man måste låta dom vara katter, också. Inte för att Iris ska få vara elak, men kom igen - det kommer en liten jävel som hon ska dela allt med resten av sitt liv, då kan hon få fräsa lite i början.

Svar: Hahaha! Älskar den beskrivningen, en liten jävel!
Men du har ju helt rätt, tänker bara på hur jag mottog MIN lillebror när han födes... Kan knappast klandra varken Iris eller Mammut om de blir lite griniga över nytillskotten. :) Paul & jag har ju dock den fördelen att Mammut är HELT kär i Paul, så vi tänker att det här nya lilla livet ska känna lika dant för mig. Då får jag en egen liten katt som dyrkar mig & Mammut behöver inte dela Paul lika mycket. :)
Ida

2012-08-20 @ 15:44:48
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Tror han klarar trapporna, men annars kanske ni kan lägga halkskydd eller liknande på stegen?

Svar: När vi fick Wilma, för 10 år sedan tänkte vi inte på att hon vuxit upp i en lägenhet. Första natten som hon i min säng på tredje våningen - men kattlådan stod på våning två. Vi hade visat den för henne, så hon försökte ta sig dit men vågade inte för trappen - det blev därför en liten olycka. Vaknade av en pytteliten, jätteledsen, liten kisse... Väldigt sorgligt, de VET ju att de gjort fel. Så får se hur han klarar trapporna & är de för branta får vi flytta upp kattlådan från källaren ett par veckor.
Ida

2012-08-20 @ 15:45:50
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Ah, du tänkte trapprädsla, jag tänkte halkrisk. Lilla stackars kissen. Får ont i hjärtat.

Iris älskar ju mig. Och Svante är ju min katt med, även om Patrik är med på ett hörn. Hoppas Iris kan dela med sig lite...

Svar: Det är ju både och. Dels så får man ju precis som du säger lite ont i hjärtat när man ser att de är rädda för något & så åker ju dessutom det stackars hjärtat upp i halsgropen när de sedan försöker sig på trappen. När Mammut kom hit var han väldigt försiktigt inställd till den & tog det jättestilla de första dagarna. Sen tyckte han att den var JÄTTEKUL - rutchade upp & ner som en liten apa. Tills en dag då han föll & bara studsade okontrollerat nedför trappstegen. Herregud vad jag skrek... Tack & lov klarade han sig oskadd.
Ja jag inser ju att du har ett litet annat scenario än vad vi har - men jag håller alla tummar för att det ska gå bra!
Ida

2012-08-20 @ 17:15:49
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Tur att små kissar är tåliga varelser... Tummar och tår hålls för att introduktionerna av Mammuts och Iris småbröder ska gå fint! :)

Svar: Oh det ska bli så spännande!
Ida

2012-08-21 @ 10:41:13
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0