Ett väldigt brant berg...

Sitter på avdelningen & sliter med R - det programmeringsspråk jag använder för mina statistiska analyser. R är en känslomässig berg & dalbana. När det går dåligt känner jag mig som VÄRLDENS DUMMASTE person. Jag sitter & glor på koden & försöker fatta, men det vill sig inte. Så gör jag om & om & om & om... & helt plötsligt ser jag hur jag måste göra & de stunderna... ren & skär lycka. Det hade ju varit trevligt om jag i de stunderna känt mig som VÄRLDENS SMARTASTE person - så är dessvärre inte fallet, men jag känner mig i alla fall inte alldeles ofantligt korkad utan mer som om jag hör hemma liiite längre åt höger på kurvan!

Problemet med R är bara det att så fort något är avklarat & man vill lära sig något nytt... ja då drar berg & dalbanan igång igen & så sitter man nere på botten ännu en gång. Fast, nu har jag hållt på med det här så länge att jag lärt mig att det brukar ge med sig för eller senare. R är för mig som ett sjukt brant berg - jag kämpar mig uppåt, kanar ner, vinner ännu lite mer mark, måste vila, äta lite energy bars (vilket i det här fallet utgörs av paniska skypesessioner med Paul/googla kod på nätet) & så streta vidare. Det viktiga är dock att INTE ge upp - kämpa även när det känns som om det aldrig kommer att gå in i huvudet på en hur saker som:

>strat.plot(mom, yvar=Depth, y.rev=T)

kan betyda något annat än migrän.

Kommentarer
Postat av: ma

HUGA, men väl kämpat ändå! Kram M

2012-02-27 @ 20:16:19
Postat av: Ida

Jo, något lär man sig ju alltid...



Ett litet tankefrö jag vill så hos er, första juli firas Canada Day. Det hade varit så kul om ni kunnat vara här för det!



KRAM!

2012-02-27 @ 20:36:24
Postat av: ma

Det är på en söndag! Reser vi tillbaka på måndag är vi klara att arbeta kanske på onsdag. Jag skall prata med pa om saken. Kram M

2012-02-27 @ 21:50:34
Postat av: Ida

Det ligger lite illa, jag vet - så om det inte går så förstår jag absolut. Det viktiga är att ni är här på midsommar samt Pauls födelsedag.

2012-02-27 @ 22:01:38
Postat av: ma

Ja, det gör det. Nu har vi ett flygbolag på gång men de flyger inte tillbaka på torsdag som vi tänkte. En dag mindre gör ju faktiskt en hel del när man far lite längre bort. Vi skall byta bolag och se vad de har att erbjuda. Men, VI ÄR PÅ GÅNG! M

2012-02-28 @ 20:01:52
Postat av: Ida

JIPPIE!



Vilket flybolag har ni funderat på? Allra bäst är ju om ni flyger med något staralliance-bolag, så kan ni skaffa Eurobonuskort & börja samla poäng & gratisresor!



Kram!

2012-02-28 @ 20:43:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0