Bröllops-skrock #2

Vi kör en till bröllopsskrock så här på söndagsmorgonen! En gammal goding i bröllopssammanhang - att man ska bära något gammalt, något nytt, något lånat & något blått.
 
Det här rimmet kan dateras tillbaka till drottning Victoria & går i sin helhet enligt följande "Something old, something new, something borrowed, something blue, and a silver sixpence in her shoe". Tanken är naturligtvis att äktenskapet kommer att vara tursamt om man följer rimmet. Så det är klart att jag måste göra det!
 
Något gammalt: Representerar kontinuitet med brudens familj & det förflutna & ofta väljs en ring eller något annat smycke som gått i arv för att symbolisera just den här biten. Jag har redan bestämt att min något gammalt kommer att vara farfars vigselring. För mig finns inget annat som symboliserar den här punkten bättre än den.
 
Något nytt: Symboliserar den nya unionen - som kommer att vara för evigt & vara fylld av hälsa, lycka & framgång. Känns väl som om det kommer att finnas rätt mycket att välja på i det här fallet, men klänningen fungerar väl rätt bra.
 
Något lånat: Brudens familj eller vänner lånar ut något speciellt till bruden för att visa hur mycket de tycker om henne. I vissa fall specifierar man även den här punkten med att det utlånade föremålet ska komma från någon som är lyckligt gift - så att den lyckan överförs till brudparet. Här har ju liksom inte jag så mycket koll, någon måste ta tag i den här punkten på bröllopsdagen antar jag.
 
Något blått: En symbol för trohet & renhet - kopplas både till jungfru Maria & gammal israelisk tradition. Här har jag återigen koll, det blir skorna eller blommorna. INTE strumpeband - så tacky.
 
"And a silver sixpence in her shoe": En skotsk tradition som sägs föra med sig ett liv fyllt av lycka & välgång. Eftersom Pauls familj ursprungligen kommer från den här biten av världen (på hans mors sida) så får vi väl försöka rodda fram en slant som jag kan ha i skon. Typ en guldtia.

Kommentarer
Postat av: Jo

Hmm, guldtia blir kanske inte jättebekvämt. Min kompis Andera´s pojkvän kommer från Skottland så kan ju se om hon har någon skottsk slant liggandes hemma så kan jag säkert få den. Lär träffa henne innan =) Det lånade får vi se om vi kan göra något åt. Är ju inte gift men du får låna vad du vill av mig =)

KRAM!!!

Svar: Åh, det hade varit perfekt om du kunnat fråga henne om det - tack! När det gäller det lånade så känns det som om någon ska erbjuda mig något som har mening... eller? Känner mig lite osäker på den här punkten. Ja ja, det löser sig på något sätt! KRAM!
Ida

2013-01-13 @ 22:10:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0