Det är officiellt, vi har ett namn!

Tjoho! Insåg precis att det inte bara är vanlig liten snowmageddon det rör sig om, snöstormen har ett officiellt namn - NEMO. Just det namnet kan jag väl tycka är smått olämpligt för en vinterstorm, men det ger onekligen lite mer tyngd till det hela! Den här gången ska vi tydligen bunkra medicin istället för manuella konservöppnare. Tänker att jag får spänna på snöskorna (jo, jag är allvarlig - vi har faktiskt fått så mycket snö) lite senare & luffsa upp till Loblaws & kitta upp mig på lite bubbel. Helt i medicinskt syfte, fredagar blir nämligen sjukt mycket tråkigare utan bubbel. :) & bara för att ni ska förstå hur mycket snö som kommit de senaste 24 timmarna - igårmorse vaknade jag till barmark, idag...
Happ... & nu kom Paul precis innanför dörren igen efter att ha varit borta en haltimme. Vi bor nämligen i en liten dal med branta backar & han kunde helt enkelt inte ta sig ut ur dalen! Antingen var backarna alldeles för branta & däcken bara spann, eller så satt det redan fast 3-6 bilar i de backar som är lite planare. Sista försöket han gav sig på var den brantaste backen av dem alla - dvs den med minst trafik i, han tänkte att saaben kanske skulle fixa det & det fanns bara en enda annan bil framför honom, en jeep ganska nära toppen. Han gasade & började accelerera & helt plötsligt ser han hur jeepen tappar greppet & börjar glida SIDLEDES nedför backen. Paul backade snabbt som tusan & klarade sig från krock, men det var där han kände att det fick bara nog - så check på jobbahemmadag för oss båda!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Åh, nu har ni lika mycket snö som vi har här i mälardalen :) imorgon så ska vi ut och åka pulka, eller rättare sagt Jonis och barnen. Sätter jag mig i en pulka kommer jag aldrig upp. Haha! ;)

Klart du ska ta ett glas bubbel för att fira in helgen, ta ett åt mig med! :)

Svar: Rätt bra jobbat på 24 timmar eller hur! Toksnöar fortfarande, så vi tänker ta en snöskotur kring lunch! :) Önskar att jag hade kunnat åka pulka, men de enda backarna häromkring är vägarna & det känns så där säkert... & fniss, jag kan tänka mig att man inte är så pulkavänlig som gravid! Jaja, du får mysa inne i värmen istället!
& jag ska helt klart ta ett glas för dig! Skål!
Ida

2013-02-08 @ 15:28:45
Postat av: Matilda

Haha, SCORE! Inget julfirande den här helgen heller gissar jag ;)

Svante är den absolut snällaste katten i världen. Och då menar jag verkligen det! Ledsen Mammut & Digby ;) Han har liksom ingen känsla alls för integritet (till skillnad mot Iris...) utan det går att få honom att gå med på precis vad som helst. Okej, ibland säger han ifrån och vill inte, men oftast så är han löjligt snäll. Därför spinner han mest när Kerstin mjölktrampar på honom och snuttar... Titta in på bloggen snart så ska du få se precis vad det går att göra med Svante ;)

Svar: Lutar åt att jag klarar mig igen! Tjoho! Som det är nu så kan vi inte ens köra bilen till Loblaws (10 minuters promenad från huset), det går inte att komma ut från gatan!
Av våra två så är Mammut definitivt mer lätthanterlig/tålmodig. Digby har lite för mycket myror i kroppen för att gå med på vad som helst. :) Samtidigt är han VÄRLDENS gosigaste, kommer & bökar in sig i ens armar & vill vara NÄRA. Väldigt sött.

Oh, ska bli himla kul att se - det ser jag fram emot!
Ida

2013-02-08 @ 16:33:56
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Nu ligger det uppe! ;)

Svar: Alltså, du inser ju att det här är en utmaning, eller hur?
Återkommer snart med Mammut i ny musikalisk tappning!!!
Ida

2013-02-08 @ 16:56:23
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Jo

Eh...vinterdäck? Eller är det för mkt för ens det?

Svar: Vi har vinterdäck på vår bil men det fungerar inte riktigt när det kommer 30 cm snö på en gång & de inte plogar vägarna. Hemma är ju plogbilarna alltid on top off things, medan de ofta väntar & hoppas på att det ska smälta undan här. Sen blir det ju inte bättre av att väldigt många inte har vinterdäck (inte lag på det i Ontario), så det känns så där säkert att vara ute på vägarna pga de andra traffikanterna.
Ida

2013-02-10 @ 20:45:16
Postat av: Jo

I see.

2013-02-11 @ 15:06:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0