22 December!

Trött på knäck? Testa solrosfrö "brittle"! Världens enklaste godis, även om man får passa sig noga så att man inte bränner sig!
Smörj en plåt med smör & ställ åt sidan. Mät upp cirka 150g solrosfrön i en bunke. Tillsätt 0.5-1 msk rivet apelsinskal, 1.5 tsk osaltat smör & 0.25 tsk salt - ställ åt sidan. Mät upp 250 g socker i en kastrull & häll på 80 ml vatten. Värm på låg värme, under konstant omrörning, tills sockret helt löst sig. Höj sedan värmen så att blandningen börjar stormkoka. I fall att det bildas sockerkristaller kring kanten på kastrullen kan du använda en liten pensel doppad i vatten för att få bort dem. Koka i cirka 10 minuter tills sockerlösningen blivit gyllende i färgen. Rör ner solrosmixen i sirapen. Bred snabbt ut blandningen på den smorda plåten & tryck ut så att den blir tunn. Låt stela minst 30 minuter, bryt sedan i tunna bitar & servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0