It might have sucked as a melon scoop...

Pauls mamma serverar alltid melon i små runda bollar som hon skopat ut med något som liknar en liten glass-skopa. Jag har avundats henne den där lilla skopan i flera år, så när jag för ett tag sedan hittade en liknande slog jag naturligtvis till. Bara det att det inte blev så bra. Mina melonbollar blev liksom bara halvklot - det ville sig helt enkelt inte & jag hatade den värdelösa lilla manicken fram tills igår. För under gårdagens masstillverkning av kakor visade det sig att melonskopan faktiskt var väldigt användbar. Den var perfekt för att ta ut deg med så att kakorna blev jämnstora - något som var extra användbart med tanke på att Paul "The Kitchen Retard" tjänade som hjälpreda.


App, mycket nöjd över att melonskopan trots allt visade sig vara en VÄLDIGT nödvändig & vettig investering!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Haha... Var snäll mot Paul! Och ja, äggallergi är besvärligt och jag har inte riktigt vant mig än. Men ofta går det fint att utesluta det ur kakor (som vanilla bean-kakorna), de ser bara lite annorlunda ut! :)

2012-03-13 @ 18:13:08
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Jag ÄR snäll mot honom, jag hade kunnat kalla honom för mycket värre saker! :)



Men... alltså äggen... ofta är det ju de som tillför en stor del av fukten i kakorna. Hur hanterar du det, mindre mjöl?

2012-03-13 @ 18:22:54
Postat av: Matilda

Det är väl inte optimalt, men med extra smör, mindre mjöl och lite mer vätska så brukar det bli bra :)

2012-03-13 @ 21:18:56
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Var ju tvungen att kika runt lite - tydligen ska det fungera bra att använda mosad banan eller äppelmos som substitut för ägg. Kan tänka mig att äppelmos fungerat speciellt bra tillsammans med kakor som innehåller kanel/kardemumma. Hm, måste prova själv! Det viktiga verkar dock vara att man tänker på att kakor utan ägg inte kommer att resa sig lika mycket, vilket man kan kompensera med lite extra bakpulver.

2012-03-14 @ 17:20:33
Postat av: Matilda

Åh, bra information! Jag känner mig helt ny på det där med att baka utan ägg. Hittade en sida med veganrecept också, går ju att ersätta det vegetabiliska margarinet med riktigt smör, tänker jag! Men bra för att allt är utan ägg :)

2012-03-14 @ 18:21:05
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Ja jag såg också att man rekommenderade veganrecept för äggallergiker. Har också stött på förslag som inkluderat mosade plommon samt tofu. Känner mig väl lite tveksamt inställd till det sista alternativet. :)

2012-03-14 @ 22:25:00
Postat av: Matilda

Haha, då är vi två!

2012-03-15 @ 10:32:56
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Hörde mig för med kakprofeten Paul & han såg lite gråtfärdig ut när jag nämde tofu som en potentiell kakingrediens. Så jag tror att vi kommer att skippa den versionen!

2012-03-15 @ 17:32:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0