Liver paté... really?

Jag insåg att jag innan kakbaket inte kunde komma ifrån att tåta ihop lite leverpastej... Som vanligt när jag lagar mat som, eh, kanske inte är så typiskt mig så är det för SWEAs räkning. Alltså, vi snackar kokboksmaterial. I fall att jag någonsin igen kläcker ideen "Men ska vi inte fråga 200 tanter efter deras favoritrecept & sedan göra en kokbok av det?!" så kan väl någon vara vänlig nog att säga "Låter jättebra, men du - kom ihåg att påminna dem om att inte skicka in brun mat". Nu var det ju ingen som gav mig det goda rådet tidigare, så nu sliter jag alltså mitt hår över detta. Hur i helsike ska jag få till vettiga kort på all denna brunhet?


I fall att någon känner för att vara grymt huslig & laga sin egen leverpastej (för det är ju en stapelvara i de flesta hushåll...) så kommer instruktionerna här:

Kör en halv gul lök i matberedaren & fräs den sedan mjuk i 1 msk smör. Skölj av 200 g kalvlever & mal även den i matberedaren tillsammans med 2 ansjovisfiléer, 1 tsk salt, 1 tsk peppar, 1 tsk torkad mejram, 1 tsk torkad timjan, 0.5 ägg, 0.5 dl mjöl, 1.25 dl grädde & 0.5 dl mjölk. Gegga sedan ihop blandningen med löken & häll ner i smorda formar som du ställt i en större vattenfylld form. Grädda i 90 min i 175 grader.

Tillhör du en av de få icke LCHF-frälsta svenskarna så kan jag ju informera att det även fungerar att använda 10% grädde.

Kommentarer
Postat av: Jo

Det är ju något som äts på mackor så jag skulle nog rekommendera att göra några väldigt fina sådana för fotot. Då får du ju serveringsförslag på köpet, inte bara "brun leverpastej i form" (är ju iofs fina formar =))



Kram!

2012-03-28 @ 21:07:03
Postat av: Ida

Um, fast leverpastejen ser ut som typ pölsa när man skär upp den... så vi fotade i formarna (som är inköpta för typ 10 kr styck i Chinatown). Fick tillslut till en bild som vi båda kände oss nöjda med - så all is gut!

2012-03-29 @ 14:26:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0